Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van, vagy nincs pokol?

Van, vagy nincs pokol?

Figyelt kérdés

Kiirtam egy kérdést minap és a válaszolók egy része azt írta h nincs,míg volt aki azt irta van? Akkor most mivan valójában? Vannak olyan vallások amelyek azt hiszik h van???

Ha válaszolsz,írd le milyen a vallásod. Köszönöm

2012. dec. 30. 21:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
58%

Van.

[link]

2012. dec. 30. 22:07
 12/26 anonim ***** válasza:
Azokkal értek egyet, akik szerint nincs pokol. Én ugyan nem vagyok Jehova tanúja, de tökéletesen egyetértek a Tanú keresztény testvérem válaszával.
2012. dec. 30. 22:08
 13/26 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs.

Nem vagyok vallásos.

2012. dec. 30. 23:26
 14/26 anonim ***** válasza:

Nincs, logikailag megcáfolható, mivel a részletekbe belemerülve olyan kérdések jöhetnek elő, amelyekre nincs érdemleges válasz.

Hiszek az univerzumot tervező teamben, de ha nem lennének teremtők, azon se lepődnék meg nagyon.

2012. dec. 31. 01:57
 15/26 anonim ***** válasza:
mindenki a pokolba fog kerülni, az ördög ott fogja mérni a hőfokot a tüzes tavacskánál. 100000 évig égünk a tüzes pocsolyában, aztán 10 perc kávészünet.
2012. dec. 31. 11:32
 16/26 anonim ***** válasza:

Mikor gyerek voltam, már akkor is ellenszenvvel viseltettem azok iránt, akik teli rosszindulattal hörögve köpködtek másra, akik szerintük bántották őket, hogy majd meglásd, a pokol tüzében fogsz égni.

1. senki ne képzelje már magát Istennek, hogy majd ő megmondja kinek milyen ítélet jár.

2. akinek ilyen gyűlölet van a lelkében, az nem keresztény. Hanem gonosz.

3. Isten jó, ilyen büntetés teljesen biztosan nem jár. Az örök szenvedés teóriát már aprótalpúként sem fogadtam el, aztán ezt igazolta is a Jelenések könyve, amikor elolvastam.

4. attól az embertől óvom magam és családom, aki kéjes örömöt érez aziránt, hogy a földi ellenségei majd örökké szenvedni fognak. Vagy bármilyen emberi lény szenvedni fog. Ez szadizmus. Csak azért, mert bizonyos emberekkel nem tud konfliktust megoldani, attól még nem kellene állattá válni.

2012. dec. 31. 11:43
 17/26 anonim ***** válasza:

Különböző erről a keresztények felekezetek válasza.

A pokol vagy van, vagy nincs. Tisztítótűz vagy van, vagy nincs. És mindkettőről vacillálnak, hogy egy hely, vagy állapot. A pokol esetében arról is, hogy szenvedés van-e, vagy tudatlanság.

Tisztítőtűzben tudtommal csak a katolikusok és az ortodoxok hisznek, és nem tartják fontosnak, hogy hely-e, vagy állapot, aki ott van, az mindenképpen bűnbánatot tart. A pokolról sem tartják fontosnak, hogy hely-e, vagy állapot, de szenvedőnek gondolják. Ez azonban nem testi kín, hanem ugyanolyan kín, mint ami itt van, a Földön: az Isten nélküliség szenvedése.

2012. dec. 31. 12:32
 18/26 anonim ***** válasza:

A legnagyobb keresztény felekezetek mind vallják, hogy van pokol. Még a reformáció idején se Kálvin, se Luther nem kérdőjelezte meg a pokol létezését, hiszen ez a Szentírásra van alapozva. (a purgatórium már más kérdés, azon lehet vitatkozni) Csak a kisebb, újabb alapítású felekezetek fedezték fel újonnan, hogy nincs pokol, hanem "seol" van (amit az izraeliták is így gondolnak), de hát nekünk nem az izraelitákhoz, hanem Jézushoz kell igazodnunk.

Római katolikus vagyok egyébként.

2012. dec. 31. 13:19
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

Az igaz, de Jézus is a szent íráshoz igazodott, sőt Ő sem mondta, hogy a szó szoros értelemben hagyná kínozni az embereket vagy hogy a teremtő ilyet tenne élő lényekkel.

Jézus példaként idézte a gyehenna tüzét, a tűzet szemléltetésként használta, mint az örök megsemmisülés jelképét.

egyébként is nem csak erkölcsileg, de logikusan is nem állná meg a helyét, ha volna.

Ha valami elég az nem létezik többé.

Másrészt, ha létezne a "lélek" halhatatlansága, az megint csak furcsa lenne.

Mert a tűz fizikai fájdalmat okoz nekünk élőknek.Persze az is csak addig, míg meg nem haltunk.

Ha meghaltunk és folytatnák szellemi testben az életet, annak hogyan lehetne fizikai fájdalmat okozni, hiszen annak nincsenek érző szálai. Nem fizikai test.

De hát ezt is már számtalanul leírtuk, de valahogy az emberek ragaszkodnak ahhoz, hogy ilyen kegyetlen állatias Istent képzeljenek el.

De hát ők tudják.

Akkor sincs ilyen.

2012. dec. 31. 15:05
 20/26 fairi1 ***** válasza:

[link]

ha téma vkit érdekel olvassa ezt végig, egy ex-keresztény írta. Minden "hiteles" forrással alias Biblia erősítve

2012. dec. 31. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!