Ti mit gondoltok a Biblia elégetéséről? Mik lehetnek a következményei? (ha lehetnek)
Szerintem nincs komolyabb következménye, mintha mondjuk a Pefőfi összes költeményét vagy a Micimackót égetnéd el. Ez is egy könyv. Emberek írták.
De hívő előtt lehetőleg ne tedd!
Egyre több Bibliát fogsz vásárolni és égetni. Teljesen elveszíted az önkontrollod. Bárkihez mész, ezt a könyvet fogod szétkoncolni egy villával és habzó szájjal.
A pénzed folyamatosan fogyni fog a Bibliákra, a lakásod megtellik velük és a végén vagy elégsz velük együtt vagy pedig megtérsz:D
Fejen vágni is jó vele valakit, öcsémet fejen vágtam vele régen, kifeküdt. Nemtudom miért törölték, de akkor is jobb begyújtani a fekete-fehér papír, mint a szinest. Ez van, a szines nem ég, legalábbis itt nálunk nem.
Antikváriumba ha viszed égetés helyett, készülj fel, mert az enyémet nem vették be, mert hogy drága meg nem fizetnek annyit. Valami értékes dagi régi típus volt, én odaadtam másnak, hagy élvezkedjen rajta.
"Jn 1,1 - Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige,"
Ige = Jézus = Szentírás
Ha pedig ez így van (Szent János ezt az evangéliumi rész folytatásában részletesen is kifejti) akkor a Biblia elégetése szentségtörésnek minősíthető, vagyis olyan mintha Jézust ölnéd meg.
A következménye pedig az lehet ha ez halálos bűnnek minősül hogy Istentől eltávolodik az aki ilyet tesz és halála után elkárhozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!