Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tennétek, ha a párotokkal...

Sztrecskó kérdése:

Mit tennétek, ha a párotokkal becsúszna egy gyerek?

Figyelt kérdés

Keresztyén fiatalok válaszát várom elsősorban.

19 éves vagyok, elsőéves egyetemista, barátom szintúgy. Mindeketten keresztyén neveltetésben részesültünk, s vallásunkat ma is gyakoroljuk. 4 éve vagyunk együtt. Már együtt tervezzük a jövőnket, és komolyan is gondoljuk. Ez a kérdés most vetődött fel közöttünk. Még elég fiatalok vagyunk ahhoz, hogy gyermeket neveljünk. A probléma: én keresztyénként sem, és saját lelkiismeretemből sem lennék képes elvetetni soha a bennem megfogant magzatot. Szerinte ez lenne az ideális megoldás, de megérti és természetesen elfogadja az álláspontomat. Nem is várná el, ha véletlenül úgy alakulna, hogy elvetessem. Mellettem állna, de ez már a kérdés szempontjából lényegtelen. Kérdésem: ki mit tenne, ha véletlenül becsúszna egy gyerek! Kérlek, kort, nemet és vallást írjatok!

2012. nov. 26. 21:07
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:
Na és az eseményutániról mit gondoltok? Mert végülis, az már nem számít védekezésnek vagy megelőzésnek. Attól még a gyermek ugyanúgy megfoganhat, csak hát nem tud a méhfalba beágyazódni. De az is lehet, hogy amúgy sem foganna meg a gyermek.
2012. dec. 2. 15:59
 42/50 anonim ***** válasza:

[link]

Gratulálok az íreknek!

2012. dec. 5. 14:55
 43/50 A kérdező kommentje:
#42, ne haragudj, de ennek nem sok köze van a kérdéshez. Még ha valóban felháborító is.
2012. dec. 5. 19:16
 44/50 Hazardteam ***** válasza:
Az "eset utáni" ugyanúgy magzatot öl. Tehát: egy már meglévő, "létrejött" emberi életet pusuztít el. Egyébként úgy kapkodják be lassan, mint a cukorkát. Emlékszem, már 2000-ben is röhögve mentek a csajok (egy nyaraláson) a szomszéd településre dokihoz, meg ilyen tablettáért, némelyik csak 15 éves volt 25 éves pasival és "jó családból" meg stb. Az egész arra "jó", hogy azt a maradék gátlást is elsikálja, amivel egy váróteremben szembesülnének az ilyen lányok/nők. "Meghal, meghal.. mi hal meg? Látod? Nerm látod? Na látod! Nincs is mit látni, az még nem is egy emberi lény, az csak egy zigóta, a tabletta meg ÉÉRTED VAAAN, mert mi olyan jó fejek vagyunk, hogy kifejlesztettük neked baby, no para, kapkodd csak szorhalmasan, még káros mellékhatása sincs(amit bevallunk)!"
2012. dec. 5. 19:56
 45/50 anonim ***** válasza:

Onnantól ember az ember hogy az ivarsejt behatol a petesejtbe. És az emberek között nincs különbség.

Van egy gyereked, bizonyos körülmények között. Ugyanúgy kell kezelni a magzatot is. Ha egy napos, ha 3 hónapos, akármennyi.

Ha veszélyezteti az egészséged: a gyermeked elmezavaros ezért veszélyeztet téged. Megölnéd? Bűn volna.

Ha erőszakból születik: ha lenne egy 3 éves gyermeked és az apja megerőszakol, megölnéd a gyermeket? Bűn volna.

Ha fiatal vagy hozzá: 16 éves vagy és nevelsz egy gyermeket, de úgy döntesz hogy te még ehhez fiatal vagy úgyhogy megölöd? Nem hiszem.

És még hozhatnám a példákat, mint a fogyatékos gyerekek (akik áldások), és a többi.

Tehát az esemény utáni gyilkosság. Az abortusz: a menekülő, érző magzatot (ultrahangon látszik!) üldözik, megfogják, élve feldarabolják majd kiszippantják, mialatt a száját kinyitja, mintha sikoltana. Ez olyan undorító bűn mint kevés másik. A Hippokratészi esküben is benne van: "magzatelhajtó szert nem adok asszonynak".

Egyébként ne szexeljünk olyannal, akivel nem tudnánk fölnevelni egy gyermeket.

2012. dec. 5. 20:18
 46/50 anonim ***** válasza:

Így jön ide: "megtagadták a kérés teljesítését, arra hivatkozva, hogy „ez egy katolikus ország”. A hindu vallású nő erre így felelt: „Én nem vagyok se ír, se katolikus.” A válasz mindig ugyanaz volt: „Nem tudunk segíteni.”

