Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van a keresztelésnek?

Mi értelme van a keresztelésnek?

Figyelt kérdés

Én hülyeségnek tartom, mivel semmi nem változik, csak a pap a fejedre borít egy tál vizet. Én nem vagyok megkeresztelve (nem is leszek) és ha lesznek gyerekeim, ők sem lesznek mert hülyeségnek tartom. Oké, hogy szokás de értelmetlen. Isten (ha létezik) minden embert szeret, nem csak azokat akik meg vannak keresztelve. Legalábbis szerintem.

Amúgy egyszer hallottam olyat, hogy a zsidók vissza fognak vágni és a keresztényeket fogják irtani, vagy valamit csinálni velük és itt az van biztonságban aki nincs megkeresztelve. Végülis lehet, hogy nem hülyeség mert most szeptembertől több iskola is egyházi lett. Ebben a városban olyan gyerekek járnak oda, akik meg vannak keresztelve. Szóval lehet van bennr valami.

Na de miért jó megkeresztelni valamit? Mi változik meg tőle?

2013. jan. 30. 10:23
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
48%

Azt mondják, hogy az ember bunben szuletik, és ha meg van keresztelve, akkor kevésbé lesz bunos(?). (Nem akarok amúgy hulyeséget mondani, szóval lehet, hogy nagyon nem így van)

Tehát lehet, hogy a kisbaba, aki nincs megkeresztelve, nem vétkezett, de benne van a hajlam, hogy vétkezzen, és ha megkeresztelik, tiszta marad.

Amúgy én sem értek egyet ezzel a keresztelés dologgal,mondjuk én eleve a vallás dologban nem vagyok eléggé meggyozve.

2013. jan. 30. 10:26
 2/24 anonim ***** válasza:
57%

Kedves kérdező!

Van egy olyan mondás, hogy "barátom a google".

Ha nem provokációnak írtad ki a kérdést, hanem tényleg érdekel, akkor simán rá tudsz keresni. Itt kapsz hideget-meleget, de értelmes válasz az kevés és nem is biztos, hogy hiteles.

Tájékozatlanságod ebben a kérdésben igen nagy. Sokkal komplexebb a téma, mintsem hogy, vita tárgyát képezhetné egy provokáció esetében. Ha óhajtod, még segítek is, és küldök linket a témával kapcsolatban, már ha tényleg érdekel a keresztség értelme.

2013. jan. 30. 10:36
 3/24 anonim ***** válasza:
8%

Érdekes kérdés. Eleve melyik vallás követi a Jézusi példát?

- nem kiscsecsemőként keresztelték, hanem amikor már ismerete volt és maga dönthetett,

- nem keresztelték úgy ahogy ma a legtöbb vallásban, hanem alámerítették teljesen.

Vajon követik a bibliai példákat és parancsokat a mai legtöbb fennálló vallások tagjai?

Zsidókról pedig: a zsidók nem fogadták el a Messiást (Jézust) és ekkor ezt mondta: Máté 21:43) 43 Ezért mondom nektek, hogy az Isten királyságát elveszik tőletek, és olyan nemzetnek adják, amely megtermi gyümölcseit.

És így mindenkinek lehetősége van már az igaz Istenhez folyamodni. "megváltottál minket Istennek a te véred által, minden ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből." (Jel 5,9; 7,9) Mindenki dönthet, hogy megismeri-e őt és szándékait, vagy nem. Még mielőtt eltöröl a földről minden gonoszságot és "Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet" (Máté 5:5).

2013. jan. 30. 10:37
 4/24 anonim ***** válasza:
és a google is hasznos ahogy #2 írta :)
2013. jan. 30. 10:38
 5/24 A kérdező kommentje:

Annyira túlzottan nem érdekel, hogy elolvassak miatta 600 oldalt mert úgysem értenék vele egyet, csak feltettem a kérdést.

Nem provokálásképpen írtam ki.

2013. jan. 30. 10:40
 6/24 anonim ***** válasza:
0%

Először is nem valamit keresztelnek meg, hanem valakit. Ilyen felfogással, mint a tiéd, tényleg nincs értelme.

A keresztség pedig egy szentség, ami által a Szent lélek munkálkodni tud, de ehhez legalább az egyik szülőnek biztosítani kell a vallási nevelést.

A Te esetedben szükségtelen magyarázni, hiszen úgy is hülyeségnek tartod. Ha felnősz egyszer agyilag a témához, akkor, ha el nem is fogadod (nem kötelező), de megérted mit is jelent.Egyébként nem kell 600 oldalt elolvasni ehhez, csak felet, max egyet.

2013. jan. 30. 11:35
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

A kisgyermekek megkeresztelésének valóban nincs sok értelme, hiszen ők még nem tudják eldönteni, hogy szeretnék-e Krisztust követni, fel sem fogják az egészet.

Maga a keresztelés az újjászületést jelképezi. Amikor valaki úgy dönt, hogy megbánja a bűneit, és úgymond új életet kezd, akkor ennek jeléül megkeresztelkedik. Kereszteléskor alámerítik az ember a vízbe, annak a szimbólumaként, hogy lemossa magáról a bűneit, és bűntelenül újjászületik.

A keresztelkedésnek csak akkor van értelme, ha az ember saját elhatározásából teszi. Egy csecsemő bűntelen, minek megkeresztelni.

2013. jan. 30. 11:48
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

A keresztelkedés azt jelképezi, hogy onnantól Isten akaratát kívánod tenni, és megbántad bűneidet. Jézus is megkeresztelkedett és onnantól kezdte szolgálatát.

Na mondjuk sok vallásban csecsemőket keresztelnek, ennek tényleg nincs értelme, de viszont Jézus példájának van.

2013. jan. 30. 11:51
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Csak bátorítani szeretnélek, hogy mindig legyél őszinte és egyenes. Abban ugyanis, hogy csecsemőkorodban nem öntötték le a fejedet liturgikusan egy pohár vízzel, semmi szégyelnivaló nincsen, tekintettel arra, hogy a keresztség a megtérés vagy újjászületés látható megpecsételése, ezért neveztetik a "megtérés keresztségé"-nek és az "újjászületés fürdőjé"-nek (Mk. 1:4; Tit. 3.5).

A Szentírás a tanítványság alapvető kívánalmainak a hitbeli elfogadása alapján hozott, önkéntes választáson alapuló, alámerítéssel történő felnőttkeresztséget hitelesíti. Ez a keresztség - Jézus kijelentése és példaadása szerint - "igazság", amelyet "illik nékünk betöltenünk" (Mt. 3:15; Mt. 28:19). A keresztség cselekedetének belső, lelki tartalma: a régi élet összes bűnének a jelképes "lemosása", vagyis a bűnbocsánat igénylése és elnyerése ezekre nézve. Ezzel együtt a múlt "eltemetése", gyökeres, végleges szakítás vele. A másik döntő eleme a jelképes "feltámadás" egy új, igaz életre, "Isten segítségül hívásával". Az új életben járás mindenkor csak a halálból megelevenítő, hatalmas isteni Lélek által lehetséges (Rm. 6:4-8; Ap. csel. 22:16).

Üdv. Péter

2013. jan. 30. 12:47
 10/24 A kérdező kommentje:

#6-os. Bocs, telefonról voltam és elírtam.

Egyébként utolsó, mik ezek az mk, mt, tit, és számok?

De hogy Krisztust követni? Nagyon sok megkeresztelt ember 256168048050845678x rosszabb, mint az aki nincs megkeresztelve.

2013. jan. 30. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!