Mi a vélemény a Hit Gyülekezetéről? Jók vagy rossz? Tapasztalat?
@ Pietrosol "ma 15:00"
Ezt írod: "A gyalázat az a sumák manipuláció,hogy az adományok összegyűjtése előtt,Biblia idézetekkel ösztönzik az embereket a minél nagyobb összegű adományokra!"
> Nem, tévedsz.
Ugyanis egy egyháznak mi a dolga? Az, hogy tanulmányozza, hirdesse Isten igéjét. És minthogy a Bibliában konkrétan fellelhetőek a bővölködés ismérvei (amiket te is ismersz, hiszen írtál róluk), miért ne hirdethetnék azokat?
Akkor lenne gyalázat, ha saját Bibliát használnának, és abból hirdetnének. Mert ebben az esetben TÉNYLEGESEN beszélhetnénk az Igazság elferdítéséről, hiszen ez szembenállna a Jelenések 22/ 18-19-el, ami nyiltan kimondja, hogy se hozzátenni se elvenni nem lehet semmit a Bibliából.
De az, hogy teljes Írást hirdetik (beleértve az anyagi bővölködésre vonatkozó Igéket is), ebben semmi rossz nincs.
-----------------
Most pedig kérlek fogadj el tőlem egy intést, vagy legalábbis gondolkozz el rajta. Ténylegesen baráti indíttatásból írom és nem sértő szándékkal.
Szóval, minden esetben az az igaz, amit a SzentÍrással alá lehet támasztani.
A Hit Gyüli ezt nagyon komolyan veszi, és nem fenntartás nélkül magyaráz be dolgokat a SzentÍrásba, hanem csak olyat hirdet és követ, aminek igazsága Igéhez kapcsolható (ilyen pl. a megtérés, Úrvacsorai közösség, stb., de akár a szóban forgó Izraellel kapcsolatos kijelentések is).
És kérlek tűnődj el most azon, hogy bizony néha nem könnyen fogadod el a magyarázatot, pedig a SzentÍrás egyértelműen "arról" szól. És nem belemagyarázzuk a Bibliába, mert ha megkérdezel bármiről is, én igazolni fogom neked.
Ezen talán lehetne változtatni, ha te magad is gondolkodnál azon a magyarázaton (persze előfordulhat hogy valamit nem értesz. Nincs is ebből gond, szívesen segítek benne).
-------------
Éppen ezért egyáltalán nincs szó arról, hogy Izraelt bálványként imádnánk.
Mondom: a zsidó vallást mi elutasítjuk. De ami miatt mégis tanulmányozzuk Izraelt, az az, ami miatt a SzentÍrás kiemelten kezeli:
ez pedig - röviden - a Megváltás. (amire vonatkozik: Jézus születése, munkásságának, szenvedésének és kereszthalálának, valamint feltámadásának, Mennybemenetelének színtere, és helyileg ide köthető a 2. eljövetele is).
Mindezeket a SzentÍrás tükrében tanulmányozzuk, ez pedig - úgy gondolom - egészséges figyelése Izraelnek.
--------------
Ezt írod: "Az meg remélem meg sem fordult a fejedben,hogy a zsidóság és a hibátlanság közé egyenlőségjelet tegyél!"
> Jaj, dehogy is! Ők nem fogadták el Jézust Messiásnak, hanem még mindig várják a Megváltót (de nem a 2. visszajövetelére, hanem az Engesztelés megtörténése végett).
Na ez az alapvető különbség a Hit Gyüli és a zsidó vallás között, vagyis szó sincs arról, hogy a mai Izrael példa értékű lenne. Zavargások, elégedetlenkedések vannak ott, de mi kizárólag a múlt és a jövőbeni Bibliai kinyilatkozások végett tanulmányozzuk Izraelt, és a mai állapot megváltozását pedig imában kérjük: vagyis: Izrael - mint SzentFöld - ne más vallások színtere legyen, hanem konkrétan a keresztényeké, és békesség legyen ott. Erről szólnak az imáink.
---------------
Ami pedig a "függőségemet" illeti: hogy is mondjam... nézd, oldalakon keresztül írhatnám hogy milyen volt az életem Isten nélkül, és milyen most, miután megtértem itt.
Persze azelőtt hallani sem akartam a Hit Gyüliről (nem mintha bármi rosszat hallottam volna róluk, de azt hittem, hogy ez valamilyen katolikus "kettő" lehet, és ebből meg köszönöm, de nem kértem).
Aztán nagy nehezen, de elmentem valakivel oda, és innentől kezdve - na nem egyik napról a másikra - alakult ki az életem: itt biztosan éreztem Isten jelenlétét úgy, hogy közben függőségekből szabadulhattam meg, gyógyulást élhettem át, békesség, türelem és más olyan dolgok, amik csak jót jelentenek.
És így, hosszú évek távlatából mondom azt, hogy soha de soha nem tapasztaltam azokat a vádakat, amikről itt a fórumban írnak. Viszont azt tapasztaltam, amit a "ma 15:23"-as válaszoló írt: teljesen korrektnek, megbízhatónak ítéltem meg a tanításokat, a dicséreteket is teljesen jónak.
