Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha gyilkolni bűn, hogy mutatta...

Ha gyilkolni bűn, hogy mutattak vér áldozatokat a keresztény Istennek? Ami viszont a bűn feloldásához kellett. Jézus áldozatát miért fogadta el akkor Isten?

Figyelt kérdés
2013. jan. 4. 03:51
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Isten sosem hazudik. Azt mondta, hogy ha eszel a fa gyümölcséből, tehát ha vétkezel, meghalsz. Az már egy hatalmas kegy, hogy meghalhat helyetted valaki más, vagy hogy más is kiengesztelheti. Ez már engedmény!

Ha meghalhat helyetted más, akkor az nem lehet ember, hiszen az gyilkossság, amit Isten tilt. Tehát eredetileg állat lehetett. Ezek az Ósz.-i véráldozatok. Az Újsz.-ben Isten már megengedte, hogy Jézus haljon meg helyetted. Nem kell megvenned az áldozati bárányt, mert már meg lett véve. Kaptál egy csekket. Rajtad áll, hogy beváltod-e. De már az Ósz.-ben is voltak más feltételek, pl. hogy megbánd bűneidet, és a jövőben tartózkodj ezektől. Ezeket ma is meg kell tennünk. És a csekket csak azzal válthatjuk be, ha követjük Jézust, tehát keresztények lehetünk.

2013. jan. 20. 14:19
 62/65 Pietrosol ***** válasza:

Szia # 57/61!

Bocs,hogy megkésve válaszolok és,hogy most is csak röviden.

Írtam,hogy nem akarlak meggyőzni,úgyhogy maradjunk annyiban,hogy jót diskuráltunk.Minden jót!

2013. jan. 20. 16:49
 63/65 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

Jézusnak lehet, hogy hálásak lehetünk, de Isten miért kívánja ennyire valaki szenvedését, vér-áldozatát? Miért ilyen vérszomjas?" De most megpróbálok válaszolni magamnak is. :)

Ezen én is gondolkodtam már és szerintem bár még agyalok rajta, hogy miért pont vér, de mi más is lehetett volna Isten számára kielégítő áldozat, ha nem a vér.De most megpróbálok válaszolni magamnak is. :)

Nos, akkor kövesd a gondolatmenetemet.

A vér az életerő. A véred hordozza a bűneid. Egyes jellemvonásidat átörökíti a gyerekeidre is függetlenül attól, hogy jó e vagy rossz jellemvonás e.

A kezdetektől Bárányt áldoztak fel az emberek Istennek. Mindig azt amelyiket a legjobban kedveltek. A bárány vérét ontották ki, hogy ne ők halljanak meg a bűneik miatt.

Nem tudom, hogy miért szereti isten pont a bárányvért. Sem azt, hogy miért ilyen "vérszomjas".

Szerintem, ha azt akarta volna, akkor tevét kellett volna föláldozni. De biztos mivel a bárány elterjedtebb volt, ezért választotta Isten a bárányt, hogy könnyen hozzáférhető legyen az emberek számára a megbocsájtás.

Régen a bárány vérét kiontva elkerülhette az ember, hogy Isten az ember vérét ontsa ki a sok bűne miatt amit már nem tűrt meg. Hiszen megtehetné, hogy megöl téged vagy engem vagy akárki mást, mert teremtett. Akkor el is pusztíthat. Ahogy te is lerombolhatod a homokváradat.

Isten nem akarta, hogy Jézus ennyit szenvedjen. Isten tudta, hogy Jézus ennyit fog szenvedni. Nála nincsen idő. Neki egyszerre van múlt jelen jövő. Tudja, hogy mit fogsz tenni 10 év múlva. Nem arról van szó, hogy akkor nincsen szabad akarat, csak arról, hogy Isten már akkor tudja, hogy mit fogsz tenni, amikor még nem is gondoltál rá.

Azok az emberek, akik Jézust a keresztre feszítették bűnt követtek el a saját akaratukból. Nem Isten választotta őket. Isten tudta, hogy ha Jézus eljön a földre, akkor azok az emberek fogják elintézni, akik megtették, mert nekik volt rá hajlamuk, mert olyan életet éltek a saját elhatározásukból ami végett még arra is képesek, voltak, hogy Jézust szinte halálra kínozzák a megfeszítés előtt.

