Isten bűnösnek tart minket?
Végülis bármelyik vallás érdekel.
Jó úgy, ha leírjátok, hogy melyik vallás (annak melyik istene, ha több is van), és mellé írni, hogy bűnösnek tartja -e az embereket.
A kereszténység szerint alapállapotban az emberek bűnösek, de néha van olyan állapot, amikor éppen nincsen megbocsátatlan bűne egy adott egyénnek. A katolikusok szerint Mária is bűntelen volt.
Szóval igen, Isten tudja, hogy bűnösök vagyunk, mégis szeret, és mégis megbocsáthatja a bűneinket.
Kedves kérdező!
Mert "alapból" bűnben fogantunk és születtünk.(Ádámnak köszönhetően)
S mivel így születtünk akaratlanul is követtünk el hibákat,.
A tökéletlenség megakadályozza azt, hogy Isten irányadó mértékeit teljesen betudjuk tartani.S célt tévesztünk nem tudunk a célnak megfelelni.
Persze vannak alapelvek amiket az ember erőfeszítések árán betud tartani, és alkalmazni azokat az elvárásokat amiket a teremtő kér.
a többi nem szándékos bűnért pedig Jézus váltsága a fedezet.
De ezzel nem szabad vissza élni.
(János 15:14, 15) 14 Ti a barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit parancsolok nektek. 15 Nem nevezlek többé rabszolgáknak titeket, mert a rabszolga nem tudja, mit tesz az ura, hanem barátoknak neveztelek titeket, mert mindazt, amit az Atyámtól hallottam, tudtul adtam nektek.
Jézus nem bűnösként tekint ránk a tökéletlenségünkben sem ha valóban aktívan tesszük amit kér.
Bocsánat, a 8-as vagyok:
Jehova Tanúja
"Mert "alapból" bűnben fogantunk és születtünk.(Ádámnak köszönhetően) "
ez miért van?
eredendő bűn szerintem isten miatt van, nem Ádám miatt.
ha Ádám bűnt követett el, akkor ő bűnös.
ha a leszármazottjait bűnösnek tartja valaki, arról nem Ádám tehet.
csak az a kérdés, hogy isten szerint miért öröklődik a bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!