De ne hidd hogy ez elfogultság részemről: sohasem állítottam azt, hogy konkrétan ez az egyház üdvözítene. És nem tökéletes, hiszen emberek alkotják, és mint emberek, különbözőek vagyunk.
De próbál tökéletesnek lenni, éppen ezért óriási hangsúlyt fektet a dicséretekre és a tanításokra: és - mint ahogy a "ma 15:23"-as válaszadó írta, az egyház bibliai ismérvei itt megvannak, és ezek kulcsfontosságúak a hit és erkölcs fejlődéséhez.
hohhohhoo....ez egy nekem való kérdés :D Rokonoimnak igen nagy része hites(igen nagy csapás ez nekem tehát tessék komolyan venni amit írok). Mióta csak az eszemet tudom mindig voltak köztünk ellentétek. Elsőnek mert a hajam hosszú és leginkább a metalra vagyok orientálva, másodjára meg mert Jobbik tag vagyok. De először azt is tisztáznám, hogy köztük azért van olyan is akit szeretek és kedvelek de ettől még a nagy része(akiket én ismerek) dilis.
1, sztori
Unokatesóm nagyanyja(nyilván a másik családi ágon) hites. Hát az az asszony borzasztó. A múltkor felhívta nagyapámat és elmesélte neki azt a szörnyű eseményt ami 2 perce történt vele és azóta is csak retteg. A macskája nem az alomba hanem az alom mellé piszkított. Következtetés? Megszállta a Sátán! És ez nem vicc! Jah és azóta fél a macska közelébe menni.
2. sztori
Szintén vele történt meg, hogy lelátogatott nagyapámhoz és én pont ott voltam véletlenül(na jó azért voltam ott mert mindig történik valami vicces ha ő ott van). Ő mikor meglátott egyből elkezdte mondani, hogy érzi bennem a démonokat. Azok a démonok a jonniktól érkeztek belém és ,,jobb lenne, ha elmennék abból a ördögtanyáról". Mikor elmondtam neki kedvesen, hogy nem fogok akkor teljesen dühös lett miatta és bevágta a durcást. NEM VOLT HAJLANDÓ hozzám szólni!
3. sztori
Szintén a nagyanyjukról van szó(Igen, még mindig) Egy másik nagyapámhoz tett látogatásán történt, hogy nagyapám vasárnap épp egy meccset nézet vagy valami sport eseményt és az ágyán feküdt hasán a távirányítóval. Ő besétált...ránézett az órájára és csak annyit mondott, hogy ,,hoppá, idő van!". SEMMI kérdezés nélkül lekapta a nagyapám hasáról a távirányítót és egy büdös szó nélkül átkapcsolta a szektATV-re ahol kezdődött a Vidám Vasárnap. Aztán mikor nagyapám óvatosan megpróbálta megmondani, hogy a saját házában a saját tv-én szeretné nézni a meccset akkor a hites erre elmondta, hogy nagyapámnak nem ártana egy kis gyüli mert ha valaki vasárnap meccset néz akkor az csak egyet jelenthet: SÁTÁN VAN A KÖZELBEN!
4. sztori
Szintén a nagyiról van szó. Ez egy rövid sztori. Az unokatesómnak muszáj volt nála megszállnia egy ideig. Nah nagyapámnál egyszer csörög a telefon, és gondolom sejtitek ki hívta olyan nagy haraggal. Igen a nagyi(mától csak a bolond szót fogom mondani ha róla beszélek). Szóval a bolond elmondta, hogy a családját veszély fenyegeti. Miért? Mert a gonoszság már közéjük is beférkőzött. És miből gondolta ezt? Mert látta, hogy az unokatesóm egy(és most kapaszkodjatok meg) fiú kezét fogta. Hűűűha az áldóját ez tényleg komoly. Egy baj van. Az unokatesóm 19 éves! De szintén a gonosz jelenlétére utalt szerinte az is, hogy olyan ruhákban jár unokatesóm ami szerinte nem erkölcsös. Gondolok itt pl olyan ruhákra amik lila színűek. Igen, az volt a baj, hogy lila ruhája volt az unokatesómnak!
5. sztori
Nagybátyám szintén hites és egyfolytában szidja a katolikusokat. Ahol tudja ott támadja őket. Mert hamis dolgokat és személyeket imádnak. Ugyan ez az ember volt az aki nagypapám szív problémájára egy olyan kendőt adott neki ami szerinte gyógyító hatású. És azért gyógyít az a kendő mert Németh Sanyi a cionista szószátyár és elsőosztályú szektavezér hozzá ért.
6. sztori
Egy igen szép napon beszédbe elegyedtem az unokatesómmal(a már említettel) és meg kell hogy mondjam, hogy igen jót beszéltünk és jól is éreztem magam. Nagyon okos és kedves lánynak ismertem meg ott aki nem félt beszédbe elegyedni a hozzám hasonló ,,sátánista fasiszta nacionalista soviniszta antiszemita istentelen szeméttel"! Jó kis beszélgetés volt egészen addig amíg észre nem vette nagybátyám, hogy a lányával beszélgetek.(Ekkor az unokatesóm 18 éves volt) Nah oda is jött és embertelenül kiosztott, hogy ne ,,támadjam" a lányát semmivel és hagyjam őket békén, meg hogy én egy utolsó bunkó paraszt vagyok. Én csak hebegtem és habogtam, szégyenlem de nagyon hirtelen jött a szóáradata. Ekkor szólt a lányának, hogy jöjjön és szegény jött is. Pedig szerintem maradt volna csak hát ha papi mondja akkor nincs mese...
