Más országokban hogyan ünnepelnek Karácsonykor?
Nem Amerika érdekel, Svédország, Norvégia, Spanyolország, Japán stb.
köszi a válaszokat
Japánban pl nem ünneplik úgy mint itt.
Feldíszítik a dolgokat meg készülődnek de nincs semmi összejövetel meg aztán hirtelen mintha mi sem történt volna..
Én ezt olvastam legalábbis.
Most akkor Spanyolország (stb.) érdekel, vagy pont hogy nem?
Ha igen:
Náluk nem a "karácsony" a nagy szám hagyományosan, hanem január 6-a, akkor kapnak a gyerekek ajándékot, amit nem télapó, jézuska vagy angyalka hoz, hanem a "három királyok".
A karácsonyi díszlet is eléggé máshogy fest, nincs benne semmi "havas romantika", hanem inkább kicsit olyan "móros", arabos, tiritarka.
Barcelonában például (meg gondolom minden más nagyobb városban) városi szinten is rendeznek "három királyok érkezését", méghozzá a tengerről, hajóval, aztán végig vonulnak a városon - kb. mint nálunk az ilyen mikulásos rendezvények, csak parádésabb (ez nem meglepő egy mediterrán országban).
Persze vannak családok, ahol karácsonykor is megy olyan "amerikais" ajándékozós-ünneplős dolog. Meg van, ahol mindkettő - azok a gyerekek vannak legjobban elkényeztetve :D
December 23-án jöttem haza karácsonyozni, ahogy átmentem a városon, semmi extra nem volt benne, ugyanolyan taknyos novemberi hangulata volt, mint novembertől márciusig végig. Az emberek ugyanúgy intézték a dolguk, mint bármikor, nem volt sem nagyobb forgalom, sem kisebb. Jó, pár tiritarka színű neon világít az utcán, de a pálmafák nekem nem karácsony feeling :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!