Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azt olvastam, hogy a mai...

Azt olvastam, hogy a mai Izraelbe visszatelepült zsidók nem azonosak a bibliai Izraeliekkel. Mi az igazság?

Figyelt kérdés
Az hogy lelet,hogy állítólag akik visszatértek a mai Izraelbe, a világháború során, azoknak szinte egyiknek sem ősei a bibliai Izraeliták?
2013. febr. 25. 21:46
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:

Hazardteam!

Ez a gyakori kérdések oldal nincs megszabva,hogy ki milyen kérdést és témakört tehet fel. Ez az oldal lehetőséget ad arra,hogy az emberben felmerülő kérdésekre válaszokat találjon. Láthatod mennyi kérdés van. Nekem pl ez a téma ami foglalkoztat vagy amire válaszokat KERESEK. Nem vagyok tisztába,hogy a mai zsidók izraelben vagy szétszórva kik is valójában. Ezért kutakodok és vagyok itt kíváncsi más véleményére.

Te is azt írod, hogy "Én 22 év alatt sem jöttem még rá, hogy mi az igazság ekörül az európai zsidó népvándorlás téma körül, igaz nem is vagyok kutató". Hát én sem tudom, de MEGVAN A JOGOM HOZZÁ,hogy kutakodjak és tapasztalatokat szerezzek. A kazár zsidókról még annyit,hogy ha valaki neki álla Dns vizsgálatot végezni,hogy ők kik akkor,hogy vesse össze a valódi zsidó dns-t a kazáriai dns-sel? Épp ez a kérdésem lényege,hogy kik a valódi zsidók?

A pl-m amit írtam,hogy lehet egy népséget átnevezni egy másikra, zsidóra, szerintem nagyon elgondolkoztató.

2013. febr. 27. 15:10
 22/64 anonim ***** válasza:

Kedves Hazardteam!

Kulturált módon nagyon visszafogtad magad, amit részben értékelek is, de határozottan az az érzésem, nincs teljesen igazad.

Amiket itt olvastam, az túlmegy minden határon.

Egyrészt ostobaság, másrészt rasszista, vagy egyenesen antiszemita megnyilvánulás.

Nem is óhajtok további kommentet küldeni a kérdező felé, mert szóra sem érdemesítem a sok ostobaságot, amit összehordtak, Neked is csak azért írok, mert mindenben igazat adok ugyan neked, kivéve abban, hogy nagy mértékben visszafogtad magad, pedig a hozzászólások és a kérdező ezt nem érdemlik meg.

Nem fogom a moderátornak jelezni, nem óhajtom a törlését a kérdésnek, mert az, hogy ilyesmit gondolnak egyesek, az nyilvánosságot kell, hogy kapjon, hiszen ennek eredménye csakis nagy mértékű felháborodás lehet és ekkora ostobaságok hangoztatása csakis ellenérzést szülhet normális emberekben.

Hozzáteszem, magam nem vagyok zsidó, sőt nem is ismerek túlságosan sokat, de akiket igen, azokról jó a véleményem, megérdemlik, mert rendes emberek.

Természetesen nem állítom, hogy minden zsidó ilyen, bizonyára közöttük is van mindenféle, akárcsak bármilyen népcsoportban, hiszen semmi különbség nincs közöttünk.

Nekem elegem volt ebből a sok agyament baromságból, kiszáltam.

2013. febr. 27. 15:17
 23/64 anonim ***** válasza:

"Állítom, azok nagy része, esetleg mindegyikük, akik akár csak ide írtak, még a saját felmenőiről sem tud semmit 100-200 éves viszonylatban!"

Ezt azért benézted. Történész-levéltáros vagyok, jelenleg múzeológusként dolgozom. Nem csak hasra csapás útján írom amiket írok. A családom egyik ágát (mivel nemesek voltak) 1164-ig, a másikat (akik jobbágyok) 1694-ig vissza tudom vezetni. Hitelesített iratokkal, anyakönyvekkel, kataszterekkel és armálisokkal igazolva. Szerintem velem csúnyán mellé lőttél.

2013. febr. 27. 15:21
 24/64 anonim ***** válasza:

És kiegészítésként teszem hozzá, hogy nemesek esetében sem létezik 1000 évesnél régebbi családfa (de ekkor már főnemesekről kell beszélnünk, s az anyai ág - ami ugyanúgy befolyásolja a genetikát - ezeken sincs feltüntetve!).

2000 évre visszamenőleg meg semmiféle genealógia, családfa nem létezik, de 1500-ra sem!

A zsidóknál meg különösen nem, mivel az ő anyakönyvezésük csak az 1860-as évektől kezdődött el. Azelőtt nem volt náluk ilyesmi! Épp ezért nem tudják a zsidók kinyomozni a saját őseiket 100-150 évnél régebbre!

A többi az sci-fi, meg kamu. Ez a szakmám, nekem elhiheted.

Aki mutogatott vagy beszélt neked 2000 éves zsidó családfáról az úgy átvert téged a palánkon mint egyszer....

2013. febr. 27. 15:28
 25/64 Hazardteam ***** válasza:

Én nem a kérdésed jogosságát vitattam, hanem arra akartalak rávezetni, hogy csak a tudományosan igazolható tényeknek adj helyt, a mendemondáknak/vélekedéseknek ne, utóbbi esetben ugyanis saját magadat csapod be.

"A kazár zsidókról még annyit,hogy ha valaki neki álla Dns vizsgálatot végezni,hogy ők kik akkor,hogy vesse össze a valódi zsidó dns-t a kazáriai dns-sel?"

Ha jól értem a kérdésed az, hogy "hogyan" csinálják? Nem lehetetlenség, ma már létezik rá tudományos technológia éppen egy magyar csoport találta fel. elég hozzá 1gramm csont a test bármelyik részéből, a sírokban talált maradványokból többezer évre visszamenőleg. Ilyen módon visszakövethető a genetikai "keveredés", a vándorlási útvonal, a "rassz" és minden lényeges dolog az eredeti származási helyet és kiindulási pontot is beleértve. Viszont a technológia még elég új, én nekem foggalmam nincs, hogy akár az izraeli akadémia, akár más országok tudományos képviselői nekiveselkedtek volna ennek az egyébként hatalmas és országhatárokon/kontinenseken átívelő feladatnak, ami egyébként évtizedekig is tarthat és még akkor is csak "körvonalazódik" az eredmény.

A nagy kérdés az, hogy ha pl. ilyen pontos módszerek nem léteztek még 2000-ben sem, továbbá, ha léteztek volna sem végezte el senki a kutatásokat (tudtommal máig sem, de imádok tévedni) akkor mégis milyen REÁLIS alapon állítanak be egyesek a 90-es években "tudományosnak látszó" hivatkozásokra alapozott feltevéseket tényként? Én már eskü olyanokat is olvastam, hogy Árpád zsidó vallású kazár nemzetségfő volt, sőt maga a kazár uralkodó gyermeke, meg ilyenek.. És? Mondom, írni lehet mindent, amit a nyomdafesték/online tárhelyek elbírnak. Na mindegy, szerintem érted a lényeget. Nem baj, hogy tudakozódol, sőt, az jó! Csak ne engedd magadnak, vagy akárki másnak, hogy tévutakra vezessenek fals, vagy nem bizonyított/nem bizonyítható információk alapján levont téves következtetésekkel. Egyébként, ha jól emlékszem, az eredeti tizenharmadik törzs elmélertben az is benne volt, hogy azok, tehát a kazár birodalomban élők nagy része a valaha volt 10 északi izraeli törzs leszármazottjai, akiket még asszem az asszírok deportáltak, vagy ilyesmi rémlik. Tehát, ha pl. ha jól emlékszem az állításaira és igaz (rosseb tudja mondom) akkor még az az elmélet is azt pedzegette, hogy tulajdonképpen a "tizenharmadik törzs" néven emlegetett csoport az elveszett északi királyság törzseinek leszármazottai (Izrael Salamon király halála után 2 országrészre szakadt, egy északi nagyobb részre és egy déli kisebb részre, amit "Júdának" neveztek, majd a rómaiak "júdeának" és pl. a rómaiak idején ott élő zsidó közösség is a júda névből/szóból kapta a nevét, akik ráadásul csak egy kis maradványa voltak, azon kevesek leszármazottai, akik a babiloni/méd-perzsa fogságból tértek haza Kürosz engedélyével)

2013. febr. 27. 15:40
 26/64 Hazardteam ***** válasza:

Kedves nevenincs. Éppen erről beszéltem: Itt mindenki azt ír (akár magáról is) amit csak akar, mivel ellenőrizhetetlen. Ha pl. valaki hiszékeny ember elolvassa az iménti szösszenetedet, és logikusnak találja, akár simán el is hiheti. azonban, csak hogy tisztázzuk: 1. Tökmindegy, ha levéltáros lennél is, a zsidók kötelező jelleggel őrzik a családfájukat évezredek óta, sőt, a házasodásuknál pl. ha anno valakinek nem volt vagyona, nagyon fontos és értékes "beszámítható" érték volt az, ha híres, vagy "szent" stb. felmenők szerepeltek a családfájában. Ő náluk már csak azért is sokkal nagyobb a családfa fontossága, mert egyrészt elkülönülten kellett élniük, csak egymás közt házasodhattak (hivatalosan) és ma is az az első, amit ellenőriznek, ha zsidónak állítod magad, hogy anyai ágon az vagy e. Márpedig már csak ehhez is szükségesek (voltak) a családfák, még akkor is, ha mindenki tudta, az adott közösségen belül az illető ki fia-borja.

