A Biblia szerint a bálvány és más kitalált istenek imádása az ami nem helyes.
De azt sem támogatja, hogy bántsad magad vagy kizárólag a testnek élj.
Ettől függetlenül szerintem nem bűn, csak nem szép.
Persze vannak olyan esetek, amik kivételnek számítanak.
Ha tévedtem akkor bocs.
Kedves Kérdező!
Isten ellenzi a tetoválást.
"Ne vagdaljátok be testeteket halottért, és ne végezzetek magatokon tetoválást. Én vagyok az ÚR!" - 3Móz 19,28
Áldás, békesség!
Mihály
A nem zsidó keresztényekre vonatkozó szabályok az ApCsel 15-ben le vannak írva. A tetoválás nincs köztük, de az Ószövetségben igen, a már említett helyen. Ezt nem kötelező betartanod, de hasznos. Valahol Pál is ír valamit a test szentségéről, szerintem abba beletartozik a tetoválás is.
Ha mást nem, nézd meg a felekezeted szabályzatát, de én szerintem a tetoválás ha nem is bűn, de semmiképpen se jó.
Elöljáróban hangsúlyozom, hogy NEM vagyok tetováláspárti; szerintem ronda, és kész, úgyhogy soha nem varrattam magamra semmit.
De abban nem vagyok biztos, hogy a Biblia ellenzi. Ugyanis az előző válaszolók által írt igevers vonatkozó része a Károliban: "... se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek"; a King Jamesben: "... nor print any marks upon you"; az Amplified Bible szerint: "... nor print or tattoo any marks upon you", és még folytathatnám a sort. Szóval, az eredeti szót és annak jelentését kellene ismerni.
Volt már ilyen kérdés, érdemes elolvasni a válaszokat:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
(Az enyém a 8., ott egy tanulmány linkjeit másoltam be.)
Üdv. :)
A Bibliában olvashatjuk, hogy a testünk templom. Templomra nem tetoválunk.
Az az alapszabály, hogy tisztelnünk és óvnunk kell a testünket. Ebbe az is beletartozik, hogy ne szurkáljuk össze, ne varrassunk rá gyakorlatilag eltüntethetetlen ábrákat.
Én úgy értelmezem, hogy nem tiltja, de van róla véleményem, akit érdekel azzal megosztom.
Kamaszkoromban én is gondoltam rá, hogy tetováltatok magamra valami jó kis vallási szimbólumot, de aztán nem találtam olyat, amire azt mondhattam volna, hogy igen, ezt szeretném, ha örökre rajtam maradna, mert mindig ugyanazt fogja számomra jelenteni. Így aztán azóta sincs rajtam tetoválás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!