Jehova tanúi! A Svájci Gárdisták fegyvert fognak keresztény létükre! Nem felháborító?
Szerintem az, hogy valaki egyszer fegyvert fogott, az nem mentség arra, hogy valaki más a jelenben visszavág. valaki már csinálta ezt,a kkor nekem is szabad, így sohasem lesz vége.
Amúgy meg a Jehova tanúinak üzenem, hogy ehhez aztán nagyon értetek, dobálózni szavakkal, meg mondatokkal a Bibliából.
Én katolikus vagyok, és ismerem a Bibliát, és szerintem nem én értelmezem félre, hanem ti, amikor kiragadott részleteket vesztek elő, és azt hiszitek, hú de jók vagytok, amikor szó szerint betartjátok a féligazságokat. A Biblia egy útmutatás, ami megmondja, hogy hogyan éljünk, de mindenki számára mást jelent, és nem hinném, hogy ettől jobb ember. Az én Istenem nem a bosszúálló Isten, hanem maga a szeretet, és nem azon kellene gondolkozni, hogy hogyan fogjunk fegyvert, hiszen a másik is megtehette, hanem inkább, hogy hogyan tegyük le.
Sajnos azzal egyet értek, hogy a háborúkban sok az önös érdek, és feláldoztak olyan dolgokat is, amiket nem kellett volna. Az önös érdekeben pedig szerintem néhány vallással egyetemben - amúgy ezek szerintem nem is vallások - az önzésben élen jár, és az ő vezetőik jól ismerik az önzést, és a pénz hatalmát is, csak elbutítják a követőiket. Én hiszek benne, hogy aki szeretetben él, az megdicsőül, és ez nem vallás kérdése, szerintem a JEhova tanúi közül is juthatnak oda - sztem ők ezt nem így gondolják rólam - az a lényeg, hogy teljes életet éljünk, de mindenesetre szerintem sok mindenben tévednek.
Ja, és az én Istenem mindenható, és ő akkor is tudja, hogy hozzá szólok, ha nem Jehovának nevezem.
"Nem azt tanítja, hogy Isten vezeti a népét a hű és értelmes rabszolgán keresztül? Nem arról beszél, hogy CSAK JEHOVA TANÚI SZERVEZETE A TISZTA? Nem arról tanít, hogy oda kell tartoznia annak, aki egy tiszta szervezeten keresztül akarja szolgálni Istent?"
Nem! Sohasem állítja, hogy hibátlan, hiszen tökéletlen emberekből áll, nem makulátlanúl "tiszta", ez is ferdítés akar lenni.
Nem Istentől Ihletett, mint a Bibliaírók, és némely vallási karizmatikus szektafőnök, amit állít magáról.
A szent szellem vezetői segítségét fogadják el, de mint minden tökéletlen embernek, nekik is lehetnek tévedéseik!
Ez a vád különben merő álszentség minden, hangsúlyozom: MINDEN magát kereszténynek valló embertől, akár tartozik egy szervezett egyházhoz, akár nem!
A hit, amit Jézus váltságában el kell ismernünk, nem csak egy üres és tartalmatlan frázis, mint ahogy sokan képzelik, hiszen a "hit cselekedetek nélkül halott", ahogy már sokszor leírtam.
De vajon mindegy, milyen fajta cselekedeteink vannak? Vagy ez is jól meghatározható tulajdonsága a keresztényi életnek?! Válaszra váró kérdés!
És mi határozza meg a cselekedeteket? Nem a tanítás, melyet, ha valaki vallásos, az egyházától kap? Nincs-e nagyon is nagy hatással a tetteinkre a hitünk?! Ez is kérdés!
És vajon az első sz.-ban a tanítványoknak kérdés volt-e, hogy egy nemzetközi, de EGYSÉGES közösséget alkotnak?!
Újabb kérdés!
Az Őrdög egyik igen elterjedt misztikus tana a háromság, már önmagában elegendő lenne arra, hogy azonosítani lehessen azt a mai földi népet, mely nemzetközi testvériséget képez, de nem imádja Jézust a háromságban, és ezzel nem lesz bálványimádó!
