Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha gyilkolni bűn, hogy mutatta...

Ha gyilkolni bűn, hogy mutattak vér áldozatokat a keresztény Istennek? Ami viszont a bűn feloldásához kellett. Jézus áldozatát miért fogadta el akkor Isten?

Figyelt kérdés
2013. jan. 4. 03:51
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:

„Nem kell a beavatás szótól idegenkedni és nem kell semmi misztikus dolgot hozzátársítani!Beavatás semmi egyebet nem jelent,mint megismerni belső valóságunkat,azt átvilágítani,ami addig a homályban volt és szenvedést okozott a fényre hozni és megtisztulni tőle!”

Az a gond, hogy saját erőnkből nem tudunk jók lenni. Kell az aktív Istenkapcsolat, aki olyan dolgoknak tesz ki minket, amiktől megtisztulunk. Saját elhatározásból a legritkább esetben válunk pl. alázatosabbá. Az a gyakoribb, hogy valami megaláztatás, nehézség jön, ami térdre kényszerít. Ekkor nem átkozódni kell és szidni Istent, hanem megtérni. A büntetés és a kegyelem is az Ő kezében van.

Zsid. 12,5-8

„12,5 És elfeledkeztetek-é az intésről, a mely néktek mint fiaknak szól: Fiam, ne vesd meg az Úrnak fenyítését, se meg ne lankadj, ha ő dorgál téged;

12,6 Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, megostoroz pedig mindent, a kit fiává fogad.

12,7 Ha a fenyítést elszenveditek, akkor veletek úgy bánik az Isten, mint fiaival; mert melyik fiú az, a kit meg nem fenyít az apa?

12,8 Ha pedig fenyítés nélkül valók vagytok, melyben mindenek részesültek, korcsok vagytok és nem fiak.”

2013. jan. 8. 17:58
 52/65 Pietrosol ***** válasza:

Nem gondolom,hogy elbeszélünk egymás mellet,legfeljebb más szavakat használunk és más úton járunk,de,gyanítom a cél közös!

Te vallásos vagy én nem!Ha mindenképp kell definíció,talán vallástalan teista vagyok!

Te azt mondod,"LEVEGŐBELI HATALMASSÁG FEJEDELME",Sátán,míg én azt mondom ezerarcú egó és ez mindannyiunkban megvan!

Te azt mondod,hitre jutunk Jézus Krisztusban..Ige olvasás, imádkozás..,én azt mondom realizálom Jézus Krisztust,de ehhez helyet kell csinálnom belső munkával!

„a világ nem tudja befogadni Őt”-A világ az egó által megtévesztett könnyítés káprázatában él és az egó nem egykönnyen mond le a világáról!

"Az a gond, hogy saját erőnkből nem tudunk jók lenni."

Nem hiszem,hogy rossz vagy,de ha mégis az lennél,hidd el,át lehet azt váltani,viszont ehhez kell a belső munka,amelynek a végén csak az marad,ami a valódi benned!Minden más porig ég!

2013. jan. 8. 19:19
 53/65 anonim ***** válasza:

Én vallásos vagyok; s emellett matekos agyam van. Sátán egy személy - az Újszövetség és Jézus tanítása szerint - az ezerarcú ego nem tudom micsoda? Vagy-vagy, nem? A Bibliában Személyek szerepelnek, Jézus egy Személy, az Atya is Személy, hiszen vannak tulajdonságai, szimpátiái, antipátiái… Bár az is igaz :) hogy elhangzik az alábbi is:

„Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért. Hanem mindenki kísértetik, amikor vonja és édesgeti a TULAJDON KÍVÁNSÁGA. Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.” Jak. 1,12-15.

Tehát igaz, hogy mi magunk is rosszra hajlunk. Minden egyes ember. Küzdeni kell magunkkal.

„Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mibennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mibennünk.” 1 Ján 1,8

A fő rossz valóban az, hogy nem tudunk szeretni, áldozatot vállalni, önzőek vagyunk (ego). Az önzőség leépítésének milyen más módszerét tudod, mint az Újszövetség tanítása? Túl korlátozó az Újszöv.? Például Jézus azt tanítja, Istennek nem tetszik a válás Mt 5,31-32

5,31 Megmondatott továbbá: Valaki elbocsátja feleségét, adjon néki elválásról való levelet.

5,32 Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és a ki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik.

(Nem állítom, hogy pokolra megy, aki elválik, de van egy nagyon erős preferencia Istenben a hűség felé.)

Korlátozzák a szabadságod Isten elvárásai? Provokatív kérdés.

Van igazság. A buddhizmus és a kereszténység, avagy az iszlám nem lehet egyszerre igaz. Isten nem ripacs, hogy sokféle, egymástól eltérő vallást ihlessen, ami egymásnak tökéletesen ellentmond. Ez a mentalitás Lucifer sajátja. Még egy dolog. Én abból indulok ki, hogy Isten jó. Ha Ő jó és erkölcsös, akkor lehetőséget ad magát megismerni (hiszen az emberekben van egy természetes hiányérzet, érdeklődés a Teremtő felé), nem kárhoztat minket arra, hogy agnosztikusak legyünk. Jézus azt mondta:

„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.”

2013. jan. 8. 21:15
 54/65 anonim ***** válasza:

Kedves Pietrosol!

Megéri elköteleződni:

2 Pét 3,13

„De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.”

Zsolt 50,14-15

„Hálával áldozzál az Istennek, és teljesítsd a felségesnek fogadásidat!

És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsőítesz engem.”

2013. jan. 9. 21:09
 55/65 Pietrosol ***** válasza:

Szia # 53/54!

Fontos!Nem akarlak meggyőzni!

Jézus Krisztus személy volt,olyannyira,hogy,mint ember köztünk járt!Ha az antikrisztus Jézusz tökéletes ellentéte,akkor nem lehet más,mint a személytelenség!Ha Jézus Krisztus és az Atya egy,akkor az Atya egy személy!Ha a Sátán és az antikrisztus között ugyanez az analógia fennáll,akkor a Sátán is személytelen!Ha a Sátán egy személy lenne,akkor nem lehetne őt kiűzni,mert egy személyből egy másik személy nem űzhető ki,de nem is lehet összeilleszteni,hiszen a személynek nem a személytelen a párja,hanem egy másik személy!

Mi is az egó?A megfigyeletlen elmeműködés tudata!Mikor az ember nem tartja ellenőrzése alatt a gondolatait,azok önálló éltre kelnek és az ember,igen gyakran nem gondolkozik,hanem a gondolkodás,"történik vele"!Figyeld meg magadon!Vannak-e vissza-vissza térő kondícionált gondoltmintáid,amelyek szinte folyamatosan "eszedbe jutnak",anélkül,hogy azt a legkevésbé is akarnád?Ha a válasz igen,akkor elmondhatod,hogy,akkor is gondolkozol,amikor nem akarsz,következésképpen az elméd,többé-kevésbé önállósult!Ha a gondolatok és a hozzá társuló érzelmek a kontroll hiánya következtében hosszú ideig önállóak,majd az ember ezekkel a gondolatokkal kezdi önmagát azonosítani,kialakul az egó!Az egó,tulajdonképpen semmi,a léte tökéletsen abszurd,mert a gondolatokból jön létre,mégis uralja szinte az egész életet!Tehát a helyett,hogy az embert a tényleges éber tudat vezetné az elme egós tudata vezeti!Mivel az egó semmi,de fenn akarja tartani a látszatot,hogy ő te vagy,ezért folyamatosan tartalommal tölti meg magát!A polarítás szabálya alól nem tud kitérni,ezért vagy nagynak vagy kicsinek tűnteti fel magát!Ha nagy,akkor zsarnok,uralkodó,dominanciára törekvő,ítélkező,haragvó lesz!Ha kicsi,akkor áldozat,kárvalott,alárendelt,szenvedő,panaszkodó lesz!Mindkét esetben a gondolataidat olyan irányba viszi el,hogy a saját identítását fenn tudja tartani és ez által meg tudja erősíteni!Figyeld meg,hogy az ilyen akaratlan gondolkozási folyamat vagy a múltba vagy a jövőbe turkál!Végső soron az egónak mindegy az idősík,mert a lényeges számára csak az,hogy a létezésének a színhelye ne létezzen!Az egó képtelen a pillanatban élni,mert az létezik,míg az egó nem,ezért a saját létezését létre kell hoznia és olyan idősíkokat létezőként feltűntetni,amelyek nincsenek(múlt-jövő)!

