Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek Isten mit szeretne?

Szerintetek Isten mit szeretne?

Figyelt kérdés
Két egymásnak ellentmondő elméletről hallottam Istenről. Az egyik azt mondja hogy Isten azt szeretné hogy mindenki higgyjen benne, a másik pedig azt hogy nem szeretné ezt. Szerintetek és a biblia szerint melyik az igaz, miért?

2012. nov. 3. 19:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Isten nem szeretné hog higgyenek benne, vagy mi? Ezt én nem értem...
2012. nov. 3. 19:24
 2/16 A kérdező kommentje:

"Isten nem szeretné, hogy minden ember higgyen benne."

Ezt azért mondják sokan mert szerintük ha Isten azt szeretné, hogy minden ember higgyen benne, minden ember hinne benne.

2012. nov. 3. 19:28
 3/16 anonim ***** válasza:

hogy minden ember hinne benne...

igen, és? :)

2012. nov. 3. 19:31
 4/16 anonim ***** válasza:
Valóban? Szerinted ha Isten ráerőltetné az akaratát az emberekre, beszélhetnénk szabad akaratról és tökéletes szeretetről? Hiszem, hogy Isten minden gyermekét haza várja, akkor is, ha egyik sem méltó rá, és éppen ezért fizette meg ő maga a hibáink, vagy ha úgy tetszik, a bűneink árát, hogy a vére által tisztuljon meg a lelkünk. A választás lehetősége viszont a mi kezünkben van: vagy elfogadjuk, vagy nem; vagy meg tudunk bocsátani magunknak, vagy nem.
2012. nov. 3. 19:44
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Te vagy bűnös.Én nem.
2012. nov. 3. 19:49
 6/16 anonim ***** válasza:
Isten szabad akaratot adott nekünk, ezért nem hisz mindenki Benne, de ettől függetlenül Ő azt szeretné, hogy minél több ember higgyen Benne, minél többen járjanak az Ő útján, hogy senkinek a szívébe ne költözhessék be a sátán, és hogy halálunk után Ő hozzá juthassunk :)
2012. nov. 3. 20:03
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

A kettőbe nincs ellentmondás. Én is örülnék ha minden lánynak tetszenék, de nem várom el,hogy így legyen.

Értsd úgy,hogy Istennek nem ez a kötelező piorítása.

2012. nov. 3. 20:03
 8/16 anonim ***** válasza:

Isten azt szeretné, ha bíznánk benne (elsajátítanánk az IGÉ-t).

Miért szeretné ezt? Mert akkor mindenkinek jobb lenne.

(nem a kitalált dogmákra gondolok, hanem az alaptanításra)

2012. nov. 3. 20:12
 9/16 anonim ***** válasza:
Az biztos,hogy nem csak akkor enged be az országába,ha vakon követjük a Biblia szavát,mint ahogy annyi "hívő" ember fennen hirdeti.Nehéz elképzelnünk,Isten mennyire felül van minden emberi hibán vagy gyarlóságon.
2012. nov. 3. 20:13
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Erre a kérdésre elég könnyű válaszolni a Szentírás alapján. Pál írja Timótheusnak, hogy Isten "azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson." (1Tim 2,4)

Ezékiel könyvében pedig így vall minderről: "Hát kivánva kivánom én a gonosznak halálát? - ezt mondja az Úr Isten! nem inkább azt, hogy megtérjen útjáról és éljen?" (Ez. 18,23).

Üdv. Péter

2012. nov. 3. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!