Tehát tényleg minden magát kereszténynek valló alanyi jogon üdvözűl?! A Biblia adja meg a választ.
Minket pedig ne vádolj olyannal, hogy az egyház üdvözít. Nagyon jól kellene tudnod, hogy ez nem igaz!
"És nem arról, hogy csak a tanúk tudják Isten nevét, és hirdetik, ami önmagában is már szinte megmenekedés?"
Na látod, ez is ferdítés, és hazugság! Kb. ez a szinvonal az állításaidban.
És az utólsónak:
"A Biblia egy útmutatás, ami megmondja, hogy hogyan éljünk, de mindenki számára mást jelent, és nem hinném, hogy ettől jobb ember."
Ha nem leszel jobb ember attól, hogy ragaszkodsz (nem csak képmutatóskodsz) a bibliához, akkor mit ér az egész!
Vajon nem-e ez az egyik fő célja Isten Szavának?
Ha olyan jól ismered, akkor tudnod kell. Benne van!
Nem kellene általa sokaknak igenis látható változásokat felmutatni, ami jobb emberré teszi őket?
Akkor kezdjük sorjában. De remélem, nem azért kérdezed, mert csak engem akarsz oktatni, móresre tanítani, vagy ilyesmi..... :o))
Elég sok időmet el vesz, mire mindennek utána olvasok, utána járok, bemásolom, tehát annyit azért joggal elvárhatok, ha már a te kérdésedre válaszolok, hogy te is megteszed ugyanezt. :o)
ÍRod:
Nem! Sohasem állítja, hogy hibátlan, hiszen tökéletlen emberekből áll, nem makulátlanúl "tiszta", ez is ferdítés akar lenni.
Nem Istentől Ihletett, mint a Bibliaírók, és némely vallási karizmatikus szektafőnök, amit állít magáról.
A szent szellem vezetői segítségét fogadják el, de mint minden tökéletlen embernek, nekik is lehetnek tévedéseik!
Ez a vád különben merő álszentség minden, hangsúlyozom: MINDEN magát kereszténynek valló embertől, akár tartozik egy szervezett egyházhoz, akár nem!
Válaszom:
Jehova TAnúi vallásszervezete röviden összefoglalva azt állítja magáról, hogy:
-ő az egyetlen igaz vallás
-egy teokratikus szervezet
-amelynek engedelmeskedni kell
-mert nélküle nem lehet érteni a bibliát
-és mert helyreállította a bibliát
nem tudom, hogy igazán érdekelnek -e a válaszok, mert ha igen, akkor az alapoktól tudok neked idézni. AZ alap annyira fontos, hiszen ha nem ismerjük a múlt tényeit, vagy nem akarjuk azokat számításba venni, akkor tévesen fogjuk megítélni a jelenünket, és a jövőnket. Nagyon fontos tudnunk, hogy mire épült a várunk. JÉzus is azt mondta, hogy az okos ember jó alapot készít, hogy se eső, se semmi ne fogjon rajta. :o)
Tisztában vagyok azzal is, hogy a társulat állításait elvből sem szabad megkérdőjeleznie egy tanúnak, hanem abban hinnie kell. Én nem tartozom a társulahoz, ezért az én állításaimat, vagy másét bármikor megkérdőjelezheted, és keresheted rá a választ. :o) De ne a tanú kiadványon keresztül.
............................
Kezdjük azzal, hogy Jehova Tanúi közössége aról beszél, hogy az ő szervezetükhöz kell csatlakoznia annak, aki megmentésben szeretne részesülni. (Igazán nem is értem, hogy erről miért kell beszélnünk, szerintem te tudod a legjobban, hogy ezt tanítja a szervezet.)
........................
Az Őrtorony, 1889 Július (Idézi Jehova Tanúi....159-160 old)
MI vagyunk Jehova képviselői a földön ellenségeink jelenlétében és sok félrevezetett gyermeke előtt igazolnunk kell nevének tiszteletét
......................
