Keresztényként szeretheti-e valaki a Sátánt mint Isten teremtményét?
Nyílván ha úgy viselekdsz vele, mint a Sátán, akkor jogosan fel lehet tenni a kérdést, hogy ki is az a Sátán.
A kereszténység a szeretetre, igazságra tanít.
Arra viszont nem, hogy hülyék legyünk és bűnt kövessünk el.
Tehát valószínűleg ha a Sátán akar tőlünk valamit, az nem jó szándékkal lesz. Kérje Istent, kérjen bocsánatot tőle.
Egyébként meg a Sátán nem emberi lény.
Szia!
Hogyne,ne nyúlj haraggal semmihez!Ismered ezt a fizikai törvényt!Azonos előjelű töltések nem oltják ki egymást!
Szia ma 14:53!
"Azért meghasonlani nem kell."
Mire gondoltál?
Assisi szent Ferenc is imádkozott a sátán megtéréséért mert sajnálta. :)
Szerintem ha valaki gyűlöli a sátánt azzal mégiscsak neki dolgozik mert a gyűlölet tőle ered. Én a gonosz lelkeket leginkább sajnálni szoktam.
A Sátán nem olyan formában létezik,mint bukott angyal,meg szellemi teremtény,ilyesmi.A Sátán ellenfelet,vádlót jelent.Jézus ezzel a szóval szimbolizálta az ember önző,félelemben élő énjét,ami ugyanúgy a mi oldalunkhoz tartozik,mint ennek az ellenkezője.Tudunk szeretni,másokkal jót tenni,önzetlenek lenni,és tudunk gyűlölködni,haragudni,másnak rosszat okozni.
Ha az ember gyűlöli ezt az utóbbi oldalát,nem ugyanoda jut-e,amitől meg szeretne szabadulni?
Hogyan máshogyan tudnál segíteni legyőzni a "Sátánt" ha nem azzal,hogy átöleled?
Ha elveted az egyik oldalad,nem fogsz tudni kiteljesedni,mert nem fogod megismerni önmagad.Ám ha elfogadod,a hírhedt vicsorgó fenevad szeretetté,és békévé válik benned,mert a végső valóságban minden a szeretet.
Utolsó 2 nagyon jó.
Pont ilyen válaszokat vártam.
Kedves kérdező!
Az a helyzet hogy a Sátán bennünket nem szeret ,sőt meg akar kaparintani a pokolba hogy gyötörjön minket.(öldököl)
Én nem mondanám hogy sajnálni kellene...de nem is kell vele szembe szállni.
(K.Gy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!