Mi az igaz szeretet?

Elsőt (12:20) kicsit korrigálnám:
"Ha neked nem kell a szeretetem, és visszautasítod azt, amit érted tettem, akkor saját magad választod a kárhozatot."

Szia!
A legrövidebb bibliai meghatározás így hangzik erről: "Senki ne keresse azt, ami az övé, hanem ki-ki azt, ami a másé" (I. Korinthus 10:24).
A szeretet a következetes másik-középpontúság, avagy a másokért élés gondolkodásmódja és életformája.
Az "én és te" sorrend megváltozik "te és én"-re. A Biblia szerint ez az igazság. Az az igaz ember, akinek az életében ez az alapelv válik győzedelmessé, mindent meghatározóvá.
Üdv. Péter

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.
Az Isten szeretet.
Miért nem?
Köszönöm az eddigi válaszokat!

Minden olyan szeretet önző, amelyik a saját génjeidet akarja elterjeszteni. Ezért az anya szeretete a gyereke felé a létező egyik legönzőbb dolog.
Megpróbálhatsz elgondolkodni, hogy melyik szeretet nem önző... de elég nehéz lesz példát találni. Úgyhogy talán kicsit pontosíthatnád a kérdésed, hogy mitől legyen "igaz" a szeretet, amit kérdezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!