Keresztény vagyok, és hogy lehetnék buddhista?
1/13 A kérdező kommentje:
El kell végezned a "Voltkeresztény buddhista szakmenedzser" OKJ-s képzést.
2013. márc. 7. 18:36
Annak vallod magad és kész. Olvasol, nyitott vagy, sztem első körben elég ha ha csak tájékozódsz. Persze, itt is vannak beavatási ceremóniák stb, de ez mindenhol tök más. Kicsit nehéz a buddhizmusról általánosságban beszélni, azt gondolom tudod h kismillió irányzat van, mindenhol más a szokás. Bőven elég, ha az első időkben a "Milyen vallású vagy?" kérdésre csak annyit felelsz: most ismerkedek a buddhizmussal, eddig nagyon jónak látom, közel áll a szívemhez. Szánd rá az idődet az olvasásra, egy-két évet szerintem simán el lehet tölteni csak az önműveléssel, elég utána belevetni magad a konkrét szertartásokba.
2013. márc. 7. 18:36
Minden tovabbi nelkul lehetnel buddhista. Hol laksz az orszagon belul? Azt kell eldontened, hogy melyik agat szeretned kovetni. Van amelyik befele fokuszal, van amelyik kifele fokuszal es masokon akar segiteni, es ez alapjan eri el a megvilagosodast. Az utobbi agrol peldaul tudok magyar kovetoket, itt egy video toluk, hatha felkelti az erdeklodesedet. Ha tenyleg tetszik akkor az oldalon feltuntett cimen fel tudod venni a vezetokkel a kapcsolatot, ahol pontos valaszt kaphatsz a kerdeseidre. De irhatsz nekem is itt privatban, megprobalok segiteni!
http://www.youtube.com/user/shinnyoenhungary
2013. márc. 7. 18:42
A buddhizmus hamis vallás ami nihilista és agnosztikus. Talán a legrosszabb vallás.
De ha annyira akarod érdeklődj itt: www.buddhizmus.hu/
2013. márc. 7. 18:43
akkor mi az igaz vallás? szenvedélyesen kutatom az igazságot, ha te tudod h melyik az akkor áruld el lééééégyszi! :)
2013. márc. 7. 18:47
7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!:) Szerintem egyik vallás sem létezik, vagy mindegyikből tevődik össze az igazi. Azért szeretnék amúgy buddhista lenni, mert ők vegetáriánusok akárcsak én és tetszik az alap vallás.
Kedves lollypop!
Én is pont ezt kutatom. De ha rájövök szólok! :)
2013. márc. 7. 19:03
Egy kis kötözködés még engedtessék meg nekem: a családunkból apukám meg én foglalkozunk leginkább a buddhizmussal és nagy húsevők vagyunk. Rendszeresen vágunk csirkét és disznót is. Ezt csak azért írtam le, mert ez sehol nincs előírva, h kötelező lenne a vegetarianizmus, ezért az a kijelentés, h a buddhisták vegetáriánusok nem igaz. Max sokan azok. Csak a tájékoztatás végett mondtam el, de ha belegondolsz, akkor botorság lett volna ilyen szabályt létrehozni, h a húsevés nem jó, és rossz karmát okoz. A megvilágosodás mindenki számára elérhető, nem csak az indiai szubkontinens lakóinak, ugye ez egy alap dolog. A mindenben bizony benne vannak az északi sarkkör mentén élő inuitok is, azok a szerencsétlenek mit egyenek? Jeget? Itt pont erről beszélgetnek, még nem olvastam el teljesen, nagyon hosszú :)
[link] Félreértés ne essék, nem akarom más irányba terelni a táplálkozási szokásaidat, de meg akartam mutatni a valóság egy másik szeletét is.
2013. márc. 7. 19:18
a buddhizmusban semmi sem kötelező. :)
2013. márc. 7. 19:30
Kapcsolódó kérdések: