Miért ezoterikáznak az emberek?
Azt honnan veszed, hogy az ateisták hinnének az ezotériában. Nekem épp ellenkező a tapasztalatom. Aki pedig azt mondja, hogy a Biblia egy mesekönyv, az valószínűleg a jóslásban, szellemekben stb. sem hisz.
Egyébként pedig azért "ezoterikáznak" az emberek, mert szeretnék jobbá tenni az életüket - tehát ugyanazért, amiért valaki vallásos lesz.
"Miért ezoterikáznak az emberek?"
Lásd az 1. választ.
Amit utána írsz, az meg egy más téma és nincs ellentmondás abban, hogy valaki az egyik dologban hisz, a másikban nem hisz.
Azért emberek azért "ezoterikáznak", mert érzik azt, hogy jóval több vetülete van a világnak, mint amennyit látnak belőle, illetve mondanak neki.
Nem hiszem, hogy az ateisták hinnének azokban a dolgokban, amiket leírtál, másfelől pedig meglehetősen sarkos vélemény.
"az ezotériában hívők"
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az ezotéria gyűjtőfogalom:
"Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, mely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja."
Így értelmetlen azt mondani, hogy "ezotériában hívők". Bizonyos irányzataiban lehet hinni, de sok egymásnak ELLENTMONDÓ irányzata is létezik.
Kb. olyan, mintha azt mondanád: vallásban hívő. A katolikus vagy iszlám dogmában, Buddha tanításában stb. lehet hinni, a "vallásban" nem.
Igazad van, hibáztam.
Megtudsz nekem bocsátani anélkül, hogy megkorbácsolom magam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!