Akár föl is akaszthatták volna Jézust, de abban az időben az embereknél a korbácsolás és a keresztre feszítés volt a divat. Amikor unatkoztak a katonák, olyan meg fejjel lefelé feszítették meg a szerencsétleneket.Nem Isten akarta Jézus szenvedését, csak tudta hogy ez lesz, hogyha abba a korban jön el közénk. És emiatt, hogy ennyit szenvedett Jézus, pusztán az emberi természet miatt nagyobb tisztelettel fognak nézni az áldozatára azok akik felismerik, hogy ki Ő.

Szóval Isten látta, hogy milyen az emberi természet abban az időben és látta, hogy mire képes az ember a másik emberrel szemben. Sőt a rómaiak részéről ez még egy jó poén is, volt, hogy "Nézzétek zsidók, hogyan bánunk el a ti szabadító királyotokkal."

Jézus vére tiszta, bűntelen.

A bűn zsoldja a halál.

Isten előtt nincs annál szebb, mint amikor valaki életét adja a barátaiért. Az életét. Jézus hagyta, hogy kiontsák a vérét az emberek, mert tudta, hogy csak így van esélyük, hogy örökké vele legyünk a mennyben.

Az hogy a vérét vették, puszta emberi természetből fakadt. Nem Isten akarta. Ha az akasztás lenne az ember leglátványosabb kivégzése és leginkább együttérzést és átélést kívánó kivégzése. Akkor Jézust felakasztották volna és nem folyt volna vére.

Persze ez csak az én hirtelen gondolatom. Nem látok bele Isten mélységeibe

Jézus magára vette minden ember bűnét még azt is amit nem követtél még el és ezért kellett meghalnia. Jézus vére lett bűntől szennyes a te és minden ember bűne által. És a te bűneid pedig megvannak bocsátva, ha elismered őt Uradnak és követed Őt a halálba is.

2013. márc. 3. 18:38
 64/65 A kérdező kommentje:

"A vér az életerő."

így van, neki az kell, hogy elvegye az életerődet, az életedet.

2013. márc. 3. 19:19
 65/65 munyamunya ***** válasza:

Előző válaszoló írja:

<<Nem tudom, hogy miért szereti isten pont a bárányvért. Szerintem, ha azt akarta volna, akkor tevét kellett volna föláldozni.>>

Ellenben az Írás azt mondja, hogy nem kizárólag a bárány alkalmas áldozatnak, hanem minden tiszta állat (pl. galamb is), a teve azonban biztosan ki van zárva, mivel tisztátalan. (1Móz.8:20, 3Móz.1:2, 1:14., 11:4)

Írod:

<<Isten nem akarta, hogy Jézus ennyit szenvedjen./.../ Nem Isten akarta Jézus szenvedését, csak tudta hogy ez lesz>>

Ellenben az Írás azt mondja:

""És az ÚR AKARTA őt megrontani; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz. Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik"" (Ésa.53:10-11, még az indok is ott van, hogy miért kellett szenvednie)

Írod:

<<Azok az emberek, akik Jézust a keresztre feszítették bűnt követtek el a saját akaratukból. Nem Isten választotta őket.>>

Ellenben az Írás azt mondja:

""Mert bizony egybegyűltek a te szent Fiad, a Jézus ellen, a kit felkentél, Heródes és Ponczius Pilátus a pogányokkal és Izráel népével, Hogy véghezvigyék, a mikről a te kezed és a te tanácsod eleve elvégezte volt, hogy megtörténjenek."" (Apcsel.4:27-28)

Írod:

<<Szóval Isten látta, hogy milyen az emberi természet abban az időben>>

Talán azt gondolod, hogy a mostani korszakban jobbak vagyunk? Vagy a Krisztus előtti időkben jobbak voltak az emberek? Nincs különbség, az emberi természet mindenkor romlott és gonoszra hajlamos, nem az emberek állapota miatt jött el a Felkent akkor, amikor, hanem mert ez volt eleve lefektetve Isten tervében, így szerkesztette egybe a korszakokat.

2013. márc. 4. 08:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!