Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülisek Jehovások?

A Hit Gyülisek Jehovások?

Figyelt kérdés
Ez nekem mindig homály volt.
2013. ápr. 4. 12:02
1 2
 11/17 kzs ***** válasza:
75%

@ ma 15:53

Köszi a hozzászólásodat, és részben igazad is van.

Arra gondolok itt, hogy amikor ezt írod:

"A Hit Gyülisek a pünkösdi–karizmatikus mozgalom egyik képviselője.

A Jehova tanúi pedig egy magukat kereszténynek valló szervezet.

Elméletileg mindketten a Bibliára építenek, de teljesen más módon értelmezik azt. (a tanúknak külön Bibliájuk van)"

Eddig igaz.

De amikor ezt írod: "Vita általában jelentéktelen dolgok miatt szokott történni.", na itt már tévedsz.

A Hit Gyüli (HGY) és a Jehova Tanúi (JT) állásfoglalása több igen lényeges dologban különbözik:

JT Jézust teremtett lénynek tekintik, nem vallják hogy Jézus testben támadt fel, nem vallják Isten Szellemét személynek, hanem csak mint erőt tekintik.

A HGY ezzel kapcsolatban teljesen mást vall.

(ezek pedig nem jelentéktelenek)

Ezt írod: "néhány dogma pedig teljesen megfolytja a kereszténység fő mondanivalóját.

De nem csak ennél a két csoportnál van így."

> ez igaz de sokkal inkább a Katolikus Egyházban jellemző, míg a Hit Gyülivel kapcsolatban - őszintén szólva - nem tudom, mire gondolsz.

Amiket írsz, azokkal kapcsolatban van rálátásod, de tévedsz, ha azt hiszed, hogy amiket írtál, azok hátráltatnák az Egyház feladatát, ami az, hogy hamisítatlan tiszta formában közvetítse Isten Igéjét.

Nézd, az, hogy a HGY ilyen mértékben és így törődik "evilággal" (amiben élünk), annak oka, hogy figyeljük azokat az eseményeket, amik az utolsó időket jelentik.

Ennél fogva a HGY szellemben teljes összhangban, egy akaratban áll ki amellett, hogy Izrael mint Szentföld, maradjon meg a kereszténységben, és NE más vallások (mint pl. az iszlám) befolyása alatt álljon.

Ami pedig a nyelveken szólást, a tizedet és a démonokat illeti: ezek mindegyike teljes összhangban van a SzentÍrással.

JT-val kapcsolatban - minthogy nem vagyok az, és így nem látok bele a dolgaikba - nem mondanék állást.

2013. ápr. 4. 18:30
 12/17 kzs ***** válasza:
65%

@ ELőbbi válaszadó

Ezt írod: "nehogy már a törtenelmi egyházakat vessük össze a h.gy-vel.."

> Igazad van, a HGY nem történelmi olyan szempontból, hogy nincs az az évezredes múltja, mint pl. a Katolikus Egyháznak.

De ettől függetlenül én úgy gondolom, eléggé meggyőzően végzi azt a munkát, amit Jézus (utána pedig az apostolok) kezdtek el: a SzentÍrás hirdetését.

2013. ápr. 4. 18:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Köszi a válaszod:)

Én nem mondom, hogy rosszak vagytok és veszélyesek.

Nekem egyszerűen minden teológiai rész lényegtelennek számít, bármennyire imádom. De lehet, hogy ez az én hibám.

2013. ápr. 4. 18:40
 14/17 anonim ***** válasza:
Egyébként tényleg nem a HGY miatt van sok ateista.
2013. ápr. 4. 18:41
 15/17 kzs ***** válasza:
62%

@ Kérdező:

Nem, a Hit Gyüli és a Jehova Tanúi mások.

Sok mindenben különbözik a hitvallásuk (mint ahogy már említettem), és ahogy a "ma 15:53-as" válaszadó írta (őt fogom idézni):

A Hit Gyülisek a pünkösdi–karizmatikus mozgalom egyik képviselője.

A Jehova tanúi pedig egy magukat kereszténynek valló szervezet.

Üdv: kzs

2013. ápr. 4. 18:44
 16/17 anonim ***** válasza:
55%
fiam! ne keverd a szart a fossal!
2013. ápr. 21. 23:00
 17/17 anonim ***** válasza:
Látogass el a Tanúk összejövetelére és akkor nem mások véleményére kell hagyatkoznod. Mindenkit szeretettel várunk, az összejövetelek nyilvánosak, általában vasárnap egy fél órás bibliai előadás hangzik el. Üdv. Norbi.
2013. júl. 25. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!