Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van a keresztelésnek?

Mi értelme van a keresztelésnek?

Figyelt kérdés

Én hülyeségnek tartom, mivel semmi nem változik, csak a pap a fejedre borít egy tál vizet. Én nem vagyok megkeresztelve (nem is leszek) és ha lesznek gyerekeim, ők sem lesznek mert hülyeségnek tartom. Oké, hogy szokás de értelmetlen. Isten (ha létezik) minden embert szeret, nem csak azokat akik meg vannak keresztelve. Legalábbis szerintem.

Amúgy egyszer hallottam olyat, hogy a zsidók vissza fognak vágni és a keresztényeket fogják irtani, vagy valamit csinálni velük és itt az van biztonságban aki nincs megkeresztelve. Végülis lehet, hogy nem hülyeség mert most szeptembertől több iskola is egyházi lett. Ebben a városban olyan gyerekek járnak oda, akik meg vannak keresztelve. Szóval lehet van bennr valami.

Na de miért jó megkeresztelni valamit? Mi változik meg tőle?

2013. jan. 30. 10:23
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Itt egy kicsit több infó:

[link]

Megkereshetsz más dolgokat is.

2013. jan. 30. 21:49
 22/24 anonim ***** válasza:
50%

Emberek születnek zsidónak vagy muszlimnak, de kereszténynek nem születik senki. Még a sok nemzedék óta keresztény családok tagjai sem. A keresztség szentsége arra van, hogy az ember keresztény legyen, és hogy hite szerint minden addigi bűne eltöröltessék.

Te pogány maradtál, de lehet, hogy gyerekeid másként döntenek. Sőt, lehet, hogy te is betérsz majd.

2013. jan. 30. 22:19
 23/24 anonim ***** válasza:

Kedves töftöftöf!

Csak a szavak helyes értelmezése kedvéért igazítanék ezen a mondatodon. "Nem az egyetemes keresztény, hanem ezen belül a katolikus választ fogom elmondani."

A katolikus szó, egyetemest jelent, tehát az egyetemes keresztény, a katolikussal megegyező.

Bocsánat a helyesbítésért, nem kioktatásnak szántam.Üdv.

2013. jan. 31. 09:21
 24/24 anonim ***** válasza:

23-as!

Igazad van. Pusztán azért írtam így, mert nem biztos, hogy a protestánsok ugyanígy vélekednek a dolgokról.

2013. febr. 2. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!