Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A halálközeli élmény bizonyítj...

A halálközeli élmény bizonyítja a lélek létezését és örökkévalóságát?

Figyelt kérdés

Ez lehet akár tudományos kérdés is de inkább a vallás rovatba tettem.

Szval arra gondolok, hogy több egymástól független emberek élményei amiket klinikai halál állapotában éltek át, vagyis olyan állapotban amikor az ember már halott de még visszahozható pár percen belül. Viszont ha már ha ideiglenes is de halott, akkor ez azt jelenti, hogy az agya nem emlékezhet semmire!! Mivel az agy tárol mindent. Ha ennek ellenére voltak túlvilági élményei azokat az élményeket a lelke tárolhatja és onnan vette elő az emlékeket nem az agyából. Ha viszont igazat mondanak az élménybeszámolók akkor tényleg van lelke az embernek és tényleg van élet a halál után mert máskülönben, hogy emlékezhetnének olyanról amire biológiailag lehetetlen? ( agyhalál és memórizálás hiánya miatt )

Van pár ilyen video you tube-on is!

2013. márc. 9. 12:51
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

K;rlek akkor \rd meg hol ey a nagz tudom'nzos felfedey;s, had olvassam el ;n is.

Kérlek akkor írd meg hol olvasható ez a nagy tudomyányos felfedezés, had olvassam el én is.

A másik, látszik, hogy nem vagy tisztában azzal mi az hogy NINCS agyi aktivitás. Nem érted, hogy mi az hogy teljesen kikapcsol? Ennél jobban már nem tudom elmagyarázni, kérlek próbáld megérteni...

2013. márc. 17. 07:48
 32/40 anonim ***** válasza:
Bocs az első sorért, angol billentyűzeten kezdtem el írni és elfelejtettem kitörölni.
2013. márc. 17. 10:21
 33/40 lsandor ***** válasza:
10%

A The Arizona Republic című lap orvos szerkesztője ezt írta: „Ha a fizikai teljesítőképesség eljut a végső ponthoz, például altatás alatt, vagy betegség, illetve sérülés után, a testműködések automatikus ellenőrzése alábbhagy. Neurohormonok és katecholaminok szabadulnak fel az idegrendszerben, és ellenőrizhetetlen mennyiségben kijutnak a szervezetbe. Ez egyebek között hallucinációkhoz vezethet, amelyeket az öntudatra ébredés után a halálból való visszatérésként értékelhetnek” (1977. május 28., C-1 o.; valamint a Fortschritte der Medizin című német orvosi lap, 1979, 41. szám és a Psychology Today, 1981. január).

Akaratukon kívül svájci ideggyógyászok úgynevezett testen kívüli, vagy halálközeli élményt idéztek elő egy nőnél, akinek az agyához elektródokat kötöttek, hogy megállapítsák, pontosan hol keletkeznek az epilepsziás rohamai, jelenti egy német tudományos hírszolgálat, a Bild der Wissenschaft-Online. Valahányszor a jobb oldali kéreg gyrus angularis nevű agytekervényét ingerelték, a betegnek olyan érzése volt, mintha elhagyná és felülről nézné a testét. Úgy tűnik, az agynak ez a része kapcsolja össze a testről alkotott vizuális képeket a test helyzetének az érzékelésével. „ Az elektromos ingerek hatására ez a kapcsolat megszakadt, melynek következtében a beteg érzékelőképessége látszólag elvált a testétől” — olvasható a hírszolgálat jelentésében.

A De Gooi en Eemlander című holland újság szerint a csoport 42 egészséges fiatalt vizsgált, akiket legfeljebb 22 másodpercre öntudatlan állapotba hoztak a légcsere fokozása által. Ezután a fiatalok olyan benyomásokat és látomásokat írtak le, melyek feltűnően hasonlítottak „a halálhoz közeli állapotban átélt tapasztalatokhoz”. Néhányan arról számoltak be, hogy élénk színeket és fényeket láttak, madártávlatból látták magukat, szeretteiket kellemes környezetben látták, és így tovább. A legtöbb fiatal kellemesnek és békésnek írta le a benyomásokat — olyannyira, hogy nem akarták visszanyerni az öntudatukat.

Valamint utolsó válaszoló. Lázár 4 napig volt halott. Miután Jézus feltámasztotta, miért nem mesélt a halál utáni életről?

A fent említett tapasztalatokból egyértelmű, hogy a halál közeli élmények csupán az agyunk műve

2013. márc. 24. 07:43
 34/40 A kérdező kommentje:
Hát jó végülis az élmény nem bizonyítja de attól még létezhet :O
2013. márc. 24. 11:37
 35/40 lsandor ***** válasza:
0%
Attól még lehetne(bár a Bibliából kiderül, hogy nem) de a lényeg, ahogy látszik ezek a halál közeli élmények csupán az agyunk játéka
2013. márc. 24. 17:21
 36/40 anonim ***** válasza:
67%
Tökre nem az agyunk játéka mint ahogy a gondolataink sem az agyunk terméke. Orosz tudósok csináltak egy tesztet a gondolatokkal. Úgy vélték hogy ha az agy terméke akkor az valahogy leárnyékolható, esetleg van hatótávolsága. A teszt abból állt hogy a hipnotizált alanynak gondolatban utasítást adtak valamire amit végrehajtott. Betették Farady ketrecbe, úgy is működött, betették őket ólom kamrába azon is is átment majd az ólomkamtrákat egyre távolabb helyezték egymástól. Végül 1700 kilométerre volt a két kamra egymástól és a kisérlet működött. Szóval nem lehet az agy terméke a gondolat hisz ha az agy hozná létre le lehetne árnyékolni vagy lenne hatótávolsága, de nincs. A mai napi elvégezjető a kísérlet ugyan ezekkel az eredményekkel. Nézzetek utánna neten.
2013. ápr. 19. 07:38
 37/40 anonim ***** válasza:
76%

A halálközeli élmény csak a lélek létezését bizonyítja. ÉS csak sejteti a halhatatlanság elérésének lehetséges voltát.

