Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény szülŐk, nálaţok ki...

Keresztény szülŐk, nálaţok ki hozza karácsonykor az aJandékot?

Figyelt kérdés
2012. nov. 20. 13:37
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
Kérdező válaszolhatna.
2012. nov. 20. 14:09
 12/46 anonim ***** válasza:
Hivo vagyok, nalunk mindig is a szulok hoztak, nem hulyitettek bennunket.
2012. nov. 20. 14:31
 13/46 anonim ***** válasza:
hát nem tudom de én visszaemlékezéseim szerint, sokkal de sokkal jobban örültem az ajándékoknak, és a karácsonyfának, meg úgy amblokk mindennek, amíg abban a hitben éltem, hogy a Jézuska hozza. Utána már nem volt az igazi, valahogy mindig abba az időbe mennék vissza, mikor még kisiskolás( 1-2. osztályos), óvodás voltam.
2012. nov. 20. 14:36
 14/46 Andizsuzsi ***** válasza:
81%
Természetesen minden hívő keresztény tudja, hogy az ajándékot nem a Kisjézus hozza. Ahogy azt is tudja, hogy nincs hétfejű sárkány és égig érő paszuly sem, mégis meséljük a gyerekeknek. Mi a problémád neked ezzel?
2012. nov. 20. 14:48
 15/46 anonim ***** válasza:
60%

Nálunk nincs karácsony, így ha kapnak is akkor ajándékot (tehát december vége felé) azt is mi adjuk nekik. Miért mondanám, hogy a Jézuskától kapja? Jézuska nem kisded már, akié minden hatalom nem nevezem Jézuskának. Az ő váltsága révén lehet még ez a világ egyben, és általa nyerhetünk üdvösséget a Mennyei Atyánál. Ez az igazi ajándék, nem mérhető fel semmi bóvli pénzen vett dologhoz.

Másrészt a téli napfordulónak az égvilágon semmi köze Jézus születésének időpontjához.

Nem vagyok tanú :D

2012. nov. 20. 14:48
 16/46 munyamunya ***** válasza:
Mi az a jézusKA?
2012. nov. 20. 14:52
 17/46 anonim ***** válasza:
15.-ös megrémiszt amit írtál xD
2012. nov. 20. 14:54
 18/46 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nálunk nincs karácsony, így ha kapnak is akkor ajándékot (tehát december vége felé) azt is mi adjuk nekik."

Miért kapnak ajándékot a gyerekeid december vége felé?

2012. nov. 20. 15:13
 19/46 anonim ***** válasza:
87%

Azért, mert mikor visszamennek az oviba, iskolába, azzal szembesülnek, hogy mindenki kap mindenféle "giccset", és ők semmit nem kapnak. Viszont azért, mert egy szülő ajándékot ad a gyermekének nem bűn, ahogy Krisztus sem tartotta annak:

Lk 11,13 "Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik."

Viszont hogy ajándékot adjak, nem kell, hogy hazugság hegyek társuljanak ahhoz. Hazugság az összes nagy ünnepeink, melyekhez gyermekek köthetőek. Húsvéti nyuszi, mikulás, karácsony. Mi mindenben "próbálunk" hazudni a gyerekeinknek, mi viszont elvárjuk ennek ellenkezőjét.

2012. nov. 20. 15:20
 20/46 anonim ***** válasza:
Katolikus hívő családban nőttem fel, nálunk az angyalkák hozták.
2012. nov. 20. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!