Végül is az egész szummája az lenne,hogy Te(Éber tudat)létezel a pillanatban,az egó nem létezik a pillanatban,ezért önmagát ki kell vetítenie vagy a múltba vagy a jövőbe és ezeket úgy feltűntetni,hogy azok létezőnek tűnjenek!

Az ember valójában nem hajlik a rosszra,az egó kettős szerepének valamelyike visszi a rosszra!Az ember eredendően semmi egyebet nem tud csak szeretni!

Semmi gond nem lenne az evangéliumokkal,ha nem tépázták volna meg ezeket és tisztába lennénk a szavak eredeti jelentésével vagyis,hogy Jézus mire gondolt!Valójában a szavak megértéséhez,abból a korból kellene kiindulnunk!Jézusnak nagyon sok utalása volt ugyanazokra a dolgokra,amelyekkel az egyiptomi alkímisták foglalkoztak!Azt nyilván tudod,hogy nem az arany nem anyagként értendő az alkímiában!

"Túl korlátozó az Újszöv.? Például Jézus azt tanítja, Istennek nem tetszik a válás Mt 5,31-32

5,31 Megmondatott továbbá: Valaki elbocsátja feleségét, adjon néki elválásról való levelet.

5,32 Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, paráznaság okán kívül, paráznává teszi azt; és a ki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik.

(Nem állítom, hogy pokolra megy, aki elválik, de van egy nagyon erős preferencia Istenben a hűség felé.)"

Egyáltalán nem vagyok biztos abban,hogy a házasság alatt a férfi nő fizikai kapcsolatát értette!És itt visszautalok az alkímiára,mert velük került kapcsolatba Jézus és ők házasság alatt a bennünk élő férfi nő együttállását,konjukcióját értették!

Egyébként személyes vélemény,hogy a válás nem feladatmegoldás,hanem a feladattól való elfordulás!

Azt pedig,hogy melyik vallás igaz nem tisztem eldönteni!

2013. jan. 11. 11:26
 56/65 Pietrosol ***** válasza:

Bocs!

Azt elfelejtettem leírni,hogy milyen módszer segít az egód fölé emelkedni!

A legegyszerűbb,ha átengedsz magadon mindent,főleg a saját gondolataidat és azokat egyáltalán nem veszed komolyan!Megtanulod magad kinevetni!Jó kis játék,a gyerekek is ezt teszik!Az életet kint játékban élik meg,bent pedig ideállá teszik!Nem emlékszel?

2013. jan. 11. 11:55
 57/65 anonim ***** válasza:

Nem írja a Biblia, hogy az antikrisztus Jézus tökéletes ellentéte. Az "anti" helyettesítőt is jelent. Tehát egy olyan Krisztus jelöltet, „megváltót” aki Jézus evangélium üzenete helyett kínál valami mást. Az antikrisztus kifejezést egyfajta szellemiségre is használja az Újszövetség, mindazok a tévtanítók, akik tagadják, hogy Jézus Krisztus a Megváltó, s hogy ő testben eljött megváltó. Hogy az Atya és Jézus Krisztus „egyek” azt fejezi ki, hogy a szellemiségük tökéletesen megegyezik egymáséval, nincs hasonlás köztük.

Sátán egy személy, bukott angyal, aki a lázadásban magával rántotta az angyalok egy részét s az embert is sikerült elcsábítania. Jézust is ő kísértette meg Mt 4,1-11. Jézus elmondása szerint ő „a hazugság atyja”, „gyilkos volt kezdetektől”. Nincs benne jó akarat az ember iránt:

"Józanok legyetek és vigyázzatok, mert a ti ellenségetek, az ördög, mint az ordító oroszlán, körüljár, keresvén, akit elnyeljen; kinek erõs hittel álljatok ellen, tudván, hogy ugyanazt szenvedik atyánkfiai, kik e világon vannak." 1Pét 5,8-9

Én nem gondolom, hogy olyanfajta titkos értelmet kellene keresni az Újszövetségben, amit írtál. Mi a gond az „egyszerű”, gnoszticizmus mentes értelmezésével? Olyan, mint egy jógakönyv. :) Vannak benne 1 csillagos nehézségű gyakorlatok, meg 5 csillagos nehézségű gyakorlatok is, ömlesztve. Nem kell megbotránkozni, ha nem tudsz rögtön mindent befogadni belőle, vagy nem érted. Engem is más igehelyek szólítottak meg kezdetben, és mások most.