Bár Te a vallásos részbe tetted, de valójában a tudományra is tartozna-- hisz ennek ismerte bizonyítaná a lélek energiának a létezését, amit az orvostudomány is hasznosítani tudna. pl nem egyforma energetikailag minden koma állapotban fekvő beteg. Amelyiknek nincs már lélek energiája, az soha nem lesz visszahozható, tehát a szervek felhasználhatók lehetnének donorként megmentve vele több életet is.

Ha valami miatt megállt a szív, de maga a beteg erős volt előtte szervezetileg, viszont sokára tudták beindítani a szívet-- a lélek már túl messzire járhat ahhoz hogy visszatérni tudjon. Ilyenkor, van az hogy dobog a sziv, gyengén de működik az agy, de a beteg komában marad mert nincs lélek a testben és soha nem lesz jobb, csak rosszabb az állapota.

Hasonló a helyzet egy másik koma állapotnál-- az agyhalottá vált betegnél-- akinek viszont ott van a lélek azért képes élni még! igaz komában-- de hall, lát és érzékel fájdalmat- sőt visszahozva a figyelme" érti amit mondunk neki. Mert maga a lélek érti.

Miért emlékszik valaki a klinikai halál állapotában átéltekre? Azért mert a lélek, energia részecskék alkotta több szálból álló emberforma rajzolat. Ezért képes felfogni a fénysugarakat, mint látott képet, ezért képes felfogni a hanghullámokat, és azért képes gondolkodni, mert a gondolat a lélek szálakon születik nem pedig az agy alkotja!

az agynak a fantáziát köszönhetjük mely szerteágazó-- a lélek viszont látni, hallani, gondolkodni, csak "csőszerűen" képes egy valakire figyel, mint egy fénysugár, és abban a szük módban lát, és gondolkodik, megszűnik minden más számára.

Sajnos nagyon sok videót végignézve azt láttam, hogy az emberek szeretnek bizony a hangyából elefántot alkotni, mert elképesztő mennyi marhaságot, már agy alkotta fantáziát körítenek hozzá-- ami egyáltalán nem igaz a klinikai halál állapotában tapasztaltakkal!

Valószinüleg ez azért van, mert azt az állapotot, azt az ÉN gondolatokat és a szabad végtelenség érzetét, nagyon nehéz megérteni és elmesélni még inkább, ezért hogy valami szépet mesélhessenek kitalálnak ezt- azt-- s ezzel szinte besorolják a lélek fogalmat a vallásos dogmákba!

Így teremtik meg a vallások írta túl világot ami nem igaz!

De maga a lélek lát, hall, gondolkodni képes, de csak csőszerűen" egy valamire koncentráltan, mint egy fény képes és semmi másra nem. Gondolkodni képes,de nincs se múlt se jövő! Csak az a memória van elől amit érzékel minden más megszünik.

a testben a lélek gondolata és az agy memóriája együtt alkotja a fantáziát, a múltat és a jövő létezését.

2013. szept. 9. 13:14
 38/40 A kérdező kommentje:
37: Fantasztikus válasz volt!
2013. szept. 23. 07:18
 39/40 anonim ***** válasza:

Örülök kérdező ha megértetted, akkor sikerült elég jól leírnom.

De akárhogy is van a halál után, az élet a legfontosabb, mert egyszeri és megismételhetetlen!!

2013. szept. 23. 09:12
 40/40 anonim válasza:

Szerintem, igen halál után a lélek (vagy mi) tovább él.

Egyáltalán nincs vége semminek, hanem valami teljesen fanatasztikus új dolog kezdődik.

Ez van, akinek isteni élmény, van akinek nem.

Van akinek jó, a többségnek, de van aki rossz élménnyel tér vissza (pl. öngyilkosok), de nem csak ők.

Én minnél többet olvasok és nézek a témában, annál viztosabbra veszem, hogy ez VAN. Én nem lehet a tudomány mai állásával magyarázni (oxigén hiány stb. stb.) Magyarázat van rá, csak még nem tudjuk...lehet nem is fogjuk "tudományosan" megmagyarázni, mert nem is kell.

A tudománynak is megvannak az igen nagy korlátai.

Olvass könyveket a témában, rengeteg elképesztő sztori van. POnt tegnap voltam ilyen előadáson.

Olvasd el Nádas Péter Saját Halál cmímű könyvét és pl. ezt: [link]

Ez egy orvos elképesztő élménye. És mondhatnánk, hogy "kitalálnak", de nekem ezek hiteles emberek. Nádas Péter író nem találna ki ilyeneket.

A Life csatornán minden nap megy ilyen műsor, látni lehet az emberen, ha hazudik...azok az emberek tutira átéltél és életük meghatározó élménye volt!!!

2014. ápr. 9. 17:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!