Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van, vagy nincs pokol?

Van, vagy nincs pokol?

Figyelt kérdés

Kiirtam egy kérdést minap és a válaszolók egy része azt írta h nincs,míg volt aki azt irta van? Akkor most mivan valójában? Vannak olyan vallások amelyek azt hiszik h van???

Ha válaszolsz,írd le milyen a vallásod. Köszönöm

2012. dec. 30. 21:00
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nem kegyetlen Isten a katolikusok szerint, senkit sem fizikailag kínoz a pokolban, hanem az ott lévők az Istennel való közösség hiánya miatt, lelki értelemben szenvednek.
2012. dec. 31. 16:20
 22/26 anonim ***** válasza:
48%
A „pokol” szó sok bibliafordításban megtalálható. Egyes fordítások azonban ugyanezekben a versekben a „sír”, „holtak országa” és ehhez hasonló kifejezésekkel élnek. Más bibliafordítások nem fordítják le a „pokol”-nak megfelelő eredeti nyelvű szavakat, hanem átveszik őket a saját ábécénk betűivel írva le azokat. Mely szavakról van szó? A héber se’ól′ és az ennek megfelelő görög hai′dész szóról, amelyek nem egyes sírhelyekre, hanem az elhunyt emberiség közös sírjára vonatkoznak; ezenkívül az örök megsemmisítés szemléltetésére használt ge′en·na kifejezésről. Ám mind a kereszténység soraiban, mind a nem keresztény vallásokban azt tanítják, hogy a pokol a démonok lakhelye, s büntetésül (amely egyesek szerint kínzást is magában foglal) ide kerülnek a gonoszok a haláluk után.
2013. jan. 1. 12:51
 23/26 anonim ***** válasza:
Nincs. ateista vagyok
2013. jan. 1. 18:02
 24/26 lsandor ***** válasza:
7%
Én Jehova Tanúja vagyok. Nincs pokol és ezt nem én mondom, hanem a Biblia. Kedves kérdező gondolj bele: melyik szülő az, aki ha a gyereke rosszat csinál, tűzbe tartja a kezét?
2013. jan. 2. 07:20
 25/26 pelgrim ***** válasza:
A pokol mint egy földrajzi hely, ahol a kárhozatra ítéltek szenvednek, nem létezik, de létezik a tudatnak egy nagyon szánalmas állapota, melyből már most kaphatunk egy kis kóstolót.
2013. jan. 2. 14:36
 26/26 világvége1 ***** válasza:

Van.

Nem vagyok vallásos. Mármint semmilyen bejegyzett.

2020. jún. 1. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!