Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosok mit gondoltok az...

Vallásosok mit gondoltok az Imák Bobbyért című filmről?

2012. nov. 2. 10:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%
Nekem elegem van a sok hülye,ráérő emberből akinek nincs jobb dolga,mint a melegeket pocskondiázni. Annyi,de annyi sok értékes,tehetséges meleg ember van,nem értem miért kell őket bántani. Senki nem tehet arról,hogy melyik nem iránt vonzódik,ez nem olyan dolog,amit mi döntünk el. Én személy szerint hetero vagyok,de semmi bajom nincs a homoszexuális emberekkel,sőt. Csodálom őket,hogy fel merték vállalni önmagukat az emberek előtt.
2012. nov. 2. 18:18
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem a fundi keresztények 99%-a nem látta ezt a filmet, pedig meg kéne nézniük, hogy lássák a másik oldal véleményét is. Személy szerint az ex-gay mozgalom hülyeség, mert egyetlen precedens sincs a Bibliában szexuális irányultság megváltozására. Ha bűn is a melegség, nem a vonzódás bűn, hanem a szexuális tett. Így a heteróvá átnevelő klinikák se érnek semmit, sőt Pál apostol szerint a heteróknak is illene úgy maradni mint amilyen ő volt: nőtlennek/hajadonnak. Tehát azt erőltetni, hogy egy meleg legyen heteró, nősüljön meg, csináljon 3 gyereket szintén Biblia ellenes magatartás. Az, hogy bűn-e melegség (a megélt szexualitás) azt a teológusoknak kell eldönteniük jó alaposan átolvasva - teljes szövegkörnyezetében - az erre vonatkozó igéket és értelmezve az akkori és a mai kor szempontjai szerint.
2012. nov. 2. 22:24
 13/20 anonim ***** válasza:
1%

Előzőnek: az írásodból kapásból kiderül, hogy annyit értesz a Bibliához mint tyúk az ABC-hez! Könyörgök OLVASS már bele pl F. Varillon műveibe amik Pál apostollal foglalkoznak és ha ezt megtetted akkor talán figyelni fogok arra amit mondasz. Noh igen a filmről meg annyit, hogy szerintem is egy nagy hülyeség. De most komolyan egy hülyegyerekről szól aki az aljas és gonosz vallás miatt nem tud kibontakozni majd teljes letargia és az élet komorsága miatt öngyilkos lesz. De még mielőtt rögtön megbélyegeznének a ,,kirekesztő" jelzővel előtte jó ha tudjátok, hogy a film nem azért nem tetszett mert meleg volt a srác hanem az a felnagyított világfájdalom. Az én nagybátyám volt kinn Afrikában mint önkéntes és mutatta a képeket. Igen, ott van miért szenvedni. Vagy Kínában ahol a gyármunkás még mindig egy marék rozsért dolgozik. Na az igen, ott van miért panaszkodni. De nekem erőltetett volt a meleg srác ,,szenvedése" plusz az ahogy megpróbálták a vallást rossz színben feltüntetni(elég jól, megjegyzem). És most mondja meg nekem valaki: ki fog filmet forgatni Böjte Csabáról? Vagy Szent Piusról? Bár a jelenlévők többségének szerintem lövése sincs kik ezek(nah gyorsan pötyögjétek be a wikibe). De nem csodálkozok rajta hiszen a sok új divatú ember csak a rosszat látja meg mindenben. Mellesleg demokrácia van nem? Ha a vallás nem díjazza a melegeket akkor akkor joga van azt mondani nem? Ilyenkor jön a ,,a vallás kirekesztő és lemaradt" rész. Erre meg végképp csak azt tudom mondani, hogy szerintem meg hagyomány tisztelő a vallás(bár nyilván hibái is vannak) és akik meg az imént írott jelzővel illetik azok meg liberális, szabadelvű senkiházik akik csak züllesztik a nemzeti értékeket.

Zárásként annyit, hogy ne mondja nekem senki sem, hogy provokáló vagyok mert most nem én mentem egy keresztény témájú fórumba osztani az eszet a vallás negatívumairól.

2012. nov. 3. 10:39
 14/20 anonim ***** válasza:
96%

Kedves előző!

Tévedsz a Bibliát majdnem elolvastam, az Újszövetséggel megvagyok, most Mózes könyveinél tarok, ahol az izraeliták a pusztában és azt taglalja éppen mit hogyan menyit miért kell áldozniuk. A fennt említett műveket nem ismerem, de a Biblia az elsődleges, és abban kerek pere benne van, hogy a heterók is egyedülállóan jobban tudnak az Úrra koncentrálni., Egy szó, mint száz nem bűn a házasság, de nem is KÖTELEZŐ!!!, ebből kifolyólag minden ex-gay mozgalom hülyeség. A nemzetszüllésről meg annyit, szintén Pált idézve tartalmilag: "Krisztusban nincs zsidó, se görög se stb." Úgy hogy nagyon elmúló földi kategóriák ezek és az üdvtörténetben nem fontosak.

