Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit gyülekezeteseknek tényleg...

Hit gyülekezeteseknek tényleg van olyan szabályuk, hogy egy kapcsolatban egy hónap után eljegyzik egymást majd egy évre rá összekell házasodniuk?

Figyelt kérdés
Egy hitgyülis ismerősömtől hallottam,mert feltünt,hogy ott sok fiatal egyedülálló.

2013. jan. 29. 19:30
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 Kútásó ***** válasza:
14%

„Minden házassággal kapcsolatos dolgot a Biblia alapján tanítanak”

Nem!

Sok jó dolgot a biblia alapján tanítanak, de a házassággal kapcsolatos tanításokra azt kell, hogy mondjam, hogy eretnekséget.

Házasság-válás-újraházasodás=házasságtörés (minden esetben! )Az Írás ezt tanítja.

Tudom, hogy lehet jó házasságban élni évtizedekig, de a bibliai házasság mindhalálig szóló szövetség nem pedig évtizedekre szóló.

Pl:Ábrahám és Sára

apró betűs rész=váló ok (ami a gyülis tanítások szerint szerint szövetségtörés)

Meg van írva:

„Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha meghal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól.

Azért tehát az ő férjének életében paráznának mondatik, ha más férfihoz megy; ha azonban meghal a férje, szabaddá lesz a törvénytől, úgy hogy nem lesz parázna, ha más férfihoz megy.”

Róma 7,3

Két népszerű amerikai (zsidó-keresztény) könyv jut hirtelen az eszembe, a minek a címe káromlással felér:

"Válás, házasság újraházasodás."

"Válás viszontagságai és a boldog újrakezdés."

2013. febr. 6. 07:49
 12/70 anonim ***** válasza:
100%
De honnét veszed, hogy a gyülekezetben ezt így tanítják??? A két amerikai könyv miatt? Én egyet tudok: a gyülekezetben azóta, mióta ott vagyok (17 év), a házasságról mindig mint életre szóló szövetségről beszéltek, és kifejezetten válás ellen szóltak a prédikációk (nyilván az egyetlen esetet, a megcsalást kivéve). Szóval halványlila fogalmam sincs, hogy ezt honnét veszed.
2013. febr. 6. 18:50
 13/70 anonim ***** válasza:

Én sem tudom, honnan veszed ezt Kútásó.

Pontosan azt tanítják a gyülekezetben, hogy életre szóló a házasság, abból nem lehet csak úgy kilépni. Az egyetlen ok a házasságtörés. Ezt tanítják a Hit gyülekezetében. Ezt tanítja Jézus is. "10"-es voltam. Valóban rosszul fogalmaztam, az évtizedekig szót nem úgy értettem, ahogy te. Egész életre szóló a házasság.

Az Úrban nincs válás és újraházasodás.

2013. febr. 7. 08:44
 14/70 Kútásó ***** válasza:

Ha a teljes Írás a mértékadó ebben a kérdésben, akkor csak az bonthatjaja fel a házasságot, ha az asszony más férfié lesz.

Ha a férfi más nővel hál,/vagy akár asszonnyra néz gonosz kívánsággal/ bűnt követ el az Úr ellen, de nem bontja fel a feleségével való szövetséget.

Ha a nő elválik /bármi ok miatt/ a férjétől és férj halála előtt újraházasodik, házasságtörést követ el.

1Móz 25,6

"Az ágyasok fiainak pedig, a kik Ábraháméi valának, ada Ábrahám ajándékokat, és elküldé azokat az ő fia mellől, Izsák mellől még éltében napkelet felé, napkeleti tartományba."

Tehát Ábrahám ágyast is tartott Sára melett, és ez nem bontotta fel a köztük való szövetséget.

Ez a bibliai házasság szövetség, erős holtigtartó és csak a halál választja el semmi más.

"Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha meghal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól.

Azért tehát az ő férjének életében paráznának mondatik, ha más férfihoz megy; ha azonban meghal a férje, szabaddá lesz a törvénytől, úgy hogy nem lesz parázna, ha más férfihoz megy."

Róma 7,2

2013. febr. 8. 08:38
 15/70 Kútásó ***** válasza:

"De honnét veszed, hogy a gyülekezetben ezt így tanítják???"

Kenneth E. Hagin: Válás, házasság, újraházasodás.

Az az igazság, hogy 25 év távlatából az a ritka, ha olyan párral találkozok, akik még együtt vannak.

Ha újra akar valaki házasodni,akár elbocsátott asszonyt is elvehet. Az a kritérium, hogy hivatalosan is váljon el,előző férjétől. Ha nem hiszed, kérdezd meg Sós Palitól.

2013. febr. 8. 09:15
 16/70 anonim ***** válasza:
És honnan veszed, hogy ez alapján a könyv alapján van tanítás a gyülekezetben??? 17 év alatt most hallok róla először, és nem olvastam.
2013. febr. 8. 22:52
 17/70 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. febr. 11. 15:20
 18/70 anonim ***** válasza:
100%

A válás egyetlen oka a megcsalás lehet.

És Kútásó, ha kevés párral találkozol akik együtt vannak, talán nézz be a gyülekezetbe. Én szinte nem is emlékszem válásra, de ahol volt is, az már régen rossz volt és látszott, hogy már nem is igazán járnak a gyülekezetbe. Viszont tele van boldog párokkal, családokkal, emberekkel, akik nem gyanúsítgatják és nem kémlelik a másikat, és gyerekekkel, unokákkal együtt élnek viszály nélkül.

2013. febr. 12. 17:57
 19/70 Kútásó ***** válasza:
0%

Mondod:

„A válás egyetlen oka a megcsalás lehet.”

Az Írás nem tanít ilyet. Semmilyen válóok nincsen se megcsalás, se más egyéb..

Ha én egy lányt feleségül veszek, akkor a szövetség mindhalálig érvényes. Csak a halál választhat el. A Biblia ezt tanítja. Ha bármi történik, is amíg élek semmikép nem adható össze más fickóval, mert az paráznaság.

"Mert a férjes asszony, míg él a férj, ehhez van kötve törvény szerint, de ha meghal a férj, felszabadul az asszony a férj törvénye alól.

Azért tehát az ő férjének életében paráznának mondatik, ha más férfihoz megy; ha azonban meghal a férje, szabaddá lesz a törvénytől, úgy hogy nem lesz parázna, ha más férfihoz megy."

Róma 7,2

Én sem bocsáthatom el asszonyom. Ha elbocsátanám azzal paráznává teszem, kivéve paráznaság okát. Ha elbocsátott (elvált nőt) vennék el feleségül, azzal is paráznaságot követnék el az Ige szerint.

„Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és a ki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik.”

Mt5,32

2013. febr. 14. 21:12
 20/70 Kútásó ***** válasza:
0%
A Biblia házasság szövetség köteléke erőssebb frigy tehát, mint a Hitgyülis házzasságok.
2013. febr. 14. 21:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!