Jehova Tanúi miért idős emberek házalnak nálatok?
Szerintem az idős ember szívesen ment oda beszélgetni a saját akaratából.
Ez pedig nem igaz, hogy csak bácsikat és néniket küldenek.
Persze ma véletlen történt egy ilyen eset. Nem tudom, hogy miért kell emögé összeesküvés elméleteket gyártani.
A néninek és bácsinak is meg lehet mondani, hogy nincs kedved beszélgetni, ha így van. Majd csak valaki ad nekik enni és inni.
Az sem biztos, hogy küldték, hanem ment magától.
Legközelebb kérdezd meg tőlük, hogy kényszerítve vannak-e vagy kapnak ezért valami fizetést. Bár nem hiszem.
Egyébként meg mi olyan rossz van a "vigyorgó tanúkban"?
Amelyik igazi, az ártalmatlan.
Kedves Kérdező.
Én egy Tanú vagyok és ezért első kézből hallhatsz választ s vagy elhiszed, vagy nem.:)
Nos Én 24. éves korom óta szolgálom Jehovát.Most 45 vagyok.
De még most sem érzem magam öregnek.
A gyülekezetünkben rengeteg fiatal van, nem egyel szoktam menni szolgálatba.
Ha valaki elmegy a szervezettől, annak minek kell külföldre mennie?
A világ 236 országában több mint 7, millió 600 ezer Tanú van, akár hova mennek minden hol fognak tanúkkal találkozni.A szervezet nem csak Magyarországon létezik, így ez a megállapítás akárki is írta, butaság.
Ha nem akar valaki Tanú lenni akkor elmehet a szervezetből, nem kell külföldre menekülnie, egyébként ott ugyan úgy becsöngetnek az emberekhez mint itt vagy bármelyik másik országban, ugyan azt a munkát végzik, még Afrika eldugott dzsungeljeiben is , jó lehet ott nincs ajtó csengő
Ha a fiatalok még is menekülnek az nagy valószínűség szerint az anyagi javak miatt van, mert máshol jobb a gazdaság, mint itt ebben az országban.
Más részt pedig bárhova megy is egy ember a Bibliában, a Jézus által megjövendölt Nagy nyomorúság minden országot érinteni fog nem csak egyes országokat.
A prédikálásról pedig annyit, hogy ez a megbízatás minden magát Jézus követőinek szól, kortól, nemtől függetlenül.
Nyilván az idősebbektől a teremtő nem vár el annyit amennyit egy fiataltól.
Itt Önkéntesek vannak, senki nem kényszerít senkit.
Aki szereti a teremtőjét az míg az egészsége megengedi és kar menni a szolgálatba az megy, ha nem tud azt is látja a teremtő, hogy képtelen rá, nem fogja megbüntetni.
Köszönöm, hogy válaszolhattam.
Kedves 4-es válaszoló.
Félre értetted amit írtam.
olvasd el még egyszer.
azt írtam:
Mindent magát kereszténynek valló embernek nem téríteni kell menni, hanem prédikáló szolgálatban kell részt vennie
Ezt nem az emberek Találták ki, hanem Jézus adta parancsba.
Az apostolok is rendíthetetlenül mentek és végezték ezt a feladatot, nem szégyellték.
Elmentek a világ végére is , ahogy az akkori közlekedés engedte.
Néma Tanú nem Tanú.
Azok az idősebb testvérek akik valamilyen korlátok közé vannak szorítva, azoktól nem kér a teremtő annyit, hanem mindenki ahogy a szívében eltökélte.
Itt mindenki megy de nem emberi kényszerre.
Ezt a teremtő és a fia várja el,.
Nem embereknek kell megfelelni Ha nem mész a Te bajod.
Ezen felül csak annyit, hogy Jézus azt mondta, hogy aki szégyenli ezt a munkát azt Ő is szégyenleni fogja a Mennyei atyja előtt.Ennél szebb munka nincs is a világon, hogy Isten munkatársa lehetsz.
Emberek halászaivá válsz.
(1Korintusz 9:16) 16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjek, mert szükség nehezedik rám. Bizony, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!
Jehova Tanúi ugyanúgy tekintik a prédikálómunkájukat, ahogyan Pál apostol — úgy érzik, hogy az igaz keresztényekre szükség nehezedik. Pál ezt mondta: „Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjek, mert szükség nehezedik rám” (1Korintus 9:16). Prédikálómunkájuk mégis önkéntes, mivel szabadon választották, hogy Krisztus tanítványai lesznek, és teljesen tudatában voltak az ezzel a kiváltsággal járó felelősségeknek.
Mivel Jehova önátadott szolgái vagyunk, ’szükség kényszerít bennünket, hogy hirdessük az evangéliumot’. Megbízatásunk a Királyság-üzenet prédikálása. Elfogadtuk ezt a felelősséget, amikor átadtuk magunkat Istennek, és nem embereknek (Vö. Lukács 9:23, 24.
(Lukács 9:26) 26 Mert aki szégyell engem és a szavaimat, azt szégyellni fogja az Emberfia, amikor megérkezik a maga, az Atya és a szent angyalok dicsőségében.
Szia
17 évesen kezdtem el a szolgálatot/szerinted házalást/.
Ma 37 vagyok, remélem ha 70 leszek, tudok majd menni és ha egy fiatalabbat szólítok meg -talán - nem csak a szánalomból fog meghallgatni.
A "gratulálok nektek..." mire vonatkozik?
A szolgálattal kapcsolatban: Ha valamit szeretsz, azt örömmel osztod meg másokkal /focimeccs, hobbi .../ nekem ilyen az Istenről való beszélgetés is - senki nem kényszerít rá.
Ez mellet úgy gondolom segíthetek ezzel másoknak /persze ezeket a személyeket meg kell találni azok között akiket ez nem érdekel.
Az Isten félelem, nem rettegést jelent tőle.
Nem tőle kell félni, hanem attól, hogy olyat teszünk aminek nem örülne....
És megbántanánk valamivel.
Ha házalunk, akkor Jézus is Házalt az apostolaival együtt, mert bizony minden hova be kellett kopogniuk..
Az idősebb embereknek pedig már nehezebben forog úgy az elméje mint a fiatalabbaknak, de mivel szeretik a Teremtőt, ezért úgy érzik minden tőlük telhetőt megtesznek...
inkább értékelni kellene az erőfeszítésüket, evvel az erővel akár otthon is maradhatnának, mondván "öreg vagyok és remeg a kezem"
Ők úgy érzik még tudják csinálni, és szabad akaratból teszik mint a szegény asszony aki csak annyit tudott adni, nem többet.
Ők is annyit tesznek amit tudnak nem többet.
Másrészt, mi az, hogy domináns...? :(
Ilyen nem létezik.
az egyik ajtónál az egyik beszél a másiknál a másik. Felváltva szolgálunk, nem egy ember beszél.
Remélem ha addig nem jön el Armageddon, Én is amíg az egészségem engedi sokáig szeretném ezt a nemes szolgálatot végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!