7. sztori
Egyszer véletlen úgy találkoztam velük, hogy a turulos pólóm volt rajtam. Háát el lehet képzelni, hogy volt belőle egy kisebb szócsata. Mert én fasiszta jelképet hordok magamon és ezzel Izráelt gyalázom meg.
Így kb. ennyi jutott most eszembe de remélem ennyi elég is volt nektek! Jah persze azt azért még vegyétek hozzá, hogy ezek csak a durvább dolgok voltak(és még van is a tarsolyomban) de vannak még a ,,szokásos,, dolgok. Pl a bárgyú és agy mosott arcok, a fanatizmusuk, a folytonos katolikus gyalázásuk, a folytonos térítésük, a hamis Biblia magyarázataik amiket akkor is meg kell hallgatnom ha nem akarom. De nem is kell messzire menni rögtön személyes dolgokat kérdezned kedves kérdező, elég ha csak megnézel pár írást amik a hit gyülit így egészben mutatják be negatívan. Pl a nevetséges ördögűzések, az egyéb hókuszpókuszok. Vagy mikor Németh Sanyi mondja meg, hogy a hívek választásnál kire szavazzanak(és a birkák arra szavaznak). Az imanapjaikra(Vagy a vidám vasárnapra) amik inkább hasonlítanak egy parádéra vagy fesztiválra.(Mikor jön az ének....huhh ott a 21. század minden technikai vívmányát kihasználják. Először egy kis köd, aztán a diszkó fények és a lüktetés. Majd az egész tömeg extázisban ordíthatja a ,,Shalom,shalom" című örökzölded!
DE azért le kell szögeznem azt is, hogy ennek ellenére voltak már pozitív tapasztalataim is velük. De többségében inkább csak rosszat láttam.
A helyesírási hibákért így utólag bocsi kissé fáradt voltam!
Ajjaj de nem kellet volna írnom...mint nézem itt van KZS...
Ő vele már volt szerencsém ,,beszélgetni" ha jól emlékszem. Már akkor is feltűnt a harciassága és a megértés teljes hiánya ami véleményem szerint pont szembe megy a jézusi tanításokkal. Tisztára mint egy hitgyülis inkvizítor...
@ Bandiahegyről
Na először is nyugodj meg, és vegyél egy kicsit vissza a gyűlöletből, OK?
A sztorik amiket írsz, mosolyogtatók. Főleg az első 2, úgyhogy szerintem ezek meg se történtek.
Figyelj, neked és a "jonniknak" a Hit Gyüli sohasem ártott. Amiket írsz, az vagy kitaláció, vagy pedig nevetséges általánosítás.
Kb. olyanok a sztoriaid, mintha én olvasom a híreket: X lopott, Y rabolt, Z gyilkolt... hát akkor már az egész ország bűnözik!!
Most mondd meg, nem röhej?
Minthogy az is röhej, hogy néhány ember sztoriját (ha egyáltalán van bármiféle valóságalapja, mert én ezeken csak röhögök) képes vagy egy egész közösségre vonatkoztatni, miközben fogalmad sincs arról, hogy mi hogy's mint.
1% igazság mellé teszel akkora bárgyúságokat, hogy az már röhej.
És ez az értelmetlen gyűlölet... mondd mire való? Más egyházakkal miért nem csinálod ezt te és a "jonnik"?
(mondjuk a katolikus, vagy a református - ezekkel nincs gond?)
"bárgyú és agymosott arcok" - mégis milyenek? te mondd, nem téveszted össze valamivel?
"fanatizmusok" - vagyis meggyőződésesek. És ez miért gond? Vallásszabadság van, nem? Akkor pedig hirdesse minden egyház azt, amit és ahogy akar.
"folytonos térítésük" - na akkor mondja meg nekem bárki is, hogy a Hit Gyüli képviselői mikor csengetettek be idegenekhez azzal, hogy térítenének... nem inkább összetéveszted a Jehova tanúival?
"hamis Biblia magyarázataik és amiket akkor is meg kell hallgatnom ha nem akarom."
Hát nézd, eddig még elég rengeteg ember számára meggyőző a Bibliatanításuk.
De miért kéne hallgatnod?
Kényszerít téged erre bárki is? Hát ne hallgasd! hallgasd a katolikust vagy a reformátust, vagy bármi mást (ha neked jobban tetszik. Válogass, neked is megadatott a vallásszabadság, ugye?
"nevetséges ördögűzések" - igen? Az Evangéliumban és az Apcselben nem olvasol erről? Vagy szerinted az is nevetséges?
"hókuszpókuszok" - mégis mik? Varázslások? Bűvészkedések? Kétlem, mert ezekről a Biblia elítélően beszél, és nem is csináljuk.
