Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek megkereszteli a...

Szerintetek megkereszteli a pap a kisfiamat?

Figyelt kérdés
szeretném megkereszteltetni a kisfiamat,én viszont nem vagyok megkeresztelve. Az apukája,és a keresztszülő jelöltek megvannak keresztelve. Elfogadja ezt így a pap? Ha kérik hogy keresztelkedjek meg én is mit kell tennem akkor? Meddig kell hitoktatásra járnom? Bérmálkoznom is kell?

2012. dec. 28. 18:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
én ismerek olyat akinek a fiát megkeresztelték úgy hogy a párjával nem házasok,sőt a keresztszülők sem házasok mert a keresztanyuka még nem vált el a férjétől,és csak élettársa a keresztapának. A nagybátyáméknak csak polgári esküvőjük volt,mert a nagybátyám nincs megkeresztelve és ígyis megkeresztelték az unokatesómat. Sőt anyám húga úgy lehetett a keresztanyja az uncsitesómnak hogy nincs is megkeresztelve. Nagybátyám a sógornője lányának a keresztapja úgy h ősincs megkeresztelve. Sztem ez igencsak papfüggő
2012. dec. 30. 13:54
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, ez függ a paptól. Elméletileg bárkit meg lehet keresztelni, aki még nem volt.

Viszont itt jön be a de: a csecsemő még nem tud felelősen dönteni, ezért ti, szülők döntötök helyette. A csecsemőkereszteléskor a szülők ígéretet tesznek, hogy a gyereket keresztény hitben fogják felnevelni. No most, itt jogosan merülnek fel akadályok, hogy ha a párnak nem volt egyházi házassága. A pap megtagadhatja ebben az esetben a keresztelést, mivel nincsenek meg a gyermek hitbeli neveléséhez szükséges feltételek, illetve ezek igencsak kétségesek.

2012. dec. 30. 16:05
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem akadály az sem, ha nem volt egyházi esküvő. Ugyanis egyik barátnőméknek csak polgári volt, azt nem tudom, hogy ő és a férje meg vannak-e keresztelve, de a gyereküket megkereszteltették egy református templomban.
2013. febr. 7. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!