The Wachtower, april 1, 1919
Vajon nem az őrtorony és Biblia traktátus társulat az EGYES EGYEDÜLI CSATORNA, AMELYET AZ ÚR ARRA HASZNÁLT, HOGY AZ Ő IGAZSÁGÁT FOLYAMATOSAN SZÉTOSSZA az aratási időszak kezdete óta?
...................
Az Őrtorony, 1938 június, 15 (idézi: Jehova Tanúi.....219 old)
MI, ISTEN NÉPÉNEK AZ Ő NEVÉÉRT KIVÁLASZTOTT TÁRSASÁGA, most és itt elismerjük, hogy Isten kormányzata tiszta teokrácia, hogy JÉZUS KRISZTUS A TEMPLOMNÁL VAN, ÉS TELJES MÉRTÉKBEN IRÁNYÍTJA JEHOVA LÁTHATÓ SZERVEZETÉT, VALAMINT LÁTHATATLAN SZERVEZETÉT, HOGY A TÁRSULAT AZ ÚR FÖLDI, LÁTHATÓ KÉPVISELŐJE....
.........................
tHE wACHTOWER, jULY, 1973
Azt is vedd figyelembe, hogy az EGÉSZ FÖLDÖN EGYEDÜL JEHOVA SZERVEZETÉT VEZETI ISTEN SZENT SZELLEME VAGY TEVÉKENY EREJE, EGYEDÜL EZ A SZERVEZET MŰKÖDIK JEHOVA CÉLJAINAK MEGFELELŐEN ÉS AZ Ő DICSŐSÉGÉRE. EGYEDÜL SZÁMÁRA NEM LEPECSÉTELT KÖNYV A BIBLIA.....stb
.......................
Örökké élhetsz paradicsomban a földön, 1985 (190 Old)
Logikus, hogy CSAK EGY IGAZ VALLÁS VAN. Ez megfelel annak a ténynek, hogy az igaz Isten nem a zűrzavarnak, hanem a békességnek Istenne.A biblia szerint valójában csak egy hit van. Kik hát azok, akik ma AZ IGAZ IMÁDÓK testületét alkotják? HABOZÁS NÉLKÜL KIJELENTJÜK, HOGY JEHOVA TANÚI.
..........................
Az Őrtorony, 1987, január 1(31 Old)
CSAK JEHOVA TANÚI KÖZÖTT, A SZELLEMI PARADICSOMBAN TALÁLHATJUK MEG AZ ÖNFELÁLDOZÓ SZERETETET......CSAK JEHOVA NÉPE SZABADULT MEG TELJESEN A BABILONI BABONÁKTÓL. CSAKIS NEKIK VAN OLYAN SZERVEZETÜK, AMELY TELJESEN AHHOZ IGAZODIK, ...............
ISTEN SZAVA KÉTSÉGKIVÜL JEHOVA TANÚIT JELÖLI MEG MINT EGYETLEN SZERVEZETT NÉPET, AMELYEN AZ Ő ÁLDÁSA NYUGSZIK!
................................
tHE wACHTOWER, MAY 1, 1957
A világ tele van bibliával, ami Isten parancsolatait tartalmazza. MIÉRT NEM TUDJÁK MÉGSEM AZ EMBEREK, HOGY MERRE MENJENEK? mERT NINCS MEG NÉLUK AZ A TANÍTÁS VAGY AZ ANYÁNAK A TÖRVÉNYE, AMI A VILÁGOSSÁG. Jehova az egész emberiség számára gondodkodott Szent Szaváról, és az minden olyan információt tartalmazz, amelyre szüksége van az embernek, ha az éltre vezető utat akarja tanulni. ISTEN AZONBAN NEM AZÉRT KÉSZÍTETTE EL A SZAVÁT, HOGY FÜGGETLENÜÜL BEZSÉLJÜNK RÓLA, VAGY HOGY ÖNMAGÁBAN IS ÉLETET ADÓ VILÁGOSSÁGKÉNT FÉNYLJÉK. Az Ő Szava mondja: "Világosság támad fel az igazra (zsolt. 97:11) ISTEN AZ Ő SZERVEZETÉN KERESZTÜL GONDOSKODIK ERŐL A VILÁGOSSÁGRÓL, amelyről a példabeszédekben is szól, és ami a tanítás, vagy az anya törvénye.HA AZ IGAZSÁG FÉNYÉBEN AKARUNK JÁRNI, NEM CSAK JEHOVA ISTENT KELL FELISMERNÜNK, MINT ATYÁNKAT, HANEM AZ Ő SZERVEZETÉT IS, MINT ANYÁNKAT.
