Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény szülŐk, nálaţok ki...

Keresztény szülŐk, nálaţok ki hozza karácsonykor az aJandékot?

Figyelt kérdés
2012. nov. 20. 13:37
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

Ha hívő vagy, akkor ne káromkodj. Ezeket a szavakat hagyd meg azoknak, akik véleményt mondanak rólad, ha megtudják, hogy hívő vagy.

Én legalábbis ilyen cifrákat szoktam kapni.

2012. nov. 20. 18:30
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az igazi ajándékot Jézus hozza, hiszen az ő életcéljára emlékezünk ezen a napon, arra, hogy elkezdődött a küldetése. Az evilági ajándékokat persze nem Jézus hozza.
2012. nov. 20. 18:40
 33/46 A kérdező kommentje:
bocsi, nem voltam net közelben, pont ezért nem a Jézuska hozza az ajándékot, mert keresztények vagyunk és nem csupán vallásosak, nem akarom, hogy a gyerekeimnek rossz Istenképük legyen, Jézus nem egy kisbaba vagy karácsonyi manó , hanem a Messiás. Szóba jött nálunk az angyalka, de azt hiszem maradunk az igazságnál. a három királyok ötlet amúgy tetszik :)
2012. nov. 20. 20:02
 34/46 anonim ***** válasza:
Szerintem is az a legegyszerűbb, ha azt mondod, hogy tőled kapja, mert szereted.
2012. nov. 20. 20:15
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk mi adjuk a gyerekeknek az ajándékot, és ők is így tudják :)

Ha nem láttátok még, nézzétek meg ezt a filmet:

[link]

Üdv.

2012. nov. 20. 22:23
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is pont az általad leírtak miatt nem Jézuskázunk. Kezdettől fogva megmondtuk a gyereknek, hogy kitől kapja az ajándékokat és a fát is együtt díszítettük. Ő ezt nagyon élvezi, már alig várja, hogy kötözhessük együtt a szaloncukrokat. :)

2012. nov. 21. 00:00
 37/46 Andizsuzsi ***** válasza:
76%

Nincs azzal semmi baj, ha tudja a gyerek. Nekem a kedves 23-as válaszolóval egyetlen problémám az, hogy úgy esett nekem, hogy a válaszomat nem olvasta el. Én ugyanis azt írtam, hogy bár nálunk a Jézuska hozta az ajándékot, ezt a dolgot úgy kezeltük, mint a mesét. A gyerek a hétfejű sárkányt is elhiszi, mégis meséljük neki. Ezzel nem csapjuk be, legalábbis az én felfogásom szerint.

Viszont azt, hogy az én ajándékomat legiccsezi, és a Bibliából citál részletet arra, hogy az ajándék Krisztus ellen való, közben azt bizonygatja, hogy neki joga van ajándékot venni bármikor a gyerekének, és ehhez is citál egy idézetet, szerintem kétszínű dolog. Lehet érte lepontozni. Én elfogadom, hogy akik nem katolikus kultúrkörben élnek, azok nem értenek egyet a mi szokásainkkal. Viszont soha nem neveztem senkit hazugnak azért, mert nem a nekem megfelelő nézeteket vallja. Ez nem vallási, hanem emberi kérdés.

2012. nov. 21. 09:20
 38/46 munyamunya ***** válasza:
41%

Andizsuzsi!

Ezek szerint "katolikus kultúrkörben" Jézus Krisztus egy mesebeli alak, akit ráadásul le-jézuskáztok és ráfogjátok, hogy a pogány napforduló ünnepén ő maga visz csomagokat a gyerekeknek. Mi ez, ha nem orbitális hazugság? És igazad van, ez nem "vallási" kérdés, hanem az igazság ismeretének vagy elvetésének kérdése.

2012. nov. 21. 13:32
 39/46 anonim ***** válasza:

"Én ugyanis azt írtam, hogy bár nálunk a Jézuska hozta az ajándékot, ezt a dolgot úgy kezeltük, mint a mesét."

Pontosan ugyan az fogalmazódott meg bennem mint amit kedves munyamunya írt!

Pontosan az a probléma, hogy úgy kezelitek mint egy mesét! :( Sajnos túl sokan gondolják úgy hogy Krisztus születése, és váltsága, feltámadása, és az, hogy eljön még egyszer az csak egy mese.

Hogy lehet Krisztusból csak egy mesét csinálni, nem is értem...

Krisztust egy hazugsággal ünnepelni???

2012. nov. 21. 13:42
 40/46 anonim ***** válasza:
28%

"Ezek szerint "katolikus kultúrkörben" Jézus Krisztus egy mesebeli alak"

Miért lenne mesebeli?

"akit ráadásul le-jézuskáztok"

Mi a baj a becézéssel? Gondolod hogy Jézus aki képes volt meghalni értünk a kereszten megsértődne a jószándékú túlzott személyeskedés miatt?

" és ráfogjátok, hogy a pogány napforduló ünnepén "

Jézus karácsonykor született. Ha nem hiszed akkor bizonyítsd be hogy nem így történt. De még ha nem is karácsonykor született volna, akkor se valószínű hogy megsértődne ha a pontos ismeret híján a hagyományoknak megfelelően Dec. 25.-én ünnepeljük a születésnapját.

"ő maga visz csomagokat a gyerekeknek."

Jézus = Isten Ő ad nekünk mindent, Ő teremtette a világot, ezért nem egészen hazugság azt mondani hogy a karácsonyi ajándékot is Ő adta. De abban igazad van hogy mivel Jézus születésnapjáról van szó, inkább a hívőknek kell ajándékot adni Jézusnak. És a gyerekeknek is jobb megmondani az igazságot akkor is amikor még kicsik mert különben elvész a bizalom a szülők felé.

2012. nov. 21. 14:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!