A nő érezte, hogy baj van, mégis szartak rá azért, mert ők nagy katolikusok. Így se a nő nem maradt életben, se a magzat...

2012. dec. 6. 08:08
 47/50 anonim ***** válasza:

"Ha veszélyezteti az egészséged: a gyermeked elmezavaros ezért veszélyeztet téged. Megölnéd? Bűn volna.

Ha erőszakból születik: ha lenne egy 3 éves gyermeked és az apja megerőszakol, megölnéd a gyermeket? Bűn volna.

Ha fiatal vagy hozzá: 16 éves vagy és nevelsz egy gyermeket, de úgy döntesz hogy te még ehhez fiatal vagy úgyhogy megölöd? Nem hiszem."

Te se vagy 100-as... Ha veszélyezteti az életet, akkor igenis el kell vetetni. Remélem nem kerülsz soha ilyen helyzetbe, de vannak esetek, amikor nincs más választás. Vagy szerinted az a normális, ha mondjuk vérzik egy nő, az orvos tudja, ha nem végzi el az abortuszt, akkor a nő meghal, de ugyan ez kit érdekel, az a pár hetes embrió a fontos? Ne vicceljünk már.

2012. dec. 6. 08:11
 48/50 anonim ***** válasza:

@ 40:

Ezt írtad: "Ha becsúszna, azt jelenti, hogy védekeztem ellene, előre tudatosan megfontoltam, hogy nem akarom, tehát egyértelmű, hogy elvetetném."

Mint tudjuk, nincs 100%-os biztonságot nyújtó védekezési módszer; tehát a számításba (= a tudatos megfontolásba) bele kell kalkulálni azt is, hogy valamennyi esély mindig van a fogamzásra.

Ha vallásos valaki, ha nem, ezt tudomásul kell venni, és nem lehet lerázni a felelősséget.

Mint egy régebbi kérdésnél írta valaki (kb., nem emlékszem szó szerint): a szabad akarat ott nyilvánul meg, hogy eldönthetem, szexelek-e vagy nem. Ha igen, onnantól kezdve felelős vagyok a következményekért.

-------

Az "esemény utáni tabletta" megítélésében egyetértek Hazardteammel, úgyhogy nem ragozom tovább. :)

-------

@ Menyus:

1. Olyan helyzeteket mosol össze, amiket nem lehet.

2. Sarkítasz.

- Az elmezavaros gyereket nem szokás megölni, mint köztudott. Szakorvosi ellátás a megoldás.

- Családon belüli nemi erőszak: a gyereknek semmi köze hozzá, így őt egyáltalán nem lehet "büntetni". Jó nagy zöldséget írtál itt is, már bocsi. A nő feljelentést tehet a rendőrségen ilyen esetben; a gyanúsított / elkövető a férfi, nem a gyerek...

- A többivel egyetértek.

A Néma sikoly c. filmet előzőleg már belinkelte valaki, úgyhogy én most mutatok mást:

http://www.youtube.com/watch?v=WbtI1LsbiIQ

Ezen a két videón pedig abortusz-túlélők beszélnek:

http://www.youtube.com/watch?v=nh-z4COwP9o

http://www.youtube.com/watch?v=Qk3VvAYbefY

2012. dec. 7. 09:44
 49/50 anonim ***** válasza:
0%

Furák ezek az abortusz videók. Aki például nem akar gyereket, védekezik ellene, annak nem biztos, hogy elrettentő látvány, hiszen annyira látszik, hogy élő sejtek összességében a magzatok, de nem életképes gyerekről van szó. Lehet, hogy nem így van, hogy tévedek, de annak aki nem vetetné soha semmilyen körülmény között, annak ezt borzalmasabb látni.

Mondjuk ezt csak látatlanba mondom, se gyerekem nincs, nem is szeretnék, de abortuszom sem volt még sosem, és igyekszem úgy élni, hogy ne is kerüljön rá sor. Ezért merem azt mondani, hogy ha nem akarnám, akkor ez a megoldás, de nem tudom, hogy ha olyan döntési helyzetbe kerülnék akkor hogyan reagálnék rá.

Biztos sokan fognak ezen felháborodni, de most így megnézve inkább tartom annyiból megnyugtatónak, hogy látom mekkora lényről van szó.

32 éves vagyok, nő és nem hiszek semmilyen felsőbb rendű lényben, semmilyen vallásban.

2012. dec. 7. 10:13
 50/50 anonim ***** válasza:

Más kontextusban ugyan, de biztos hallottad már, hogy nem a méret a lényeg. :D

Egyébként meg kívánom neked, hogy soha ne kerülj ilyen döntéshelyzetbe; ha pedig mégis, akkor dönts az élet mellett, ahogyan oly sokan tették már. :)

2012. dec. 10. 02:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!