2012. nov. 3. 19:54
 15/20 anonim ***** válasza:
7%

Valóban van abban valami amit mondasz. A házasságos dologgal majdnem egyet értek de azért nem teljesen. Amúgy ezt ne támadásnak vedd de a Bibliát nem csak olvasni kell hanem meg is kell érteni. Kismillió olyan dolog van benne amit nem szó szerint kell értelmezni mert meg kell vizsgálni, hogy mit is szimbolizál stbstb. és ez még az egyszerűbb része. De ne értsd félre én sem vagyok otthon ennyire benne a témában. Szent Pálról meg annyit, hogy saját véleményem szerint munkássága rendkívül sokat segített és lendített a kereszténység ügyén.(Gondolok itt akár az egyház alapító tevékenységére) De sok mindent félre magyarázott és felhigított, hogy jobban elfogadható legyen. Például a szeretet filozófiája szerintem roppantul lebutított változata a Krisztusi szeretetnek. Pált olvasva nekem kapásból a ,,majom szeretet" mint fogalom ugrik be elsőnek. Arról ne is beszéljek, hogy Krisztus mint tudjuk sosem szaporította a szót így a szeretetről sem mondott annyi szöveget mint Pál. Nem, Krisztusnak rengeteg olyan beszéde és tanítása is volt amit Pál szándékosan nem hangsúlyozott ki.(Ezt teszik most az egyházak is) Helyette a szeretetről beszélt és tanított orrba-szájba plusz sok mindent hozzá is rakott. Ez nem azt jelenti, hogy Pált elítélem mert NEM, méltán érdemelte ki a ,,Szent" szócskát a neve elé. De sok mindenki volt akik szerintem sokkal jobban megközelítették Az Atyát Krisztus által mint Ő. Pl Szent Tamás(Aquinó-i). Csak őt már nem lehetett a bibliába berakni tekintve, hogy mikor is élt. Már mindenkinek ajánlom a következő könyvet mert zseniális az foglalkozik ezzel is: F. Varillon: A Hit öröme, az Élet öröme

Tessék elolvasni mert hihetetlen jó :)

2012. nov. 4. 09:41
 16/20 anonim ***** válasza:
95%

Engem nagyon megfogott a film. Amúgy is érdekel a valamilyen formában "kitaszított" emberek élete - legyenek akár autisták, akár lelki betegek, akár melegek.

Az előttem válaszolókkal ellentétben én nem látom úgy, hogy a film "lejáratná" a kereszténységet. Akkor járatná le, ha úgy végződne, hogy a mélyen vallásos anya "rájön", hogy a kereszténység egy nagy hülyeség, bedobja a törülközőt és innentől fogva ateista életet él. De nem ez történik. Ugyanúgy keresztény marad, csak egy-két dologgal kapcsolatban megváltoztatja a véleményét.

Szerintem a készítők is direkt vigyázhattak arra, hogy ne a "keresztényellenesség" jöjjön le a filmből.

Hogy vannak benne túlzások, az lehet, de maga a film igaz történeten alapul. Ami nem azt jelenti, hogy a valóságban is minden ugyanúgy történt, ahogy a filmben, de nagyon sokban biztos nem különbözik tőle.

2012. nov. 5. 19:38
 17/20 Efaem válasza:
96%

Kedves Mindenki!

Az a baj az emberekkel, hogy túlságosan materialisztikusak!

A Bibliát nem szó szerint kell venni, hanem értelmezni! egy teológusnak vagy kánon jogásznak is több évtizedekbe kerül mire el kezdi kapiskálni miről is szól ez a könyv!Ezt a könyvet EMBEREK írták és nem Isten sem Isten-Ember, hanem Emberek!!!Szeretnék rámutatni 1054-es egyház szakadásra ahol megtárgyalták mi kerüljön és mi ne kerüljön bele a Bibliába!! A történelem során nagyon sokat elvettek és hozzá tettek a Bibliához!! Nagy bűnnek számít a hitbuzgáság is ami másra rá erőltetett meggyőződés és vélemény kinyilvánítás mint verbálisan és tettlegességgel. A melegeket nem Kel szapulni!!! Számomra ez a film nagyon tanulságos volt, Sőt meg is könnyeztem a végén!! Mindenki pedálozik Szodoma és Gomorra elpusztításával ott nem az volt a gond, hogy annyira parázna életet éltek az emberek, hanem az, hogy elfordultak az Istentől ez volt a fő ok!! Miért nem példálóznak egyessel a Keresztes hadjáratokkal vagy a szent inkvizícióval?? mennyi ártatlant elítélt az egyház mert nem értett egyet az ö nézeteivel!!Sőt más vallású emberekre is ráerőltette a vallást ami nem volt az övé!!!