A másik dolog, hogy nem néztem be semmit. Lehetsz te akármekkora "levéltáros" és ismerheted a családfádat, de ha képtelen vagy mondatot értelmezni, nem tudod helyén kezelni a személyes névmásokat, kevered az egyes és a többesszámú személyeket, akkor nagyon tudlak sajnálni, főleg, hogy még akkor sem eset le, hogy azt írtam "a többségnek", amikor bemásoltad tőlem az idézetet. Azt javaslom, legközelebb ne hirtelenkedd el, vagy gondolkozz kicsivel többet, mielőtt gépelni kezdesz. És az sem ártana, ha figyelembe vennéd azt, hogy a "többség" valószínűleg nem osztozik a családfa ismereted mértékében, valamint az sem tűnik életszerűnek, hogy levéltárosokból, vagy történészekből állna az ide írók nagyobbik része. De most külön a kedvedért: HA VÉLETLEN VALAKI MÉGIS ISMERI A CSALÁDFÁJÁT, RÁADÁSUL TÖRTÉNÉSZ/LEVÉLTÁROS, ARRA A NÉVTELEN CSÁVÓ ÁLTAL KIFOGÁSOLT FELTÉTELEZETT ÁLLÍTÁSAIM NEM VONATKOZNAK!

Így megfelel zsenikém?

2013. febr. 27. 15:57
 27/64 Hazardteam ***** válasza:
Bocsánat: "azok NAGY RÉSZE, ESETLEG mindegyikük"
2013. febr. 27. 16:00
 28/64 anonim ***** válasza:

Igen, így megfelel, csak kicsit nagy az arcod...nem kicsit...nagyon....

És ennek ellenére is hülyeség amit az állítólagos zsidó családfákról írsz...Nyugat-Európában a szefárdok körében talán még hihető lenne (de 2000 éves ott sincs)....az a különbség hogy én ezt tényleg tanultam, egyetemen....s te mire alapozod a "tudásod"? Persze tudom, most is biztos kamuzok, nincs is semmiféle iskolám meg minden.....

2013. febr. 27. 17:13
 29/64 Hazardteam ***** válasza:

Éppen az a lényeg, hogy nem a "hihetőség" számít, vagy a tündérmesék. Egyetemen tanultad hm.. és mondd csak, miket tanultál még? Finnugor elmélet rémlik? Azt is tanítják vagy 150 éve nemde? Méghozzá a Magyar tudományos Akadémia bábaságával. Csakhogy nem csupán tudománytalan, de még egyenesen szemenszedett hazugság is (még mielőtt belekötnél, ironikus példának szántam. Én pl. még az anyag megmaradást tanultam, ami ugyanúgy baromság, de hálistennek a dialektikus materializmusról már lecsúsztam, amiből pár évvel azelőtt viszont még szintén vizsgázni kellett)

Egyébként a 8 általánosomra és a bélyegnyaló-kávéfőzői oklevelemre alapoztam a (szó szerint) "nagy" arcomat (klasszikus trapéz) ha ez boldoggá tesz. Még mielőtt szóvá tennéd: a "szám" is nagy, Mick Jagger és Tina Turner elbújhatna. Ha pedig a stílusomra értetted: nem kötelező "engem" olvasni, az írásomra reagálni, viszont ha mégis ezt teszed, annak bizony "lehetnek" olyan velejárói, hogy eltérő stílust és véleményt fogok prezentálni, mint amit te helyesnek vélsz, vagy megszoktál. Ez van, ha az ember nyilvános fórumra téved, sorry..

2013. febr. 27. 17:49
 30/64 A kérdező kommentje:
22\ Tzolko. Ne engem hibáztass az idézetek miatt, hanem inkább gondolkozz el milyen emberek lehetnek ők, akik magukról és fajtájukról ilyen őszinteséggel beszélnek!
2013. febr. 27. 21:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!