Ti hogy értelmezitek a halál utáni életet a keresztény vallás szempontjából?
Lehet nem jól fogalmaztam meg a kérdést, ezért leírom részletesen, hogy mire is vagyok kíváncsi:
Na szóval a Bibliát, illetve a vallást én úgy értelmeztem, tanultam meg, hogy miután meghalunk és eltemetnek, majd feltámadunk az utolsó napon, amikor Jézus Krisztus újra eljön ítélni élőket és holtakat. Ebben nekem az nem egyértelmű, hogy addig mi van? Mármint mondjuk ha pl. idén 2013-ben eljönne Jézus, akkor azok, akik pl. az 1500-as években haltak meg, azoknak több mint 500 évet kell a földben várniuk, akik meg mondjuk 1 hónapja, annak csak 1 hónapot? Ez így nem lenne szerintem fair. Vagy Ti hogyan értelmezitek ezt?
Köszönöm előre is az építő jellegű válaszokat.
Amint a lelked elhagyja a tested azonnal a mennybe vagy a pokolra jutsz aszerint, hogy milyen életet éltél. Katolikusoknál van tisztítótűz is, ahová azok kerülnek ideiglenesen, aki összességében inkább jók voltak azaz nem érdemlik meg a poklot, de a mennybe jutás előtt bűnhődniük kell a gonosz cselekedeteikért.
Nem arról van szó, hogy majd Jézus újra eljön és addig mindenki a földben vár rá.
Rengeteg tanú van akiknek a Jó Isten megengedte, hogy visszajöjjenek és elmondják tapasztalataikat. Én itt csak két példát említek:
1) Egy négyéves amerikai kisfiú esete (Colton Burpo): az erről megjelent könyv "Igazából Mennyország" címmel letölthető itt: [link]
2) Egy kolumbiai fogorvosnő esete (Dr. Gloria Polo Ortiz)"Akit villámcsapás ért" címmel letölthető itt: [link]
"(Zsoltárok 146:4): „Kimegy a szelleme, és ő visszatér földjébe, azon a napon elvesznek gondolatai."
Na ezt akartam mondani ezzel kapcsolatban, hogy szeretteinket is elfelejtük, nem ismerünk majd meg senkit, mert minden gondolatunk elveszik.
A másik, hogy még arra hívnám fel a figyelmet, hogy 700-800 éves agresszív, tudatlan, máglyaégető vallásossal összekerülök a mennyországban akkor mi lesz? Sőt 1000 éve élt magyar ősatyával hogy fogok kommunikálni, értelmi szintje a véka segge alatt van.
Olyan is sok van akinek nem kellett még meghalnia ahhoz, hogy lássa a Mennyországot. Az egyik legcsodálatosabb példa Akiane Kramarik a festő csodalány, aki nemcsak látja, de le is festi azokat a látomásait amit meggyőződésem, hogy Istentől kap, ugyanis pl. a kis Colton Burpo, akit Jézus az ölében tartott a Mennyországban és aki utána visszajött, a a rengeteg Jézus kép közül amit a szülei mutattak kizárólag azon a portrén ismerte fel Jézus arcát amit Akiane festett.
Akiane néhány Mennyországról festett képe:
Akiane oldala:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!