Miért higgyek a bibliában? Mi miatt lehet azt hinni, hogy igaz, ami benne van?
utolsó:
már eleve úgy nem lehet valami igaz, ha ön ellentmondás van benne.
egyébként, ha már 1-2 dologról kiderül, hogy nem igaz, akkor felesleges is tovább ellenőrizgetni a többit. mert a válasz már megvan.
de az itteni válaszok alapján is az van, hogy semmi ok nincs hinni benne.
"Miért, valaki kötelezni akar rá? "
egyházi gimibe jártam, és igen, kötelezni akartak rá...
Akkor ne higgy benne és kész!
Attól mert egy-két dolog nem igaz, a többi még lehet igaz.
Nem ilyen fekete-fehér a világ.
Van, amiben a Biblia téved, van, amiben igazat mond, ahogy minden mással is így van.
Szia!
Nem kell hinned benne,viszont lehet,hogy rosszul értelmezed!Magam is voltam így!Csak azzal érdemes foglalkozni,amit az intelligencia képes megvilágítani!A létezésnek van olyan dimenziója,amelyben a Biblia igaz!De abban a Nap nem égitest,a Paradicsom nem egy kert,a sivatag nem egy geológiai hely és az eredendő bűn nem egy pragmatikus,cselekvéssel kapcsolatos fogalom!
Kérdező,egyet tudok neked tanácsolni a Bibliával kapcsolatban:Ne higgy el mindent,amit írnak benne.A legnagyobb tévedés/és talán hazugság,amikor azt mondják,hogy vagy az egészet elhiszed,vagy nem,és ennyi,nincs középút.
Hallgass a belső megérzéseidre,és a józan eszedre,és tisztább lesz a kép ezzel a könyvvel kapcsolatban.
"Attól mert egy-két dolog nem igaz, a többi még lehet igaz.
Nem ilyen fekete-fehér a világ."
az alapjaira gondoltam, az vagy igaz, vagy nem. ha az alapja nem igaz, akkor már az egész nem az.
Egyetértek a kérdezővel,ez valóban nem túl hiteles.Néhány dologra reagálnék:
"Teljesen logikus eljárás, hogy az ellenség így jár el, hiszen ez az érdeke. Gyakorlatilag minden destruktív folyamat így játszódik le, így támad számos kórokozó is a szervezet ellen. A Sátán egyik legfontosabb fegyvere a megtévesztés, zavarkeltés, hiszen ő „hazug és hazugság atyja” (Jn. 8.44). Minden hazugság a világban végső soron az ördögtől származik."
"1 Kir. 22,23 "Ímé az Úr a hazugságnak lelkét adta mindezeknek a te prófétáidnak szájába; és az Úr szólott veszedelmes dolgot ellened."
2 Thess. 2,11 "És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak"
Nos,akkor ki is az a Sátán,és ki az,aki hazudik?
A megtévesztés önmagában a Bibliában található.
"A Biblia tudományos helytálósága – a Biblia nem természettudományos könyv, de nem mond ellent a tudománynak"
A tudomány elfogadja azt,hogy születhet úgy gyermek,hogy a nőt nem érinti férfi? Én erről nem tudok.
Elfogadja,hogy a vizet borrá lehet változtatni,bármiféle kémiai beavatkozás nélkül? vagy képes ez ember vízen járni? erről sem tudok.
A Szeretet Himnusza pedig arról beszél nekünk,hogy:
"A prófétálás véget ér, a nyelvek elhallgatnak, a tudomány elenyészik."
"A Biblia összegfüggősége – harmóniája (1500 év alatt, 40 szerző által írva, mégis egységes, ellentmondás-mentes üzenet)"
Ezzel egyenesen nem értek egyet:Hogy lenne már ellentmondás-mentes,elég csak megnézni a Mózesi törvényeket,cselekedeteket,és összevetni a Krisztusi beszédekkel,tettekkel.De vannak benne más ellentmondások is.
"A Bibliában hívők vértanúsága - Az apostolok és a korai keresztények készek voltak meghalni a hitükért. Miért kockáztatták volna olyanért az életüket, ami nem biztos, hogy igaz? Ők saját érzékszerveikkel győződhettek meg arról, amik történtek Jézussal."
No,azért ne felejtsük el,hogy a Biblia nem csak Jézusról szól! Ez a kijelentés tehát("A Bibliában hívők vértanúsága")félrevezető,mert egyáltalán nem biztos,hogy az apostolok mindent elfogadtak a Bibliából.Sőt van olyan,amikor az Újszövetségben ők maguk mondanak ellent az Ószövetség egyes részeivel.
"A Biblia hamisítását a Törvény tiltotta - „Semmit se tegyetek az ígéhez, a melyet én parancsolok néktek, se el ne vegyetek abból, hogy megtarthassátok az Úrnak, a ti Isteneteknek parancsolatait, a melyeket én parancsolok néktek.”(5 Móz. 4:2). Az életével játszott volna, aki megszegi ezt a törvényt."
Pedig volt olyan,aki megmásította a Mózesi törvényeket.Valóban az életével játszott,egy kereszten végezte,Isten káromlóként,önmagát Istennek nevezőként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!