"Vagy mikor Németh Sanyi mondja meg, hogy a hívek választásnál kire szavazzanak(és a birkák arra szavaznak)"
Figyelj, az biztos hogy semmiféle terror- és antiszemita, provokáló, gyűlöletet szító pártra nem szavazunk.
parádé vagy fesztivál? - bizonyára elkerülte a figyelmedet a zsoltárok könyve (főleg a 149., 150.)
"cionista szószátyár és elsőosztályú szektavezér" - na erről meg annyit, hogy aki képes ekkora gyűlölettel fogalmazni, azzal nincs mit tenni.
Más egyházak vezetőit nem hívod így?
Na tessék, kezdődik a vallatás! Az írásaid alapján nem vagy egy műveletlen ember hiszen elég jól idézed a Bibliát. Örülnék ha nekem csak fele ilyen jól menne és ez tényleg nem semmi. Így igyekszem a lehető legjobban válaszolni:
,,Na először is nyugodj meg, és vegyél egy kicsit vissza a gyűlöletből, OK?
A sztorik amiket írsz, mosolyogtatók. Főleg az első 2, úgyhogy szerintem ezek meg se történtek.
Figyelj, neked és a "jonniknak" a Hit Gyüli sohasem ártott. Amiket írsz, az vagy kitaláció, vagy pedig nevetséges általánosítás. " Hát ide annyit, hogy a kész röhej inkább az, hogy nem én találtam ki...persze itt nem fogunk dűlőre jutni hisz feltételezem sosem fogod nekem elhinni pedig igaz. Mi az? Nehéz elhinni? Pedig ő is egy (a nagyi) a ti szektátokból! Jah és a ,,jonnik,,. Had gratuláljak mert itt azért mégis meglátszik, hogy hol is tartasz értelmi szinten. Külön kiírtam, hogy BOCSÁNAT a helyesírási hibákért de te voltál olyan kedves és tapintatos, hogy többször is kiemelted. De még egyszer: gratulálok!
,,Kb. olyanok a sztoriaid, mintha én olvasom a híreket: X lopott, Y rabolt, Z gyilkolt... hát akkor már az egész ország bűnözik!!
Most mondd meg, nem röhej? " Persze persze az általánosítás nem épp a legjobb dolog de a kérdés TAPASZTALATOT írt! Így én leírtam a saját TAPASZTALATOMAT! Remélem így elég érthető volt.
,,1% igazság mellé teszel akkora bárgyúságokat, hogy az már röhej. " Nem rossz, nem rossz de a ,,röhej" szót már kissé sokat olvastam tőled!
,,És ez az értelmetlen gyűlölet... mondd mire való? Más egyházakkal miért nem csinálod ezt te és a "jonnik"?
(mondjuk a katolikus, vagy a református - ezekkel nincs gond?) " Hát figyelj nem titok én római katolikus vagyok. És sosem kerestem a bajt már ami a vallást illeti mert nem vagyok olyan. De tudod milyen mikor minden egyes családi találkozón végig kell hallgatnom a szokásos katolikusokat gyalázó és szentségeket szidó marhaságukat? És van más hites család is akiket ismerek(nah látod az igaz, hogy ők egész normálisak.) Ill. voltak amíg ki nem derült, hogy katolikus vagyok. Nah onnantól kezdve hogy így fogalmazzak, ritkábban engedtek be a házba a barátomhoz. Hát még mikor kiderült, hogy Jobbik tag lettem. Akkor kis is kezdte a ,,gyűlöletet"? Persze nem vagyok elfogult a saját egyházammal sem mert nagyon jól tudom, hogy rengeteg bűne van. Ahogy minden más egyháznak is. De a hit gyüli bűneihez sajnos tartozik egy olyan felsőbbrendű érzés, egy fajta arrogancia és képmutatás ami szerintem undorító. Ill. ahogy azt írták itt előttem, ami különösen rossz az a pénzhez való viszonyuk.
"bárgyú és agymosott arcok" - mégis milyenek? te mondd, nem téveszted össze valamivel? - Nem köszi a kérdést. Nagyon jól ismerem a saját rokonaimat és ezt TAPASZTALTAM(tudod erről már beszéltem). És ezt láttam mint élőben és mint tv-n keresztül. Hát igen hiszen ki nem ismerné a Best of HITGYÜLI videót mely mára tiltólistára került köszönhetően a jó kapcsolatoknak. De aki látta nagyon jól tudja miről beszélek.
"fanatizmusok" - vagyis meggyőződésesek. És ez miért gond? Vallásszabadság van, nem? Akkor pedig hirdesse minden egyház azt, amit és ahogy akar. - Huhh mintha az LMP-t hallanám, de nem csoda hiszen igen közel áll a hit szektája a témához. De a meggyőződés és a fanatizmus egészen más. A fanatizmus már-már beteges meggyőződést jelent és mikor azt látom, hogy a nagyi nem akar hozzám szólni mert nem hajlandó a ,,sátánnal,, vitát folytatni, akkor ez nem a saját szektája felé mutatott fanatizmus? Mert nekem elég jó meggyőződéseim vannak pl a katolikus dogmákról de mégis itt beszélgetek veled, nem?
