Szerintetek megkereszteli a pap a kisfiamat?
Elvileg elég, ha csak az egyik szülő van megkeresztelve, neki is kell kérvényeznie a keresztelést. Bár egyházmegyénként is eltérőek lehetnek a feltételek, ha jól tudom. A legbiztosabb az, ha Te, vagy az apa bementek a plébániára és felvilágosítást kértek.
Amúgy ha neked is meg kell keresztelkedned, az nem tart túl sokáig, és bérmálkozni meg egyáltalán nem kell.
Menj el a paphoz, mondd el neki, hogy Te ateista nevelést kaptál, de hiszel Istenben és szerettél volna még gyermekként (tiniként) megkeresztelkedni, de a családod megtiltotta. Ezután elmondod, hogy a fiadat szeretnéd hívőként nevelni, ezért szeretnéd, ha mindketten meg lennétek keresztelve. (Azt is hozzáteheted, hogy apuka hívő, így még jobb.)
Ezt hallva egy pap sem fog elutasítani, valószínűleg felajánlja a segítségét, hogy járj hitoktatásra és kezdj el részt venni a közösség életében. Állj hozzá pozitívan!
Meg fogja keresztelni a fiadat. És Téged is :)
Úgy tudom, ha egy szülő és a keresztszülők is meg vannak keresztelkedve, akkor semmi akadálya. Ettől függetlenül, te hiszel Istenben, úgyhogy keresztelkedj meg és bérmálkozzál! Jézus szerint pedig a hittől semminek nem szabad eltántorítania (sem az állam, sem a család, sem a főnököd, senkinek nem szabad eltántorítania).
Úgyhogy sok sikert a fiad és a te megkeresztelésedhez!
Hoppá ezt el is felejtettem ha nem volt egyházi esküvőtök és gyermeketek született az gázos. Szerintem mindentől függetlenül keresztelkedj meg és bérmálkozzál (ezt egyszerre végzik el, ha elmúltál 12), majd házasodjatok össze egyházi esküvőn (lehet titokban is, semmi dínom-dánom, és akkor nem kerül sokba), majd kereszteljétek meg a fiatokat. Akkor minden rendben lesz. Szerintem ez a tuti módszer.
Sok szerencsét mindehez és sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!