Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Hit Gyülisek Jehovások?

A Hit Gyülisek Jehovások?

Figyelt kérdés
Ez nekem mindig homály volt.
2013. ápr. 4. 12:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
35%
Két külön "egyház"
2013. ápr. 4. 12:07
 2/17 anonim ***** válasza:
18%
Nem, de egy kutya.
2013. ápr. 4. 12:12
 3/17 T.Reni ***** válasza:
27%

Szia."a hit gyülisek" nem Jehova Tanúi. a kettő különbözik egymástól. Mi Jehova Tanúi, egy világméretű keresztényi közösséget alkotunk, tevékenyen tanúskodunk Jehova Istenről és az emberiséget érintő szándékairól. Hitnézeteink kizárólag a Biblián alapulnak.

Szép napot.

2013. ápr. 4. 12:23
 4/17 anonim ***** válasza:
14%
Nem! Ők egy szekta:)
2013. ápr. 4. 12:25
 5/17 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem semmi köze a kettőnek egymáshoz!
2013. ápr. 4. 12:41
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

A Hit Gyülisek a pünkösdi–karizmatikus mozgalom egyik képviselője.

A Jehova tanúi pedig egy magukat kereszténynek valló szervezet.

Elméletileg mindketten a Bibliára építenek, de teljesen más módon értelmezik azt. (a tanúknak külön Bibliájuk van)

Vita általában jelentéktelen dolgok miatt szokott történni.

Sajnos néhány dogma pedig teljesen megfolytja a kereszténység fő mondanivalóját.

De nem csak ennél a két csoportnál van így.

A hitesek túl sokat foglalkoznak a politikával, a tizeddel, démonokkal, nyelveken beszéléssel stb..

A tanúk pedig téríteni járnak és mindenben ami nem velük kapcsolatos, rosszat látnak. Ők inkább mindent lepogányoznak vagy sátánoznak, nem úgy mint a hitesek, akik okkult dolgokat látnak mindenben.

Jehova tanúi néha betegesen nemet mondanak a világnak és jelentéktelen dolgokat, pedig túlértékelnek.

2013. ápr. 4. 15:53
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

A két csoport független egymástól.

De viszont a bibliai igazságok egyike sem "jelentéktelen" Isten szemében. Ha valakik nem azt tanítják, és kitatratanak benne, akkor bármely kérdésről legyen is szó, helytelenül cselekszenek.

2013. ápr. 4. 16:35
 8/17 kzs ***** válasza:
47%

@ Első válaszadó

Figyelj, hadd kérdezzelek már meg: vajon a Katolikus és a Református egyházat is idézőjelbe teszed?

Mert ha nem, akkor légyszi a Hit Gyülit se tedd, jó?

Mert a Hit Gyüli pontosan azt képviseli, amit Jézus és a korai keresztények tanítottak. Ezzel megegyezően az Ószövetség az adott témára vonatkozó próféciáit is tanulmányozza.

Ebben szerintem semmiféle egyházellenesség nincs.

2013. ápr. 4. 17:54
 9/17 kzs ***** válasza:
94%

@ 4. válaszoló

Figyelj, annyira szekta, mint amennyire a Katolikus, vagy a Református Egyház.

Én úgy gondolom, hogy a Hit Gyüli nagyon sok ember számára azért jelenti a Krisztuscentrikusságot, mert a SzentÍrást tanulmányozza úgy, ahogy azt kell.

Ebben semmilyen szekta-jelleg nincs, pláne hogy nem zárkózik be, és nem tesz olyat, ami megütköző lenne: nincs belépőjegy, nincs tagsági díj, nincs tagsági rítus, stb.

Mindenki ingyen hallgathatja a prédikációkat úgy, ahogy Jézus és Pál is tették.

Innentől kezdve én nem látom a szektásságot benne, de ha te ezt akarod: tudod mit: legyen neked.

És akkor én is Hit Gyüli "szektatag" vagyok. Vállalom.

2013. ápr. 4. 18:01
 10/17 anonim ***** válasza:
36%
kzs: nem az első válaszoló vagyok, de nehogy már a törtenelmi egyházakat vessük össze a h.gy-vel..
2013. ápr. 4. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!