Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az igaz szeretet?

Mi az igaz szeretet?

Figyelt kérdés
2012. nov. 24. 12:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
2012. nov. 24. 12:20
 2/16 anonim válasza:
Amikor eljutsz oda hogy a másik fél boldogsága sokkal fontosabb mint a sajátod.....
2012. nov. 24. 12:31
 3/16 anonim ***** válasza:

Elsőt (12:20) kicsit korrigálnám:

"Ha neked nem kell a szeretetem, és visszautasítod azt, amit érted tettem, akkor saját magad választod a kárhozatot."

2012. nov. 24. 13:28
 4/16 Mulder614 ***** válasza:
Vagy ha kész vagy meghalni a másikért. Akárcsak Jézus tette értünk. Ő mondta hogy "nincs annál nagyobb szeretet, mintha az ember a lelkét adja a másikért."
2012. nov. 24. 14:33
 5/16 anonim ***** válasza:
ha valakit elfogadsz olyannak amilyen és bármit megtennél érte.
2012. nov. 24. 18:17
 6/16 anonim ***** válasza:

Szia!

A legrövidebb bibliai meghatározás így hangzik erről: "Senki ne keresse azt, ami az övé, hanem ki-ki azt, ami a másé" (I. Korinthus 10:24).

A szeretet a következetes másik-középpontúság, avagy a másokért élés gondolkodásmódja és életformája.

Az "én és te" sorrend megváltozik "te és én"-re. A Biblia szerint ez az igazság. Az az igaz ember, akinek az életében ez az alapelv válik győzedelmessé, mindent meghatározóvá.

Üdv. Péter

2012. nov. 24. 23:25
 7/16 Sághegyi Csaba ***** válasza:

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.

Az Isten szeretet.

2012. nov. 25. 20:47
 8/16 anonim ***** válasza:
szeretet nem létezik.
2012. nov. 26. 19:57
 9/16 A kérdező kommentje:

Miért nem?

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2012. nov. 26. 20:34
 10/16 anonim ***** válasza:

Minden olyan szeretet önző, amelyik a saját génjeidet akarja elterjeszteni. Ezért az anya szeretete a gyereke felé a létező egyik legönzőbb dolog.

Megpróbálhatsz elgondolkodni, hogy melyik szeretet nem önző... de elég nehéz lesz példát találni. Úgyhogy talán kicsit pontosíthatnád a kérdésed, hogy mitől legyen "igaz" a szeretet, amit kérdezel.

2012. nov. 27. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!