Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovások, ti hogy váltatok...

Jehovások, ti hogy váltatok tanúkká?

Figyelt kérdés
Ellenkeztetek először, vagy mindig is tetszett ez a vallás...Mi vitt rá titeket, hogy ezt válasszátok??
2012. dec. 15. 21:26
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
biztos az vitt rá őket, hogy kevésbé költséges, mert senkinek nem kell semmire ajándékot venni!!
2012. dec. 15. 21:49
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
Volt már ilyen kérdés, de nagyon egyszerű a válasz, nem is tudom, hogy mért kérdés ez. A Tanúk azért lettek Jehova Tanúi, mert keresték és ÉRTÉKELTÉK a vallási igazságot. Aki keresi azt, megtalálhatja a Biblia szerint is!
2012. dec. 15. 22:42
 3/9 Értékes ***** válasza:
100%
Én a magam részéről, a Biblia tanulmányozása által megismertem Jehovát, az Ő személyiségét és szándékát, és mindez arra ösztönzött, hogy átadjam magam az Ő tiszta imádatára. Ez egyéni döntés volt, olyan döntés amit soha nem bántam meg.
2012. dec. 16. 13:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszolón látszik, hogy nagyon értelmes:)) Annak, hogy valaki Jehova Tanúja lesz annak semmi köze nincs a pénzhez. Szerintem minden Tanú társam egyetért velem abban, hogy azért lettünk Tanúk, mert megismertük Jehovát, az egyedüli igaz Istent. Így megszerettük őt és vágyat éreztünk arra, hogy Őt szolgáljuk, azt tegyük, amit megkíván a szolgáitól.

Én példáúl ebben a vallásban nőttem fel, illetve, a szüleim és a nagyszüleim is Tanúk. De sokáig nem foglalkoztam ezzel. Tudtam, hogy itt van az igazság, de csak 18 évesen keresztelkedtem meg. Sok dolog volt, amit nem értettem, de amint elkezdtem a Bibliát alaposabban olvasni és tanulmanyozni jobban megerősödött az a vágyam, hogy Jehovát szolgáljam!

2012. dec. 17. 07:56
 5/9 KZitus ***** válasza:
100%

Szia!

A szavaddal élve én nem voltam "Jehovás"! És soha nem akartam Jehova Tanúja lenni!

De - őszintén érdekeltek az élet nagy kérdései. Pl-l: Miért vagyunk mi itt a Földön? Milyen célból? Ha van Isten, miért engedi meg azt, ami a földön történik. Tragédiák, katasztrófák, sok mérhetetlen fájdalom? Miért él valaki sokat (?) vagy keveset? stb, stb.

Engem nemcsak érdekeltek ezek a kérdések, de utána is jártam, mi az igazság.

Mivel azt megértettem, hogy minden ember a saját tudására építi az általa felfedezett, kigondolt dolgokat, magyarázatokat (sokat olvastam ebben a témában), úgy gondoltam, mivel azt hallottam hogy a Biblia Isten szava, megnézem mit tudok meg belőle az engem nagyon foglalkoztató kérdésekről.

Amit ott olvastam, az meggyőző volt, és mindenben logikus. Azt is megtudtam (amit addig rosszul hittem), hogy a Biblia nem vallásos könyv. Az az emberiség élő történelme,egészen a kezdetektől, amely leírja miért élünk, miért halunk meg és mindez miért, és miért így történik. Na ettől már sokkal jobban éreztem magam. Minden kérdésemre megkaptam belőle a választ.

A legfontosabb, amit elég hamar felfedeztem a Bibliából az, hogy mindannyian akarva, vagy nem akarva, tudatosan, vagy tudtunkon kívül, de vagy Sátánnak, vagy Jehovának engedelmeskedünk.Máté 6:24. Minél többet tudtam meg,annál kíváncsibbá tett az, amiről már meggyőződtem.

A kérdésed második része, mi vitt rá... Arra is rájöttem a Bibliából, hogy a ma élő emberek egyetlen módon vonhatják ki magukat Sátán irányítása alól, ha ahhoz a néphez tartoznak,akiket ma Isten begyűjt az Ő imádatára. A Cselekedetek 15:17 verse elmondja, hogy maga Jehova teszi ezt. De erre még több, más bizonyítékot is találam.Végül is a pontos Biblia ismeret, annak való engedelmesség tett Jehova Tanújává. Ma nagyon hálás vagyok ezért drága, szerető Istenemnek Jehovának.

Hogy honnan jutunk mi Jehova Tanúi a bibliamagyarázatunkhoz?, ez egy másik kérdés, téma, de ha érdekel szívesen elmondom (leírom) neked.

Soxeretettel üdvözöllek!

2012. dec. 17. 17:03
 6/9 A kérdező kommentje:

Utolsó

én nem engedelmeskedek egy bukott angyalocskának...jah értem hogy az abszolút rossz és jó fogalmába kapaszkodtok, megszemélyesítítek, hogy könnyebb legyen behatárolni, majd kiválasztjátok az egyiket, tehát a jót...persze az abszolút jó az mindig magasabbrendű az abszolút rossznál,bár nem ezt látjuk a mai világban, hanem épp az ellenkezőjét. Ezért aztán azt gondoljátok, hogy az aszcendens világ az abszolút jó, mert ha nem így lenne minden értelmét vesztené.

2012. dec. 17. 18:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Sátán egyik eszköze, hogy az emberek nem tudják, hogy van. Álcázza magát sokszor. Feltudja magát tüntetni a világosság angyalának is vagy éppen az emberek nem is tudják, hogy van ezért nem is foglalkoznak vele. Ajánlom mindenkinek a Truman show filmet, nagyon jó film. Arról szól, hogy egy férfi egy rendező által létrehozott világban él és a férfi a főszereplő, az egész élete egy tvműsör, akik körülveszik emberek csak a sorozat szereplői. De vajon ki tud lépni ebből? Vajon felfedezi ő is, hogy ez egy hamis világ? És vajon mi emberek nem ilyen világban élünk??
2013. ápr. 5. 21:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Számomra az összejövetelek voltak hasznosak. Láttam,hogy a tanúk fontosnak tartják a Bibliát. Minden összejövetelre magukkal viszik.
2015. jan. 31. 14:13
 9/9 anonim ***** válasza:
ÉN azért lettem tanú mert meggyözödtem, hogy egyedül a tanúk ragaszkodnak mindenben ahhoz amit a Biblia ír, és az igaz vallásnak a Biblián kell alapulnia.
2015. jan. 31. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!