Minden országban a Jézuska hozza az ajándékot dec.24-én vagy az angyalka vagy csak nálunk van így? Mert van ahol a télapó jön karácsonykor!
nem
sok országban jan. 6-án van ez az ajándékozás
a Mikulás (Szent Miklós) jön december 6-án reggel (vagy 5-én este)
a Jézuska 24-én este
- Angolszász országokban 24-én éjjel a Télapó (a finnországi), és a gyerekek 25-én reggel bontanak ajándékot
-Olaszországban január 6-án jön Befana, a boszorkány
Az utolsó hozzászóló írására reagálnék. Spanyolországban az nem karácsony helyett van. Ott is ugyanúgy van karácsony, mint a többi keresztény országban. A 3 királyok az más. Ünneplik függetlenül a karácsonytól sok keresztény országban. Köztük Mo-n is, katolikus körökben. Ausztriában, Németországban pl. munkaszüneti nap a jan. 6.-a.
Egyébként mind a Mikulás, mind a Karácsony keresztény ünnep, az összes olyan országban ünneplik, ahol a fő vallás a katolikus, ill. a protestáns. (És majdnem az összes európai országban Jézuska hozza dec. 24.-én az ajándékokat.) Az ortodoxok (oroszok, ill. volt szovjet országok) januárban ünneplik. (Azt hiszem január 6.-án) Arabok, zsidók, buddhák, stb. nem, mivel ők nem hisznek Jézus születésében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!