Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent az, hogy valaki...

Mit jelent az, hogy valaki hívő, de nem vallásos?

Figyelt kérdés
2013. febr. 9. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hisz Istenben, de nem az egyházak szabályainak él.
2013. febr. 9. 17:08
 2/11 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Felismerte az egyetlen azonosságát és nem érdekli az intézményes dogmatika!

2013. febr. 9. 17:08
 3/11 A kérdező kommentje:
De hát akkor ez így helyes?
2013. febr. 9. 17:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Részemről:

hiszek Istenben és nem csak vasárnap a templomban. Hívőnek vallom magam és nagyon igyekszem a Biblia szerint élni.

A vallásosnak viszont vasárnap 9kor kezdődik a hite és 10ig tart.

2013. febr. 9. 18:17
 5/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ellentmondásos a kérdéskör.Aki hisz,az meg is vallja a hitét.Innentől vallásos.Ha nem vallja a hitét,akkor nem hisz.
2013. febr. 9. 18:21
 6/11 A kérdező kommentje:
én is így gondoltam ötös, de aztán jött ez a mondat és elgondolkodtatott.
2013. febr. 9. 18:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Azt jelenti, hogy hívőnek tartja magát, de nem tartozik egyik egyházhoz sem. Nem vesz részt gyülekezeti alkalmakon, nem jár egyházi közösségbe, nincsen ott a misén, és semmilyen egyházi rendezvényen. Azt vallja, hogy egyházi sallangok nélkül akar hinni, magányosan, közösség nélkül. Nincs, aki megtartsa a hitben, nincs, akitől tanácsot kérhetne, csak hisz úgy, ahogy ő gondolja.
2013. febr. 9. 19:40
 8/11 A kérdező kommentje:
de miben hisz akkor?
2013. febr. 9. 19:58
 9/11 anonim ***** válasza:

A hívő hite mélyebb, mint a vallásosé.

Aki vallásos, az bár elfogadja, hogy Isten teremtett minket, mégis magasról tesz a Bibliára, rengetegen képmutatók.

A hívő viszont nagyon komolyan veszi és gyakorolja a hitet. Nem vagyunk közösség nélkül, nem is értem honnan van ez a tévedés, ki találta ki?

2013. febr. 9. 21:52
 10/11 Ozmium42 ***** válasza:
Utolsó válaszolót ki kell javítanom. A vallásos is hívő, csak a nem vallásos hívővel ellentétben következetes.
2013. febr. 10. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!