"folytonos térítésük" - na akkor mondja meg nekem bárki is, hogy a Hit Gyüli képviselői mikor csengetettek be idegenekhez azzal, hogy térítenének... nem inkább összetéveszted a Jehova tanúival? Alapjáraton tényleg a JT-hoz áll közelebb az állítás de ez inkább személyes dolog. Engem nem egyszer akartak elcsábítgatni egy-egy hites alkalomra de mindig nemet mondtam. Ezért írtam!
"hamis Biblia magyarázataik és amiket akkor is meg kell hallgatnom ha nem akarom."
Hát nézd, eddig még elég rengeteg ember számára meggyőző a Bibliatanításuk.
De miért kéne hallgatnod?
Kényszerít téged erre bárki is? Hát ne hallgasd! hallgasd a katolikust vagy a reformátust, vagy bármi mást (ha neked jobban tetszik. Válogass, neked is megadatott a vallásszabadság, ugye? - A magyarázataik többnyire ószövetségi és Szent Pál tanításaiból táplálkoznak. Az ószövetségről a véleményem, hogy nem összemérhető az újszövetséggel. Pált meg nagyon szeretem de tény, hogy voltak dolgok amiket véleményem szerint kicsit átformált és félreértelmezett a jézusi tanításokból. Ajánlom figyelmedbe Buji Feritől Az elfelejtett evangélium könyvét mely roppant mód bemutatja ezeket a mai ,,biblia magyarázatokat,,.
"nevetséges ördögűzések" - igen? Az Evangéliumban és az Apcselben nem olvasol erről? Vagy szerinted az is nevetséges? - Félre értesz! Nem az ördögűzésről beszélek mert azt az én egyházam is űzi. Hanem a nevetségesen volt a hangsúly. A katolikusoknál az ördögűzőnek rengeteg spirituális ,,próbán,, kell átmennie, hogy egyáltalán ilyen esetekhez engedjék. Pl folytonos ima, műveltség, tudás és igazi kapcsolat az Istennel, nem pedig egy hites öröm mámorral amit ti Istennek tekintetek. De vissza az ördögűzéshez: ráadásul az egyház nem beszél ezekről és titokban tartja mert sötét dolgok ezek. És mi van a gyüliben? Mint egy vásári mutatvány. Mint mikkor mindenki egy táncoló majmot néz. Látvány és kábítás, bizony ezzel dolgozik a mi Sanyink és meg kell hogy mondjam nagyon ügyesen csinálja.- Egy ördögűzés itt, egy ördögűzés ott. Hopp egy démon, hopp egy ördög. Jajj sietnem kell, hamarosan kezdődik a 16:00-ás beteggyógyításom.- És mikor Sándor egy idiótára ráteszi a kezét aki éppen habzó szájjal magát tépi akkor hirtelen semmi baja nem lesz neki(MERT elhiszi, hogy történt valami...és sajnos nem ő az egyetlen. Szerintem már maga Németh Sándor is elhiszi). Hát, igen azt hiszem ide annyit fűznék hozzá, hogy nagy az Isten állatkertje!
"hókuszpókuszok" - mégis mik? Varázslások? Bűvészkedések? Kétlem, mert ezekről a Biblia elítélően beszél, és nem is csináljuk. - Itt megint az ördögűzésről van szó és az állítólagos gyógyítgatókról.
"Vagy mikor Németh Sanyi mondja meg, hogy a hívek választásnál kire szavazzanak(és a birkák arra szavaznak)"
Figyelj, az biztos hogy semmiféle terror- és antiszemita, provokáló, gyűlöletet szító pártra nem szavazunk. -
Jajj de tudtam! :D De várjál, kihagytad a soviniszta, a fasiszta és a nacionalista jelzőt. Nem tudtad? Ezek mind a Jobbikos RÁGALMAK része! De tényleg nem tartod érdekesnek, hogy ha Sanyi LMP-t mondana akkor minden hites arra szavazna? Tényleg nem?! Mert akkor komoly bajok vannak!
parádé vagy fesztivál? - bizonyára elkerülte a figyelmedet a zsoltárok könyve (főleg a 149., 150.) - Bár tény, hogy nálatok nincsenek templomok(kivéve a Jeruzsálemit) de az Úr házában rendnek és fegyelemnek kell uralkodnia és nem a ,,bulinak"! Mire alapozom? Azt Urat sokféle képen lehet dicsérni. Ha belegondolsz az egész életünk tulajdonképpen erről kéne, hogy szóljon. De ha már biblia akkor vedd alapul a szent sátort. Te mint gyakorlott biblia forgató nagyon jól tudod, hogy hogy állt a dolog azzal. Ott a rend és a fegyelem dominált. De kérlek szólj rám ha rosszul mondom. Arról nem is beszélve, hogy a katolikus liturgia szinte teljesen a ZSIDÓ(őket nagyon csípitek azért mondom) liturgiából vették át. Szinte teljesen! És ott sem a hejehuja dáridó volt a jellemző! Ráadásul szidjátok a katolikus szenteket és a képeket a templomokban mert azok bálványok. Erről nagyon.
