Azt látom magam körül, hogy mindenki úgy odavan a
karácsonyért, hogy ilyenkor mindenki úgy szeret
mindenkit, mert ez a "szeretet ünnepe"... Engem viszont nem
érdekel az egész, olyan "műnek" érzem. Egyedül vagyok
ezzel?
2008. dec. 24. 22:39
Szeretem azokkal, akik az év többi napján is szeretnek, és akiket én is, de akik csak képmutatásból "szeretnek mindenkit" karácsonykor, azokkal nem tudok ünnepelni.
2008. dec. 24. 22:43
Teljes mértékben átélem a helyzeted.Az év három legpokolibb napja nekem.+már hetekkel előtte kész vagyok tőle:(ez van!
2008. dec. 24. 22:44
mű az egész.akit szeretek,mindig szeretem,és nem csak karácsonykor,valamint karácsonykor se jobban,mint máskor! nálunk nemcsak karácsonykor va meghitt hangulat,hanem az év többi napján is.nem is vettünk párommal egymásnak semmit,minek?mert karácsony van?és?megvesszük azt és akkor,amikor és amire szükségünk van.a gyerekek kaptak persze,meg a kedvükért teljes harci díszben pompázik a fenyőfa is.az Újévvel is így vagyok...jön-megy a közhelyes "B.Ú.É.K.",amit senki nem gondol komolyan,különösen a nagy hangzatos beszédűek a TV-ben,rádióban,és tudjuk hogy dehogy lesz boldogabb az újév,csak a drágulás,pénztelenség,stressz stb.maradok két lábbal a földön,és nem megyek bele egy percig sem az önámításba...
2008. dec. 24. 23:25
2008. dec. 24. 23:55
Nem vagy ezzel egyedül, én sem szeretem.
Nagyanyám egy régi barátnője jut erről eszembe, aki egész életét azzal töltötte, hogy szekírozta a férjét, többször meg is csalta és saját bevallása szerint már alig várta a halálát. A bácsi halála után viszont - gondolom elfoglaltság híján - minden nap kint volt a temetőben és nyugdíjasból átment hivatalos özvegybe. Csak a temetői látogatásairól beszélt és arról áradozott neki milyen arany férje volt, amíg egyszer valaki azt nem mondta neki, hogy nem azután kell szeretni valakit miután meghalt, hanem míg életben van.
2008. dec. 24. 23:59
Ugyanez forditva is igaz,ha az év többi napján is szereted,akkor örömnek kéne lenni az együttöltött ünnepnek.Más emberekkel,mű családokkal ,amelyek kivülről szinte már tökéletesek,belülről pedig rohadnak,miért kéne foglalkozni?Attól h az emberek romlottak,h a világ romlott (szerinted) ,attól neked nem kötelező szarul érezned magad.Te szarul is akarod magad érezni.Tiszteletem
2008. dec. 25. 00:20
nem is érzem szarul magam,sőt! :) nagyon is kiegyensúlyozottan élek,csak a véleményem írtam le az ünnepekről.mindennap jól érzem magam,de attól hogy valaki kitalálta hogy ma van a szeretet ünnepe,nem érzem még jobban magam most ettől aztán... :)
2008. dec. 25. 00:28
Dehogy vagy egyedül. Többen vagyunk, sokan. :)
Körülöttem is minden ismerősöm boldog és mosolyog csak mert karácsony van.
Én pedig azt érzem hogy attól mert karácsony van nem lesz kifizetve a hitel és nem oldódik meg az életem, az alkoholista apámmal aki ma is csak ordítozott és tört-zúzott. Pedig én szeretnék boldog karácsonyt.
De nekem valahogy az, hogy juj karácsony van már kevés ahhoz hogy boldog legyek és vigyorogjak decembertől-februárig.
2008. dec. 25. 00:34
Mi sem szeretjük a karácsonyt, de elviseljük.
2008. dec. 25. 01:28
Kapcsolódó kérdések: