Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten hogyan befolyásolhat...

Isten hogyan befolyásolhat minket?

Figyelt kérdés
Pl volt a tévébe hogy 1 férfira rá borult a quadja és több napon át étlen szomjan a fagyba feküdt és az egyik nap 1 életmentő csak úgy arra ment de az életmentő is azt mondta hogy nem tudja hogy miért csak valahogy arra ment és megmentette a férfit. Akkor pl így befolyásolhat?
2012. dec. 8. 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Isten szabad akaratot adott az embernek, tehát sehogy nem befolyásol, legfeljebb sugall, így.
2012. dec. 8. 19:00
 2/6 Ozmium42 ***** válasza:
A sugallatot magam is átéltem, igaz, sokkal kisebb horderejű dolgokban. Eldöntheted, hogy a sugallatot elfogadod-e, vagy nem.
2012. dec. 8. 21:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, Isten sugallatokkal, és pl. a lelkiismeretünkön keresztül próbál minket a jóra késztetni.
2012. dec. 9. 14:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló Tehát Isten sugallatokkal befolyásol ?
2012. dec. 9. 20:51
 5/6 anonim ***** válasza:

A sugallatot egy érzés. Mondjuk egyszer mentem az utcán, és hirtelen azt éreztem, hogy menjek be az egyik kapualjba. Elég fura volt, képzelheted, mész az utcán és hirtelen azt érzed, hogy be kéne menned egy vadidegen háznak a kapualjába. De azért bementem, és ott feküdt a földön egy idős néni, aki leesett a lépcsőn. Kihívtam a mentőket. Ha nem hallgatok erre a sugalmazásra, a néni talán még órákon át ott feküdt volna, amíg valaki rátalál.

A sugalmazás tehát nem egy kényszerítő érzés, vagy hallgatsz rá, vagy nem. De erősen ajánlott hallgatni rá, mert az Úr nem szokott ok nélkül sugalmazni semmit senkinek.

2012. dec. 10. 11:42
 6/6 KZitus ***** válasza:
Isten a Szava által próbál befolyásolni, vagy ösztönözni minket.Figyeld meg, hogyan kér: "Én, Jehova vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. Ó bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod mint a tenger habjai." Ézsaiás 48:17,18 v.
2012. dec. 10. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!