Miért higgyek a bibliában? Mi miatt lehet azt hinni, hogy igaz, ami benne van?
Miért, valaki kötelezni akar rá?
Hinni belső meggyőződésből lehet. Sőt, csak úgy.
Én mostanában kezdtem olvasni a Bibliát, és anyukám is, de egymástól függetlenül, nem beszéltük meg, csak így alakult.
Pont a múlt héten beszéltük, hogy mennyi igazság és jó megállapítás van benne.
Nálunk nem volt vallásos nevelés, sem vallásos élet, úgyhogy én nem is ismertem a Bibliát, de tényleg jó.
Jó tippeket ad sokmindenre, pl., hogyan állunk a pletykához, a rosszindulatú emberekhez, ne beszéljünk ki másokat, ne ócsároljuk a másik embert, segítsünk a rászorultakon, stb...
A Biblia egy jó könyv, nem elhinni kell, hanem elgondolkodni azon, amit ír, mert jó tanácsok vannak benne.
de miből szerezzek belső meggyőződést?
minden hitnek kell, hogy oka legyen.
kiskoromban hittem a télapóban, de az érvek meggyőztek arról, hogy nincs.
A biblia mellett/ellen milyen érvek vannak?
A hit az hit.
Vagy van, vagy nincs.
Ha te itt kérdezel, higgy miért higgy a Bibliában, akkor nem hiszel a Bibliában, és kész.
Ez nem így működik, hogy valaki mondja meg, hogy miért igaz a Biblia...!
Mégis honnan tudnánk, hogy igaz-e?
Nem éltünk akkoriban.
A te döntésed, hogy elhiszed, vagy sem.
Utolsó:
az Ok. hogy vannak bene jó tanácsok, de lehet, hogy nem mind az.
Azért kérdem a hitet, mert sokan nagyon hisznek benne, és kb. tényként hivatkoznak rá.
Azokat, akik meg másban hisznek vagy megmosolyogják, vagy gyűlölködnek feléjük. Miért nekik van igazuk, és nem a másiknak?
Úgy gondolom, annak, hogy hisznek benne, van valami oka. Jó lenne tudni, hogy mi az.
Ő ebben hisz, más meg másban.
Erről értelmetlen vitatkozni, arról is lehetne napokig vitázni, hogy mi a szerelem, vagy hiszel-e a szerelemben.
És nem jutnánk sehova.
Aki nem hisz benne, az ne tukmálja a véleményét másra, cserébe a másik se fogja a sajátját.
Ha elhiszed a Bibliát, akkor elhiszed, ha nem, akkor meg nem.
Egyéni döntés kérdése.
Mellette olyanok lehetnek, hogy ha írnak benne valami történeti eseményről, annak meg kell, hogy legyen a nyoma.
ha útmutató, tanács van benne, annak mindig helyesnek kell lennie.
ellene:
pl.
egyik az, ha semmi nem szól mellette. (mint ahogy a télapó mellet sem szól semmi.) Mi a különbség a bibliában, és a télapóban való hit közt?
Másik, hogy emberek írták, akik tévedhetnek, vagy akár szándékosan hazudhatnak is.
Ön ellentmondások a bibliában.
stb...
Hát, nézd, akkor olvasd át a Bibliát tüzetesen, és nézz utána minden állításának, hogy igaz-e.
Aztán, ha levontad a következtetést, akkor eldöntheted, hogy hiszel-e benne, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!