-nagyon szívesen írok ha akarod de most a gyüli: az nem bálvány szerinted mikor az ember szemét mindenféle fényekkel és füsttel kápráztatják el? És micsoda felvezetés van már mikor Sanyi osztja az igét? Bakker de tényleg nem vicc, olyan felvezetés és hatásvadász dolgokkal dolgoznak, hogy ihajj meg csuhajj. Egy embert láttam még ilyet csinálni a 20. században pedig őt csak videón néztem. Jah egyébként úgy hívták, hogy Adolf Hitler akit bizony mondom és is utálok!
"cionista szószátyár és elsőosztályú szektavezér" - na erről meg annyit, hogy aki képes ekkora gyűlölettel fogalmazni, azzal nincs mit tenni. - És kedves barátom végezetül itt mutatkozik meg a hites jellem teljes egészében! Ha a beszélgetés nem jön be akkor tudjuk le egy ,,veled nem lehet mit kezdeni,, mondattal és éljünk azzal a tudattal tovább, hogy neked legalább jó! Jellemző, de tényleg. Egyébként amit Németh Sándorról mondtam azt továbbra is fenntartom főleg ami a cionizmust illeti. Apropó olvastad a Cion bölcseinek jegyzőkönyvét? Persze hiszen az is ,,fasiszta irat,,.
Más egyházak vezetőit nem hívod így? - Ez meg a szokásos vissza kérdezés...KZS olvastam már nem egy írásodat és ennél azért jobbat vártam volna el! :)
Üdv, Bandiahegyről aki katolikus(fujjjj) és nem szégyenli!
@ Bandiahegyről ("ma 20:02")
Nézd, magam részéről egyáltalán nem ellenzem a normális hangvételű, építő hozzászólásokat. Készséggel válaszolok minden olyanra, ami a SzentÍrás bizonyos témájára kérdez rá. Ennek van értelme, de gyűlölködésre, provokációra nem vagyok hajlandó.
Innentől kezdve nem tudom, miért lenne bennem a megértés hiánya, és miben mennék én ellent Jézus tanításaival...
Csak nagyon-nagyon úgy rémlett, hogy veled már vitáztam vallásos témákról és sosem volt túl jó kimenetele...azért mondtam. De hátha most ez lesz a kivétel :) Adja az Isten!
De ha már felajánlottad szolgálataidat ami a kérdéseket illeti akkor kérlek válaszold meg nekem(és tényleg nem provokálás miatt mielőtt rám fogná bárki is). Csak nem teljesen értem. Nagyon valószínű, hogy úgysem fogom megérteni és ha meg is fogom akkor meg nem fog tetszeni de régóta érdekelt.
1. Mi a véleménye egy hitesnek a Cion bölcseinek jegyzőkönyvéről? Hazugság vagy igazság? Ez nagyon izgat!
2. Honnan ez az Izrael imádat(ti tiszteletnek hívjátok, de mikor azt látom a best of hitgyülit akkor ott már nagyon nem a tiszteletről van szó)
3. Mi a véleményed amit az Isten házáról írtam mert ami a gyüliben folyik az számomra(de csak számomra akkor) nagyon-nagyon nem tetszik!
4. Mi a véleményed Judit könyvéről?
5. Amit a ,,koncertről,fényekről és a füstről" írtam arról mi a véleményed?
6.Németh Sándor és a vele kapcsolatban álló cionista szervezetekről mit tudsz illetve hitelesnek találod e?
7. Mi a véleményed a palesztinok ellen elkövetett leírhatatlan bűnökről! Pl a tiltott bilológiai fehér foszfor használat, a kínzások és az emberi méltóság napi felrúgása nem csak a börtönökben!
8. Jézus és a kiválasztott nép kapcsolata?(vagy inkább Jézus és a zsidó morál és teológia kapcsolata?)
9. Olvastál e filozófiai tanulmányokat amik nem a hit gyülekezetéhez kötődnek? Pl Friedrich Nietzsche, Hamvas Béla vagy személyes kedvencem Prohászka Ottokár.
10. És ez nem egy kérdés de azért így írom, kérlek azokat amiket utoljára írtam(főleg az ördögűzés rész érdekelne) arra válaszolj kérlek!
Nah úgy gondolom ez gy civilizált beszélgetés kezdete lehet csak győzzed mindet leírni.
Várom válaszod, Bandi!
@ Bandihegyről ("tegnap 21:57")
Na, mintha egy kicsit nyugodtabb lennél...
Ennek örülök, és hidd el, semmi értelme ide-oda hajigálni egymásra a labdát. Véleménybeli, szemléletbeli különbségek persze lehetnek, de én úgy gondolom, higgadtan is meg lehet beszélni a dolgot.
Szóval:
2. bekezdésed: Még ha igazak is azok a sztorik, akkor se gondold már, hogy a Hit Gyülinek ilyen álláspontja van. Nézd, az illető valószínűleg lelkes és egy kicsit "elvétette a sulykot" - a Hit GYüli álláspontja ugyanis nem az, hogy ilyesféle "szabályokat" vigyünk mások elé.
Sokkal inkább kerülni kell a hitbeli megbotránkoztatásokat, és az olyan, hogy "érzem benned a démont", meg hogy démon van a macskában, mert az odapiszkított, stb. (tulajdonképpen az összes sztoridat mondhatnám).
