Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi miért idős...

Jehova Tanúi miért idős emberek házalnak nálatok?

Figyelt kérdés
Igazából a felső vezetést kérdem, hogy miért idős embereket küldtök, most csengettek be hozzánk, az egyik szerencsétlen öregnek úgy remegett a keze, hogy csak na...nem volt szívem szemétmódon elküldeni őket...ez nálatok a taktika...gratulálok nektek...
2013. jan. 10. 17:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Már megint ez...nektek mániátok ez a világvége, meg Armageddon...szar lehet folyton félelemben élni, meg rettegéstől átitatva tevékenykedni a hétköznapokban...
2013. jan. 11. 15:21
 12/15 A kérdező kommentje:
Dehogy nem létezik, mindenféle kapcsolatban, szervezetben, vagy legyen bármilyen közösség vannak domináns és kevésbé domináns tagok... Ne beszélj már zöldeket...
2013. jan. 11. 15:23
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia! Én is Jehova Tanúja vagyok, 19 éves. 13 éves koromban kezdtem házról házra prédikálni. Ma is voltam, most értem haza.

A világon több mint 7 és fél millió Jehova Tanúja él, akik buzgón hirdetik a jó hírt. Köztük többen vannak olyanok, akik már 5-6 éves koruktól járnak prédikálni. Ebből láthatod, hogy nem csak idősek végzik ezt a szolgálatot, hanem mindazok akik engedelmeskednek Jézus parancsának: .  "Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.” (Máté 28:19,20)

Ezenkívül hidd el,nem "szerencsétlen"-a te szavaiddal élve-drága testvérünk, hiszen Jehova Isten támogatását élvezi, és van reménysége a jövőre nézve (Zsoltárok 37:10,11).

És mi nem "házalunk",hiszen: Jehova Tanúi Pál apostol jó példáját követik ma, amikor nem házalnak Isten felbecsülhetetlen értékű Szavával, hanem mindenki számára hozzáférhetővé teszik azt. Ők nem kereskednek ilyen szent dologgal. Náluk nincsen fizetett papság, nyilvános szónokaik nem kérnek pénzt az előadásukért, és sohasem perselyeznek az összejöveteleiken! Ha valaki hozzá kíván járulni pénzadománnyal a munkához, bedobhat bármely összeget, még az özvegyasszony „igen csekély értékű két fillérjét is”, a Királyság-teremben vagy másutt az adományok részére elhelyezett dobozba (Lukács 21:1–4). Az ilyen önkéntes adományokat a kiadások fedezésére használják fel, nem pedig arra, hogy bárki meggazdagodjon. Még családi otthonok is nyitva állnak Jehova Tanúi összejövetelei céljára (Filemon 1, 2).

2013. jan. 11. 16:15
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A házalásról nézz meg egy értelmező szótárt, talán kitisztul. Az idősekkel kapcsolatban pedig miért általánosítasz?

2013. jan. 11. 19:49
 15/15 Mulder614 ***** válasza:
Még nem láttál fiatalokat prédikálni? A gyülekezetekben sok-sok fiatalt láthatsz. Eredj el egy gyülekezetbe, vagy kongresszusra és nézz körül. Az másabb mint az interneten érdeklődni.
2013. jan. 12. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!