Mit csináljak ezzel a rokonnal? Minden karácsonykor ezt csinálja és muszáj jó képet vágnom hozzá .
Röviden:
Van egy szórakozott (amúgy pszichológia professzor, elég elvont) rokonunk, aki pl olyanokat ad ajándékba, hogy tavaly egyszerűen egy rossz égőt becsomagolt egy újságpapírba, és sok szeretettel ezt adta nekem, miközben mi meg értékesebb dolgokat vettünk neki.
De ennyire szórakozott, hogy ezt nem veszi észre? Most is vágjunk hozzá jó képet? Szülinapomra legutób pedig felkapott az íróasztaláról egy vacak reklámtollat, betette egy kávés zacskóba, és sok szeretettel ezt adta nekem ...
Én azért vegyek neki normális ajándékot?
1. Az ajándéknak NEM az értékét kell nézni, hanem a szándékot!
2. Ha neked az a fontos, hogy az adott és kapott ajándékok pénzben ugyanannyit érjenek, akkor az év folyamán gyüjtögesd a reklámajándékokat - akkot te is "értékben" megfelelöt tudsz neki adni.
3. Ha ennyire gond az, hogy nehogy te költs többet, akkor vegyél valami egyszerübb kis dobozos bonbont vagy egy üveg bort.
4. Jó lenne elgondolkodnod azon, hogy a karácsonynammi az értelme...
na jó, de ő meg elvárja, mert megjegyzi, ha nem szépen van pl becsomagolva az ajándék neki, miközben ő meg akkor dobja csak össze ott előttem egy újságpapírba :(
szal nem az érték a gondom, hidd el, de amúgy a karácsony értelme nem az, hogy jó sok ajándékot kapjunk? és persze nem kiégett ízzókat ...
Emberek, itt nem arról van szó, hogy vki az anyagi helyzete miatt tud olcsó ajándékokat adni. Hanem arról, hogy van vki, aki elvárja, hogy adjanak neki ajándékot (szépen csomagoltat stb.), ő meg arra nem képes, hogy vmi használhatót adjon. Az ilyeneket én sem szeretem. Akiről tudom, hogy jó szándékkal ad ajándékot, és látszik, hogy gondolt rám közben, azon én sem akadok ki... de ha vkin látszik, hogy csak meg akar úszni, és közben le sem szar, az megalázó, és ilyenkor sztem igenis jogosan háborodik fel az ember.
Az más kérdés, ha tényleg van vmi agybaja az emberkének (skizofrén vagy akármi)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!