Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény vagyok, és hogy...

Keresztény vagyok, és hogy lehetnék buddhista?

Figyelt kérdés
Mit kell tennem hogy buddhista legyek? És mibe kerül?

2013. márc. 7. 18:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%

A budhizmus sem fogja neked megmondani, mert a Budha is csak kutatta az utat és az igazságot.

Jézus pedig megmondta:"Én vagyok az út, igazság és az élet...

2013. márc. 7. 20:23
 12/13 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem sem kell kizárnod teljesen a kereszténységet az életedből, mégiscsak a kultúránk része, ha meg ebben nevelkedtél akkor meg azért. Ki kell belőle mazsolázni azt, amivel egyetértesz, ennyi.
2013. márc. 7. 20:49
 13/13 feketepeter ***** válasza:
79%

A buddhizmus nem nihilista és nem agnosztikus. Ha tudatlan vagy, helyesebb, ha csöndben maradsz, és tájékozódsz. Sokaknak -köztük nekem is- szimpatikusabb egy olyan bölcs, aki nem kinyilatkoztat, hanem elmondja, hogy mire jutott vizsgálódásaival. Azt is csak annak, akit érdekel.

A húsevés nem tilos, a buddhisták pedig nem vegetáriánusok. Sok buddhista fogyaszt húst, Buddha is fogyasztott húst és a Dalai láma is fogyaszt húst. A világi követőknek hagyott öt előírás között (amiket követve biztosan elérhető egy jobb újraszületés) szerepel az élet elvételének tilalma. Tehát amíg a boltban vett csirkemellet megeheted, élő csirkét nem vághatsz le azért, hogy megedd a húsát. Ezen persze lehet vitatkozni és ezt a vitatkozást a mai napig is teszik ezen a szabályon.

Buddhista az, aki leteszi a hármas fogadalmat (menedékvétel), ami így szól:

-Menedéket veszek a Buddhában.

-Menedéket veszek a Dharmában.

-Menedéket veszek a Szanghában.

Az első Buddha személye, az általa mutatott példa követése; a második az általa felismert és tanított Tan követése; a harmadik pedig a kiválók gyülekezetének (szerzetesek és tanítók) elismerése.

A menedékvétel sok irányzatban szertartásos jellegű, tanító vagy szerzetes előtt szokták megtartani, de igazából önmagad is elvégezheted, külső segítség nélkül, mivel a menedékvétel egyszerűen csak annak a szándéknak a kinyilvánítása önmagad előtt, hogy Buddhát követed.

2013. márc. 8. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!