A Hit Gyülisek Jehovások?
Szia."a hit gyülisek" nem Jehova Tanúi. a kettő különbözik egymástól. Mi Jehova Tanúi, egy világméretű keresztényi közösséget alkotunk, tevékenyen tanúskodunk Jehova Istenről és az emberiséget érintő szándékairól. Hitnézeteink kizárólag a Biblián alapulnak.
Szép napot.
A Hit Gyülisek a pünkösdi–karizmatikus mozgalom egyik képviselője.
A Jehova tanúi pedig egy magukat kereszténynek valló szervezet.
Elméletileg mindketten a Bibliára építenek, de teljesen más módon értelmezik azt. (a tanúknak külön Bibliájuk van)
Vita általában jelentéktelen dolgok miatt szokott történni.
Sajnos néhány dogma pedig teljesen megfolytja a kereszténység fő mondanivalóját.
De nem csak ennél a két csoportnál van így.
A hitesek túl sokat foglalkoznak a politikával, a tizeddel, démonokkal, nyelveken beszéléssel stb..
A tanúk pedig téríteni járnak és mindenben ami nem velük kapcsolatos, rosszat látnak. Ők inkább mindent lepogányoznak vagy sátánoznak, nem úgy mint a hitesek, akik okkult dolgokat látnak mindenben.
Jehova tanúi néha betegesen nemet mondanak a világnak és jelentéktelen dolgokat, pedig túlértékelnek.
A két csoport független egymástól.
De viszont a bibliai igazságok egyike sem "jelentéktelen" Isten szemében. Ha valakik nem azt tanítják, és kitatratanak benne, akkor bármely kérdésről legyen is szó, helytelenül cselekszenek.
@ Első válaszadó
Figyelj, hadd kérdezzelek már meg: vajon a Katolikus és a Református egyházat is idézőjelbe teszed?
Mert ha nem, akkor légyszi a Hit Gyülit se tedd, jó?
Mert a Hit Gyüli pontosan azt képviseli, amit Jézus és a korai keresztények tanítottak. Ezzel megegyezően az Ószövetség az adott témára vonatkozó próféciáit is tanulmányozza.
Ebben szerintem semmiféle egyházellenesség nincs.
@ 4. válaszoló
Figyelj, annyira szekta, mint amennyire a Katolikus, vagy a Református Egyház.
Én úgy gondolom, hogy a Hit Gyüli nagyon sok ember számára azért jelenti a Krisztuscentrikusságot, mert a SzentÍrást tanulmányozza úgy, ahogy azt kell.
Ebben semmilyen szekta-jelleg nincs, pláne hogy nem zárkózik be, és nem tesz olyat, ami megütköző lenne: nincs belépőjegy, nincs tagsági díj, nincs tagsági rítus, stb.
Mindenki ingyen hallgathatja a prédikációkat úgy, ahogy Jézus és Pál is tették.
Innentől kezdve én nem látom a szektásságot benne, de ha te ezt akarod: tudod mit: legyen neked.
És akkor én is Hit Gyüli "szektatag" vagyok. Vállalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!