Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Azt látom magam körül, hogy...

Azt látom magam körül, hogy mindenki úgy odavan a karácsonyért, hogy ilyenkor mindenki úgy szeret mindenkit, mert ez a "szeretet ünnepe"... Engem viszont nem érdekel az egész, olyan "műnek" érzem. Egyedül vagyok ezzel?

Figyelt kérdés
2008. dec. 24. 22:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak igaza van. Én szerettem volna 1 napig csendet, békét, nyugalmat, hogy ne veszekedjenek a szüleim, ne legyen vita, ne legyen kötekedés. Nem kaptam meg.

A barátaimmal jó volt együtt lenni arra a pár órára, de a családban lehetett volna jobb is, de ezt az ingyen adhatót nem tudták biztosítani. :-(

2008. dec. 25. 13:03
 22/26 anonim ***** válasza:
74%

Engem a Karácsony rosszkedvűvé és feszültté tesz az állandó görcsök és elvárások miatt, pedig szerintem alapvetően egy gyönyörű ünnep lehetne. Azóta nem szeretem, mióta a családom cafatkákra szakadt, hiszen ilyenkor az ember a családjával van együtt. Tavaly próbáltam megbeszélni anyámmal és nővéremmel, hogy hagyjuk a francba az egészet, de hát nem jött össze, maradt a görcsösség a fa mellett gubbasztva.

Ismerőseim, barátaim alapján tartom, hogy a legtöbb Karácsonyt a családi feszültségek teszik tönkre, és ahol belül nem működik a család, ott nagyrészt csak a kicsi gyerekeke élvezik az egynapos színjátékot. Ahol összetartás van, ott minden rendben, nincs gond a giccsparádéval sem az anyagiassággal. És így olvasva vissza... hát kár, hogy ennyi egészségtelen/széteső család létezik, és alig van, aki összetart. :(

2008. dec. 28. 13:16
 23/26 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, hogy azok a családok tudják élvezni a karácsonyt, akik egyébként is rendben vannak egymással, de azoknál a családoknál, amelyeknél egyébként is gondok vannak, a karácsony sem lesz felhőtlen. Ilyenkor szembesülnek a családi problémákkal, hiszen érzik azt, hogy milyen lehetne az ünnep, ha "igazi" család lennének.

A fentieket olvasva én is meglepődtem, hogy hányan vannak az enyémhez hasonló helyzetben...

2008. dec. 28. 16:02
 24/26 A kérdező kommentje:
És persze örültem a néhány ellenvéleménynek, mert azt mutatják, hogy azért van még, aki őszintén tud ünnepelni.
2008. dec. 28. 16:05
 25/26 anonim ***** válasza:
77%
en ugy vk vele h ha maskor is szeretem azokat az embereket csak ilyenjor tobb idot tudunk szakitani 1masra akkor rnedben van.
2008. dec. 31. 11:07
 26/26 anonim ***** válasza:

3 oldal vélemény hangzott el, de senki sem írta le, mi is a karácsony :(

Szóval vallási ünnep. Keresztény ünnep. Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte.

Az emberek között ezért terjedt el az ajándékozás, hogy ők is megmutassák valahogy, hogy szeretik egymást.

Nagyon igazatok van abban, hogy sokszor, sok családnál szeretetnek nyoma sincs, akár nyomorban élnek, akár ilyenkor még fényúzőbbek az ajándékok.

Az igazság szerint, ez nálunk mindig is annyira elfogadott, elterjedt ünnep volt, az időjárás miatt általában beszorultak a lakásba a családok, hogy mindenki ezt szokja meg, hogy ezt mindig együtt töltjük.

Az idős egyedülös mebereknek azért mág nehezebb ez, mert nekik ilyenkor mág jobban hiányoznak az elhalt szeretteik, vagy a gyerekeik, unokáik, akik ilyenkor sielnek, wellnesseznek, mert nekik ez jár, ha már egész évben gürcölnek. Papa, mama meg értse meg, mert úgyis egész életükben megértettek mindent.

Ki kellene próbálni azolnak is, akik annyira utálják ezt az ünnepet - ha nekik úgyis mindegy - hogy hogyan fordulhatnának figyelmességgel, jó szóval mások felé.

2010. szept. 30. 21:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!