Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha gyilkolni bűn, hogy mutatta...

Ha gyilkolni bűn, hogy mutattak vér áldozatokat a keresztény Istennek? Ami viszont a bűn feloldásához kellett. Jézus áldozatát miért fogadta el akkor Isten?

Figyelt kérdés
2013. jan. 4. 03:51
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:

1. Jézusnak meg kellett halnia, mert így úgy amúgy ez isten akarata blabla..

2. ez esetben aki ez ellen ügyködik az isten akarata ellen is ügyködik, tehát aki menteni akarta jézust, nem akarta hogy meghalljon az szembe ment isten akaratával,mert isten nem akarta megmenteni a fiát...

Érdekes mikor ezeket a dolgokat továbbgondolja az ember,akkor mindig valami baromságot vél felfedezni a bibliában

2013. jan. 4. 11:09
 22/65 munyamunya ***** válasza:

Ebben semmi helytelen nincsen. Isten akarata mindig végbemegy, mert annak senki sem állhat ellen. Aki meg azt gondolja, hogy okosabb, mint a Mindenható, és máshogy szeretné csinálni a dolgokat, annak a Jézus példáját követve ilyesmit lehet mondani:

""Távozz tőlem Sátán; bántásomra vagy nékem; mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra.""

2013. jan. 4. 11:41
 23/65 anonim ***** válasza:

O MY GOD.

milyen fárasztó némelyek akaratos gondolkodása.De hát ez van.

5-nek. mi az hogy Isten meggondolta magát?

nem meggondolta magát, hanem Jézus vérét nem helyettesítheti semmilyen állat áldozat, mert annyira értékes, hogy az addig feláldozott állatok vére semmi ahhoz képest.

ezért elég volt ez az egyetlen értékes áldozat, ami miatt nem kell több áldozat fedezi az emberek nem szándékos bűneit.

(1Péter 1:18, 19) 18 Mert tudjátok, hogy nem romlandó dolgokon, ezüstön vagy aranyon szabadítottak meg titeket az ősatyáitoktól hagyományként kapott, gyümölcstelen viselkedésformátoktól, 19 hanem értékes véren, mint egy szeplőtlen és szennyfolt nélküli bárányén, igen, Krisztusén.

(Héberek 9:13, 14) 13 Mert ha a kecskék és bikák vére, meg az üsző hamva a beszennyezettekre hintve megszentel annyira, hogy a test tiszta legyen, 14 akkor a Krisztus vére, aki örök szellem által önmagát ajánlotta fel szeplő nélkül az Istennek, mennyivel inkább meg fogja tisztítani lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szent szolgálatot végezhessünk az élő Istennek!

10-nek

Nem a Rómaiak ölték meg ahogy Pietrosol írta.

Bár Poncius ártatlannak találta, félelemből át adta a Zsidóknak, engedélyt adott hogy megöljék.

(János 18:31) 31 Pilátus ezért ezt mondta nekik: „Vigyétek el ti, és ítélkezzetek felette a törvényetek szerint.”. . .

Miért fogadta el Isten?

Mert jogilag és az igazságosság miatt nem lehetett más kép megoldani, hogy Ádám leszármazottai felmentésben részesüljenek.

ezért az áldozata azokra lesz érvényes akik elfogadják Istennek ezt a szerető elrendezését.

egyébként is mit gondoltok, nem fájt a teremtőnek, hogy a fiát megölték?

amikor látta, hogy elküldte őt, hogy nekünk jó legyen és még az emberek csak azért is szembe szálnak Istennel, hálátlanok...

2013. jan. 4. 12:04
 24/65 anonim ***** válasza:
41%

Akik elrendelték a megöletését, azok végül beteljesítették az isteni akaratot. Mert ha nem ölik meg, akkor Jézus igen nagy sz@rban lett volna, valljuk be. Vagy ha simán végelgyengülésben huny el, akkor is magával viszi a világ bűneit? Gondolom, nem.

Ezek az emberek is bűnbocsánatot nyertek? Feltételezem, hogy ez a minimum, hiszen ők tettek a legtöbbet az emberiség bűninek feloldásáért.

Viszont ha ez így van, akkor megette a fene az egészet. Ha egy isteni terv része vagyok, akkor nem a szabad akaratom érvényesül.

Ehh, értelmetlen az egész.

2013. jan. 4. 14:20
 25/65 anonim ***** válasza:

Ezt csak te gondolod így.

Igen akár meghalhatott volna más kép, is, de akkor Sátán vádjai nem lettek volna meg cáfolva.

Hiszen Ő azt mondta, hogy ha egy embert valami nehézség ér, akkor hátat fordít Istennek.

Lásd Jób esete...

S ezzel az Is bebizonyosodott, hogy egy tökéletes ember igen is kitud tartani a próbák ellenére.

Mert hát sokan azt állítják a teremtő nem tud olyan tökéleteset teremteni, mindenkiben benne van a bűn...

Hát ez is meg lett cáfolva.

2013. jan. 4. 14:25
 26/65 munyamunya ***** válasza:

24-es!

Egyáltalán nem értelmetlen, nagyon is értelmes kérdeseken gondolkozol. Az apostol válasza az, hogy habár Istentől függ, mi az én szerepem a világban, a tetteimért mégis felelnem kell, mert bűn nem maradhat büntetlenül, az igazság nem csorbulhat, hiszen Isten tökéletesen igaz természete nem változik, és Ő mellette nem maradhat meg semmi rossz.

""Rebeka is, ki egytől fogant méhében, Izsáktól a mi atyánktól: Mert mikor még meg sem születtek, sem semmi jót vagy gonoszt nem cselekedtek, hogy az Istennek kiválasztás szerint való végzése megmaradjon, nem cselekedetekből, hanem az elhívótól, Megmondatott néki, hogy: A nagyobbik szolgál a kisebbiknek. Miképen meg van írva: Jákóbot szerettem, Ézsaut pedig gyűlöltem. Mit mondunk tehát: Vajjon nem igazságtalanság-é ez az Istentől? Távol legyen! Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek. Annakokáért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülő Istené. Mert azt mondja az írás a Faraónak, hogy: Azért támasztottalak téged, hogy megmutassam benned az én hatalmamat, és hogy hirdessék az én nevemet az egész földön. Annakokáért a kin akar könyörül, a kit pedig akar, megkeményít.

Mondod azért nékem: Miért fedd hát engem? Hiszen az ő akaratának kicsoda áll ellene? Sőt inkább kicsoda vagy te óh ember, hogy versengsz az Istennel? Avagy mondja-é a készítmény a készítőnek: Miért csináltál engem így? Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon? Ha pedig az Isten az ő haragját megmutatni és hatalmát megismertetni kívánván, nagy békességes tűréssel elszenvedte a harag edényeit, melyek veszedelemre készíttettek, És hogy megismertesse az ő dicsőségének gazdagságát az irgalom edényein, melyeket eleve elkészített a dicsőségre, mit szólhatsz ellene?""

Lényeg a lényeg: mi emberek semmit sem kérhetünk számon a Mindenható, Teremtő és Fenntartó Istenen, minden lélegzetvételünk Őtőle függ, semmink sincs, amit ne úgy kaptunk volna.

2013. jan. 4. 14:32
 27/65 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha nem a Bibliát idéznétek, hanem értelmes, logikus választ adnátok? A halálom az idézgetés, ami ködösítésen kívül sokszor másra nem jó.

Tehát:

1. Jézus azért jött a világra, hogy elvegye a világ bűneit.

2. Ehhez erőszakos halált kellett halnia.

3. Azt valakinek el kellett rendelnie, végre kellett hajtania.

4. Tehát ezen emberek Jézus legfontosabb segítői, nélkülük nincs kereszthalál, nincs megváltás.

Mi lesz tehát az ő sorsuk? A pokolban égnek a gyilkosságért? Nélkülük Jézus hiába jött volna a földre, ezért büntetni őket kegyetlenség lenne. A "kényszerű" hóhérokra szükség van, valakinek annak is lennie kell.

De ha egy gyilkost nem büntetünk, akkor milyen alapon büntetjük a többit?

Érződik az ellentmondás?

2013. jan. 4. 14:46
 28/65 anonim ***** válasza:
Jézus Isten Báránya a Biblia szerint. Ő bűntelen volt, megkísértette őt is a Sátán (40 nap) és itt élt az emberek között, én úgy tudom elképzelni, hogy Őt is ugyanazok a kísértések érték mint bárki mást, csak ellen tudott állni. Ha a jelképet nézzük: mint Isten Báránya- vagyis az Ószövetségi állatáldozat bűntelen szimbóluma- szerintem így lehet párhuzamot vonni Ó- és Újszövetségi áldozat között. Ott éppen zsidók voltak, de ha ma élne Jézus vagy más nép szülötte lenne, akkor ők is ugyanezt tették volna, ez az emberi természetről, reakciókról szól, nem a zsidóságról. Hány és hány nyilvános kivégzést tomboltak végig különböző népek, különböző korokban, volt időszak amikor tv is közvetítette... az arénába rómaiak vetették be a keresztényeket. Az emberek kegyetlenek, igazságtalanok tudnak lenni nációtól függetlenül.
2013. jan. 4. 15:12
 29/65 anonim ***** válasza:
21-es: attól mert nem értünk valamit még nem baromság. A tudományban is mennyi mindent nem értünk még teljesen, ettől még nem baromság. Szerintem olvasd el a Bibliából az Utolsó vacsorától a Feltámadásig, másképpen fogod érteni. Úgy véleményt nehezen tud alkotni az ember ha nem jár utána. A teológiai viták helyett szerintem személyes kapcsolatra kellene törekedni. Hogy meglásd Isten válaszol az imádságaidra, keresni Őt, megismerni és akkor bízni fogsz Benne, akkor is ha nem érthetsz emberként mindent amit Ő tesz. " Most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre"- életünkben soha nem fogunk mindent átlátni az Isteni összefüggésekből, nem is ez a cél.
2013. jan. 4. 15:22
 30/65 anonim ***** válasza:

"Nem a zsidók ölték meg, hanem rómaiak"

Az oké, hogy a keresztre feszítés római szokás volt, és magát a kivégzést római katonák végezték, de nekem ne mondja senki, hogy a zsidók nem voltak legalább ugyanannyira vétkesek benne..

"Először Annáshoz vitték, Kaifás apósához. Abban az esztendőben Kaifás volt a főpap, ő adta azt a tanácsot a zsidóknak, hogy: Jobb, ha egy ember hal meg a népért. (Jn 18,14)

"Mihelyt meglátták, a zsidók és a szolgák elkezdtek kiabálni: "Keresztre vele, keresztre vele!" Pilátus ismét szabadkozott: "Vigyétek el és feszítsétek meg ti! Én nem találom bűnösnek." De a zsidók nem tágítottak: "Nekünk törvényünk van, s e törvény szerint meg kell halnia, mert Isten Fiává tette magát!" (Jn 19, 6-7)

"Húsvét előkészületi napja volt, a hatodik óra körül járt. Így szólt a zsidókhoz: "Nézzétek, a királyotok!" De újra elkezdtek ordítani: "Halál rá! Halál rá, keresztre vele!" Pilátus megkérdezte: "Keresztre feszíttessem a királyotokat?" De a főpapok tiltakoztak: "Nincs királyunk, csak császárunk!" (Jn 19,14-15)

"Ha gyilkolni bűn, hogy mutattak vér áldozatokat a keresztény Istennek?" A keresztény Istennek nem mutattak be soha véráldozatot. Jézus megváltotta halálával a bűneinket, így Istennek nincs már szükség több ilyen "áldozatra". Jézus önként vállalta értünk ezt.

2013. jan. 4. 15:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!