Református vagyok. Hordhatok keresztet?
Nem a szavakon kell lovagolni, hanem a jelentésén, az viszont a Biblia - és maga Jézus - kijelentésével tökéletesen megegyezik.
Vagy szerinted, ha a Biblia Jézust Isten "szócsövének" nevezi, akkor Jézus egy szócső?!!
Köszönöm az eddigi válaszokat.!
Megoszlik a vélemény, ami érthető :D
Én úgy döntöttem, h néha-néha felveszem, mert 2 emlék is kötődik hozzá, mert elvesztettem azt a barátom, akitől kaptam. Már csak ő érte is szeretném, ha rajtam lenne. :)
Hordjad magyar értelmében, akkor nem lesz "akasztófa".
A magyaroknál mint motívum már a kereszténység felvétele előtt díszítő motívum volt. Meg a rovás jelentése is volt, meg világszimbólum jelentése is.
Kedves mustafa33! A te 25-s válaszod ajánlásai éppen úgy forgatják ki az igazi jelentéséből a keresztet, mint a "megszentelése". Teljesen mindegy, hogy te vagy bárki más, minek tartod, ez oly szorosan kötődik egy - az egész emberiséget érintő - tragikus eseményhez, hogy ezt nem lehet csak úgy félredobni. Ez akkor is marad az, ami volt: egy kínzó és kivégzőeszköz!
Képzeld el, hogy az a személy vagy örökösei, aki először alkalmazta, mondhatjuk "szabadalmaztatta" az eljárást :)), milyen mérhetetlen jogdíjat követelhetne. Abban megegyezhetünk, hogy ez a kínzó és kivégző módszer nem Istentől származott, hanem sokkal inkább sátáni gondolat.
Kedves kérdező! Nos, ezért írtam már az elején, hogy neked ez érzelmi kérdés, ezzel szemben nem hatásosak az észérvek. Azt is mondtam, hogy éppen ezért senki sem határozhatja meg, hogy te mit teszel, kivéve talán Isten....! Ő pedig leíratta a törvényeit és az alapelveit számunkra. Ezért hiszem azt, amit mondtam.
Minden jót!
"Ennek az eseménynek az ábrázolása már jóval KÉSŐBBI korok, nem bibliai szokásával függ össze."
Elírtam, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!