Kedves kérdező!
Szerintem pontosabb lenne így fogalmazni:
Jehova Tanúi keresztények, ha a Biblia és Krisztus szerint gondolkozunk. Ha az emberek véleményére adunk, akkor igen is, meg nem is. :))
Így a pontosabb:
"Jehova Tanúi keresztények, ha az ŐRTORONY szerint gondolkozunk."
Ha a Biblia szerint gondolkozunk, akkor nem azok.
Ezekről a bizonyíték nélküli "emberi" véleményekről beszéltem! :))
(Köszi a jó példákat)
Annyira felesleges ezen vitatkozni,majd elválik ,hogy ki,és melyik egyház lesz az amit Isten helyesnek ítél meg.Elfog jönni az-az idő amikor Isten megfogja ítélni az embereket a tetteikért,addig meg úgy is csak a vita lesz,mert mindenki a saját vallását tartja az IGAZ vallásnak.
Meddő vitának tartom az egészet,inkább a vitatkozás helyett, az itt kommentelők ha a Bibliát olvasnák akkor,megkapnák a választ a kérdésre.
A Bibliából világosan kitünik,hogy mik az Igaz vallás ismertető jegyei,ezekről be lehet azonosítani.
Aki ezeket nem látja és nem tudja beazonosítani az vessen magára,mert tuti,hogy van egy kis elvakultság is a saját hitében.
Egy dolgot szeretnék még hozzáfűzni az egyik válaszoló írásához a háborúkkal kapcsolatban:van egy ismerősöm aki történetesen református pap,ő pár évvel ezelőtt kint volt irakban,és ő saját maga mondta,hogy megáldotta a fegyvereket!Tehát azokat a fegyvereket amikkel EMBEREKET öltek meg!Akkor kérdem én:miért is nincs köze a vallásnak a háborúkhoz?????Nem kényszerítette semmilyen kormány az illető papot,hogy ki menjen és amellett prédikáljon,hogy gyilkoljanak!
A kérdésre a válaszom:Igen,szerintem ez az a vallás amelyik a legszorosabban próbálja megtartani amit Isten kér a keresztényektől.Lehet nyugodtan leszavazni,de akkor is ez a véleményem.Az elvakultabbaknak pedig üzenem,hogy ha a sárdobálás helyett inkább hiteles forrásokban néznének utána a dolgoknak, akkor biztosan megváltozna a véleményük!!
Jehova Tanúi (még) nem keresztények. Persze még lehetnek, sok-sok év múlva. Most még csak "keresztényiek".
(Ráadásul a saját, nem túl magyaros szóhasználatuk is ezt sugallja: a "kereszténység"-et kíméletlenül bírálják ("a hamis vallás világbirodalma"!!!, de JT az igaz "keresztényiség".)
"Az biztos, hogy Jehova Tanúi leleplezik a pogány tanításokat."
Igen, olyan "rendkívül fontos" dolgokkal foglalkoztok, hogy szabad-e születésnapot ünnepelni vagy sem. Keresztre feszítették Jézust vagy kínoszlopra, stb...
Nem erről szól a Biblia. És tudod, a bálványimádást is tiltja. Ti bálványként tisztelitek és ragaszkodtok a hazug szervezetetekhez!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!