Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Valaki hallott olyan törtenetr...

Valaki hallott olyan törtenetrol, amiben olyan emberek tertek meg, akik a II. vh. Idejen eltek es szelsoseges elveket kepvisiltek, esetleg. Hatalommal birtak?

Figyelt kérdés
Pl egy naci tiszt...

2013. jan. 31. 14:00
 1/8 A kérdező kommentje:

Gondolok itt meg olyanokra is, akik "kötelesek" voltak beallni egy-egy SS v. SA alakulathoz, de mar "hivok" voltak v. volt Istenrol fogalmuk. Veluk mi lett? (Jo gondolom kivegeztek oket, de tortenetre vagyok kivancsi)

Estleg van valakinek arrol infoja, hogy hol tudok ezek utan olvasni?

2013. jan. 31. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz:

Igen tudok róla, nem csak Náci tiszt de híres sportolók, politikusok is ma már Jehova Tanúiként szolgálnak, és mennek házról házra, persze ezek az emberek közül vannak akik már elaludtak, mert nem voltak fiatalok

2013. jan. 31. 17:38
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Konkrétan, hogy melyik őrtorony cikkben van ez a történet nem tudom, de utána nézek, addig is javaslom, ha szeretsz ilyen élet tapasztalatokat olvasni akkor a www.jw.org oldalon mindig vannak az őrtoronyban cikkek olyanokról hogy hogyan változtak meg a rossz muúltjukból.
2013. jan. 31. 21:04
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kommenteket, de en a feltett kerdesre vagyok kivancsi...

Ha valakinek van ilyen tortenete örömmel vennem ha megirna, akar privatban!

2013. febr. 1. 22:52
 5/8 anonim ***** válasza:

szia!

tudom félig-meddig ide tartozik de azért elmondom.

volt egyszer egy sváb ember.beáll önként a náci katonákhoz.délre mentek harcolni.egyszer csak mennek mennek és a sváb ember meglátja az anyját.kimegy a sorból mert megakarja ölelni az anyját.már majdnem odaér és akkor ölik meg.tudom ez annyira nem érdekes meg nem ide tartozik de azért elmondtam.és ez megtörtént

2013. febr. 2. 22:48
 6/8 A kérdező kommentje:

De azert koszonom, hogy megirtad! Csak nem ertem, hogy kit lottek le es miert!? Az anyukat, hogy megakarta olelni a fiat, vagy a fiut, hogy megakarta olelni az edesanyjat?

Ilyet sem hall gyakran az ember (ebben a temakorben).

2013. febr. 3. 17:06
 7/8 Evele123 ***** válasza:

Szia kérdező!

Én az Apró csodák (Small miracles) c. könyv utolsó történetében olvastam egy emberről, aki antiszemita nézeteket vallott, gyűlölt mindent és mindenkit, aki zsidó volt és még gazdagnak is számított. Náci jelvényeket viselt még a II. vh. után is, a gyűrűje és mindene kötődött az SS-hez és imádta hitlert is. (Szándékosan írtam kis betűvel a nevét!!!).

Ezért az emberért egy egész zsinagóga imádkozott, mindenki nap mint nap. Arra lett figyelmes ez a férfi, hogy a náci gyűrűje felforrósodik az ujján, mint ahogy a többi jelkép is. Nem bírta már elviselni ezeket a gyűlölettel teli jelképek viselését. Megváltozott és többé már nem gyűlölködött senkivel sem, életének utolsó éveit szeretetben élte le azokkal, akiket azelőtt annyira gyűlölt és megvetett. Nagyon szép történet volt az övé. Néhány éve olvastam a könyvet, de nagyon lélekmelengető volt és a mai napig is hiszem, hogy vannak még csodák!

Üdv. Evele

2013. szept. 16. 06:33
 8/8 A kérdező kommentje:

Kedves Evele!

Köszönöm a kommentedet, be fogom szerezni ezt a könyvet és el fogom olvasni! :)

2013. szept. 28. 11:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!