A film igaz történeten alapszik! Ajánlom mindenkinek a szíves figyelmébe és akkor kezdjen el itt kommentálni!! A melegeknek is jogaik vannak Isten ugyan úgy szereti őket mint akárki mást!!!és a fentebb írtakban utaltak arra hogy kikért halt meg Krisztus a keresztfán?! Elárulom hogy MINDENKIÉRT!!!! Én ott állnék Bobby Anyukája mellett a felvonuláson!!!És nem kell senkinek az érzés világát lerombolni és megtámadni!!

2013. jan. 21. 21:50
 18/20 anonim válasza:
92%

Én vagyok a hülye, hogy hozzászólok egy ilyen oldalon egy ilyen kérdéshez, de nem tudom megállni. Katolikus is vagyok meg meleg is, tehát érint a téma.

A baj egyik része az, hogy a melegek nagy része nem vallásos, vagy nem katolikus vagy csak a maga módján hisz, ezért nagyon keveset tudnak az Egyház tényleges tanításáról és Isten igazi szeretetéről. A baj másik része az, hogy a vallásos emberek többsége is félelemmel, előítélettel, adott esetben gyűlölettel viszonyul a melegekhez. Úgy senkit nem lehet megtéríteni, ha folyton a fejéhez vágod, hogy bűnös, pláne, ha nem is igaz.

A melegségről a meleg ember nem tehet, tehát a bűne sem lehet ez neki. Viszont ez nem jelenti azt, hogy neki a melegsége miatt mindent szabad lenne.

A megoldás csak az lehet, ha mindenki megáll, lehiggad, odafordul szeretettel a másik felé, megpróbálja a másikat megismerni és megérteni, és csak utána mond véleményt.

Ha pedig nem vagy hajlandó tájékozódni a témában, akkor vélhetően nem is érint. Akkor csak annyit kell tenned, hogy ne foglalkozz vele és ne szólj bele. És főleg ne beszélj hülyeségeket egy olyan témában, amihez nem értesz, amiről legfeljebb csak véleményed lehet.

Egyébként kezdem sejteni, hogy hogyan tudna két vallásos férfi úgy együtt élni, hogy az beleférjen az Egyház kereteibe. Persze ez egyáltalán nem olyan élet lenne, amilyet a meleg mozgalmak képzelnek el a meleg férfiaknak.

Csak még párt nem találtam, aki szeretne velem ilyen módon együtt élni.

2014. jan. 15. 00:39
 19/20 anonim ***** válasza:
92%
isten mindenkit szeretem és mindemit egyformán
2017. nov. 23. 13:07
 20/20 anonim válasza:

Kedves 13#-as!

Szeretnek a számodra feltenni egy kérdést: Miért kell meg mindig erőltetni ezt a bigott kereszténységet? Elárulom neked, hogy Krisztus a keresztfán MINDENKIÉRT SZENVEDETT ÉS HALT MEG! Függetlenül vallástól,nemzetiségtol, bőrszíntől és függetlenül a szexuális orientációtól! De ezt TE miért nem vagy képes felfogni? Itt sirankozol hogy ,, Jaj, ebben a világban elnyomják a keresztenyeket és milyen szörnyű ( íronia Lvl 100) nektek’’, de feltennék meg egy kérdést: A keresztes háborúk rendben voltak? Az erőszaktevő, gyilkos pápák rendben voltak? Isten nevében más kontinensek ős lakosait lemeszarolni rendben volt? Más vallásuakra rakenyszeriteni a ti hiteteket rendeben volt? És a monesztált kisfiuk/kislányok a pedofil egyházi személyek által rendben van? És utoljára, szerinted rendben van, hogy rengeteg fiatal, aki az lmbtq tagja, addig utáljátok, megalazzatok, kiközösítitek, hogy egyszerűen már nem marad más választása mint mélyebbre vágni? Azért, mert már a fájdalom és a tudat, hogy ez a családjának, barátainak vagy közösségének mekkora fájdalommal és veszteséggel fog jarni, már nem érdekli, mert az utalkozasotokkal gyakorlatilag TI állítottátok oket a híd szélére, és TI loktetek le ezeket az ártatlan embereket! Tehát felteszem a kérdést: MIÉRT? MIÉRT KELL EZT TENNETEK SOK MILLIÓ FIATALLAL? Remelem nyomos kifogasod/ indokod van! Mert ez így a 21.században nem mehet tovább!

UI: Előre is kerek mindenkit, hogy válaszát igyekezzen értelmes hangvételben, józan érvekkel megfogalmazni a válaszát, és lehetőleg kerülje a frocsogest, és a kirekesztő gondolatokat!

Köszönöm!🙂

2022. okt. 2. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!