Nézd, én azt kívánom az illető(k)nek, hogy ennél sokkal nagyobb bölcsességet kapjanak Istentől, mert ez nem igazán volt hasznos, amit tettek. Sokkal inkább hiábavaló és botránkozást keltő (már ha megtörténtek). Ilyen téren igazad van.
De azért ne varrd ezeket a sztorikat a Hit Gyüli nyakába, mert nem igazán fer néhány ember bölcstelen tetteit az egész egyházra elvonatkoztatni.
Ez pont olyan, mint hogy a Katolikus Egyházban voltak éppen pedofil-botrányok. Mégsem lehet azt mondani, hogy az összes pap ilyen, ugye?
Ezt írod (ugyancsak 2.bekezdés): "Pedig ő is egy (a nagyi) a ti szektátokból!"
> mármint hogy honnan?
Milyen szektáról beszélsz te? Na akkor tisztázzuk egy kicsit a "szekta" szó fogalmát. Szóval, az a szekta, amelyik sajátos elveket vall, miközben bezárkózik, vagy éppenséggel a tagságot bizonyos feltételekhez köti.
Na ezzel szemben rengeteg embernek meggyőződése az, hogy a Hit Gyüli tanításai korrektek, megbízhatóak, a SzentÍrás tükrében elfogadottak, melynek során Jézus és a korai kereszténység (Pál, Jakab, János, Péter, Júdás apostolok)tanításait hirdetik és gyakorolják. Azonkívül az Istentiszteletek nyitottak, bárki ingyen látogathatja, és kérdést, észrevételt tehet fel, amire választ kap.
Akkor hol van itt a szekta?
Nem lehet hogy inkább más egyházat kéne szektának hívni??
Egyébként bocsi, hogy kifiguráztalak az elírásodért (jonnik), de te is felhúztál egy kicsit azzal a jelzőkkel elhalmozott mondataiddal, amik azért sértőek.
------------
Azt írod, katolikus vagy.
Akkor hadd eláruljam el neked, hogy én is az voltam, méghozzá elég sokáig. És mint ilyen, van rálátásom a katolikus tanításokra, és ezeket összevetve a SzentÍárssal... hú... hát furcsa, mit ne mondjak.
Egyébként a protestáns-katolikus "háború" abból fakad, hogy a protestánsok nem látják a katolikus tanítások Igei bizonyítékát. Egész egyszerűen nem olvasnak ki a Bibliában olyan fontos katolikus tanításokat, mint a Máriával kapcsolatosak (kivéve azt, hogy Mária szűz volt, amikor Jézus megfogant benne: mert ezt igen), a védőszentek tana, purgatórium, stb.
Szóval rengeteg támadási alap van a katolikus egyház ellen, de ez nem a gyűlöletet jelenti. Tudom, hogy sok katolikus ezt így éli meg, de akkor sem erről van szó.
Teológiai viták, amik sokszor indulatokba csapnak át - pedig nem érzelmekről szólna a "rege".
-----------------
Ami pedig a Jobbik politikáját illeti, abba most ne menjünk bele.
De teljesen biztos vagyok abban, hogy a Hit Gyüli Magyarországra semmiféle nemzetbiztonsági veszélyt nem jelent: soha olyan jellegű kijelentést te nem hallottál a Vidám Vasárnapban, ami erre utalna.
Csak egy egyház, és semmi több. És mint ilyen, hirdeti a SzentÍrást azzal a vallásszabadságával, ami alanyi jogon megadatott neki. Ez minden.
------------
Ezt írod: "felsőbbrendű érzés, egy fajta arrogancia és képmutatás"
> Mi??? Semmi ilyenről nincs szó. Mint már említettem, a SzentÍrás azt mondja, hogy a hit és a megtartatás kegyelemből adatott, pontosan azért, hogy senki se kérkedjék vele. Az arrogancia pedig - itt érzések fellendüléséből fakad - teológiai jellegű, de akkor sem arroganciának készül. Ami pedig a képmutatást illeti: figyelj, te belelátsz bárkinek is a gondolataiba? Mert én nem. De Isten pontosan látja a szíveket, és ha az a valami őszintén jön abból az emberből (vagy közösségből), akkor úgyis megáll Őelőtte.
---------------
"Best of hitgyüli"-vel kapcsolatban pedig: ugye te sem gondolod azt, hogy Isten dicsérése és a SzentÍrás hallgatása bárgyú és agymosott arcokat eredményezne?
Isten nem ezt ígérte, hanem pontosan az ellenkezőjét:
"Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket és megcselekszi, hasonlítom azt a BÖLCS emberhez, aki a kősziklára építette az ő házát..." (Máté 7/ 24)
"A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme" (Példa 9/10). Az Úrnak félelme pedig a SzentÍrás befogadásánál kezdődik. Ezt látod azokon, akik ott ülnek, és hallgatják a prédikációt. Isten Igéje alapján tehát NEM ülhetnek bárgyúan, mert ez ellentétbe állna az Igével.
Agymosás? Igen, de jó értelemben: Isten Igéje képes megújítani az elmét és a szívet: erre mondja azt Pál, hogy Krisztusban újjá lett minden.