„Azt pedig,hogy melyik vallás igaz nem tisztem eldönteni!”

Ha olvas az ember más vallásokról, gondolkodásmódokról, eldöntheti, melyiknek ad hitelt. Mint már írtam, nekem van egy előfeltételem, ami alapján értékelek: az, hogy Isten jó és erkölcsös. A Teremtő igen magas szellemiségű, ehhez nem kell hit, ezt megláthatjuk a teremtéséből, a rendszerekből amelyeket kreált (biokémia, fizika, matematika, ökológia,s tb.) Szellemiségének nagyságát mutatja, hogy szép dolgokat teremt ld. az érintetlen természet szépsége. Maga az ember és fizikai, szellemi teljesítőképessége is fantasztikus. (Gondoljunk az akrobatákra, extrém sportolókra, milyen hihetetlen dolgokra képesek.)

A magas szellemiséghez hozzátartozik az erkölcsi jóság, nemesség. Számomra legalábbis, ez evidens. Itt viszont van egy kis bökkenő, ugyanis az emberek világa a történelem folyamán tele volt igazságtalanságokkal, erőszakkal. Hogy lehet ez? Erre ad logikus választ a keresztény tanítás. Sátán elcsábított minket és a nyomorúság világába kerültünk. Az gondoltuk, majd Isten nélkül is szépen elnavigáljuk magunkat. Bármilyen rendszert kitalálhatunk, az nem fogja megoldani a problémánkat, mert mindig lesznek, akik megszegik a szabályokat és önzőségüket a másik rovására érvényesítik. Nem akarok regényírásba átmenni, úgyhogy nem haladok ezen a szálon tovább. :)

Ha azt az alapvetést tesszük, hogy Isten erkölcsös és jó, akkor a kereszténység az egyetlen vallás, ami ezt képviseli. Nem az alapján kell megítélni a kereszténységet, mint amit a pápaság tett (inkvizíció, nemzeti nyelven nem engedték a Bibliát olvasni, stb), avagy a magukat kereszténynek mondó, de nem akképp viselkedők tesznek. El kell olvasni az Újszövetséget és az alapján ítélni. Az a baj, hogy sok ember nem ezt teszi, hanem csípőből elutasítja a hitet!

Ismét idézek Albert Schweitzer: A keresztyénég és a világvallások c. írásából:

„Fiatal koromtól fogva megvolt az a meggyőződésem, hogy végül minden vallásos igazságnak el kell jutnia oda, hogy felfogható legyen úgy is, mint logikusan átgondolható igazság. Ezért úgy vélem, nem szükséges, hogy a kereszténységnek a gondolkodással és a többi vallással való vitában kiváltsága legyen, hanem az eszmék harca közepette egyedül a benne foglalt igazság hatalmában kell bíznia.”

2013. jan. 11. 19:59
 58/65 anonim ***** válasza:
Bocs! Lehagytam a címzettet: #55,56 Pietrosol :)
2013. jan. 11. 20:01
 59/65 anonim ***** válasza:

Jézus az életét adta. Hagyta, hogy megöljék, mert ez volt a küldetése, ezért jött az emberek közé, hogy Meghaljon. Mert csak az ő tökéletes bűntelen éltető vére volt elfogadható áldozat Isten előtt minden ember helyett.

Jézus azért halt meg mert jobban szeret minden embert önmagánál. Megtehette volna, hogy angyalokat, hív, hogy kiszabadítsák, de nem tette, mert akkor létezésének nem lett volna értelme.

Meghalt, hogy mi élhessünk a halál után is. Ha nem tette volna Isten már rég elpusztította volna a Földet és az összes embert. Mert nem nézi jó szemmel a bűnt. De Jézus jelenleg is ott könyörög az életünkért fáradhatatlanul, hogy várjon még az ítélettel mert vannak még akik megtérnek a bűneikből.

Csak is hálásak lehetünk Jézusnak, mert neki köszönhetjük, hogy egyáltalán megszülettünk és élvezhetjük az élet örömeit.

2013. jan. 20. 03:01
 60/65 A kérdező kommentje:
Jézusnak lehet, hogy hálásak lehetünk, de Isten miért kívánja ennyire valaki szenvedését, vér-áldozatát? Miért ilyen vérszomjas?
2013. jan. 20. 03:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!