------------------
5. bekezdésed: Ami a fanatizmust illeti: a SzentÍrás visszamenőleg és nyomatékosan beszél a kitartás fontosságáról, akár gyógyulás terén (lásd Jób könyve, és a vérfolyásos asszony története (Máté 9/ 20-22), valamint 2 Krónika 15/7)
Az olyan kifejezésekkel, mint "hit szektája", meg "saját szektája" vigyázz. Először is tisztáztam már veled a "szekta" szó fogalmát, másrészt pedig - csupán a békesség kedvéért - én sem hívok szektának egy olyan egyházat, aminek tanításaira viszont igencsak ráillene.
Ami pedig a térítést illeti, nézd: a Hit Gyüli álláspontja az (mivelhogy a Bibliáé is az), hogy ne a betű beszéljen belőled, hanem az életed legyen példa értékű mások felé (a szellemeden keresztül).
Tudd bölcsen, higgadtan és nem aggódva kezelni bármit: legyen ez akármilyen szükség - és akkor a szellemeden keresztül lássák az emberek (az életedben), hogy igen: te más vagy, mert van élő reménységed aki a Krisztus, és jó megtérni.
Érted?
Na, ezért nem házal a Hit Gyüli.
Az pedig, hogy te nem ezt tapasztaltad, ez nálad egyéni, de a Hit Gyüli álláspontja akkor is ez.
7. bekezdésed: Ezt írod: "Az ószövetségről a véleményem, hogy nem összemérhető az újszövetséggel."
> Dehogynem! Van különbség ugyan, de az Írás akkor sem bontható fel (lásd János 10/35), "A teljes Írás Istentől ihletett" (2Tim 3/16), "Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó, hanem a Szent Szellemtől indíttatva szólottak Istennek szent emberei (2Péter 1/ 21)
Nagy különbség az Ó- és az Újszövetség között az, hogy nem volt közbenjáró (hiszen a Krisztusi áldozat még nem történt meg), Istennek Szelleme csak néhány kiválasztott ember számára töltetett ki, és a Mózesi törvények alapján történt a megigazulás (lásd 3Mózes 12/ 7-8 és ezt vesd össze a Lukács 2/22-24-gyel).
De akkor is rendkívül fontos az Ószövetség: Jézus maga idézett Ésaiás könyvéből (lásd: Lukács 4/16-19)
Azonkívül számos prófécia van benne, melynek igazsága nyomon követhető az Újszövetségben.
----------
Ezt írod Pállal kapcsolatban: "voltak dolgok amiket véleményem szerint kicsit átformált és félreértelmezett a jézusi tanításokból."
> Hmmm... szerintem meg nem. Írásait mindig is Szent jelentőségűnek tartották, pontosan azért, mert követi az Ószövetségi próféták jövendölését, és az Evangélium üzenetét is. De ha nem így gondolod, szívesen fogadom az észrevételeidet (akár privátot is írhatsz).
-----------
Ami a démonokat illeti: amit írsz: "folytonos ima, műveltség, tudás és igazi kapcsolat az Istennel", na ez a Hit Gyüliben is megvan. Szolgálati ajándék ez, mely Isten Kenete által, a Szent Szellemtől van.
Ami pedig azokat a látványos szabadulásokat illeti:
gyakran enélkül, csendben megy végbe, de olyan is van, hogy nem: lásd Lukács 4/ 33;
Vagy éppenséggel egy démonizált ember is komoly, látványos megnyilvánulásokat tehet: lásd Lukács 8/ 27-33
Így látatlanban nehéz megmondani, hogy a szóban forgó esetben (amiről te írsz a 8. bekezdésedben) hogy történt.
De egy valamit jó lenne ha megfontolnál: Istennek szuverén önálló döntése, hogy a démonűzés (más néven: szabadítás) kenetét kinek adja. Miért ne lehetne ez N. Sándoron?
Figyelj, igazából az illető személyeket kéne megkérdezni, hogy vajon mi történt ezután velük. Ha tényleg megszabadultak bármiből is, akkor dicsőség legyen Istennek, mert Isten Szelleme által szabadultak meg, ami akkor Sándoron rajta volt. Egyáltalán nincs kizárva, Isten bárkit felhasználhat erre: az Ő szuverén joga erre vonatkozóan.
----------------
Ami pedig a dicséretet illeti: az addig rendben van, hogy rendnek és fegyelemnek kell lennie, de akkor is: a 149., 150. zsoltár örvendezést, táncot, vígadozást, ujjongást ír elő (nevezd bulinak ha akarod), és sok-sok hangszert, ami mind-mind kedves Isten előtt.
Ami pedig a fényeket és a füstöt illeti: nézd, én sohasem láttam még ott füstöt, és a fények is csak a látást szolgálták (nem diszkófények!)
Hitler meg N. Sándor... Bandiahegyről, azért ne hasonlítsd már össze a kettőt. Ilyet állítani?? Még viccnek is rossz.
Vagy van tudomásod afelől, hogy N.Sándor antiszemita megjegyzéseket tett volna? Vagy kijelentéseiben a gyűlölet, mások likvidálása lett volna?
Hát nem! A Hit Gyüli Istentiszteletein mindig is a SzentÍrás hirdetése és tanulmányozása folyt, és most is így megy.
És még csak nyomokban sincs meg Hitler szellemisége, öröksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!