Az Őrtorony, 1967,6/20 (3.old)
A Biblia tehát nem szervezeti könyv, és vaójában nem egyéneké, hanem a keresztény gyülekezeté, mint szervezeté, még akkor is, ha egyesek látszólag őszintén AZT HISZIK, HOGY MEGTUDJÁK MAGYARÁZNI A BIBLIÁT. ÉPPEN EZÉÁRT A BIBLIÁT NEM LEHET HELYESEN MEGÉRTENI JEHOVA LÁTHATÓ SZERVEZETÉNEK A FIGYELEMBE VÉTELE NÉLKÜL.
Összefoglalva néhány szóban: A Társulat tehát Russell nyomában járva az egész világ számára nélkülözhetetlennek tartja önmagát:
-tagadja, hogy a biblia önmagában is világosságot nyújtana
-a Bibliát kiveszi az emberek kezéből, vagy legalábbis a saját irodalmát halmozza a Bibliájuk fölé, hogy az legyen a szemük előtt
- a nem tanúk őszinte hitét látszólagosnak ítéli, és képes olyat kijelenteni, hogy nélküle nem tudják az emberek, hogy merre menjenek.
Érdemes megfigyelni a Társulat érvelési módszereit. Azt állítja, hogy nélküle nem értheted a Bibliát, de ezt ABBÓL A BIBLIÁBÓL AKARJA IGAZOLNI, AMELYET TE ELEVE NEM ÍTÉLHETSZ MEG HELYESEN, hiszen ha mást látsz benne, mint a társulat, akkor csak tévedhetsz. TEHÁT OLYAN ALAPON KELL A BIZONYÍTÉKOKAT ELFOGADNOD, AMELYET TE MAGAD NEM TUDSZ ELLENŐRIZNI, VAGY MEGÍTÉLNI......(én ekkor nagyon utána járnék a dolgoknak, hogy nem -e a bolondját járatják velem.)
Érdemes még azon is elgondolkodnia egy lojális tanúnak, hogy vajon miért nem olvashatják, vagy nyomtatják újra Russell, Ratheford könyveit.....talán azért, mert olyanokat tanítottak, ami ma már nem állna meg a tanú igazság mérlegén? Isten, aki rátalál Russellre, mint fénylő csóvára, aki majd közvetíti az Ő Szavát....és annak a fénycsóvának a szava ma már fabatkát sem ér?
Tehát azt mondod, hogy nem ihletett. Jó. AKkor milyen alapon kér magának, mit kér: követel ekkora tekintélyt a társulat?
Ha tévedhet, ahogy valóban be is ismeri, akkor miért nem szabad megkérdőjelezni? Ha tévedhet, mitől igazabb, mint általa hamis vallásnak titulált más vallás?
Folyt. köv.
I.
És nem is jól írtam, bocsánat! Nem tapogatózás a sötétben, mert abban az igazságot is tudjuk tapogatni, csak egyszer ezt az oldalát, másszor azt. AMit a társulat csinál, az a saját szavaival a következő:
Az Őrtorony, 1982, aug. 1(15 old)
Jehova szolgáinak ösvényét beragyogó világosság a kezdet-kezdetétől mostanáig állandóan növekedett.....EGYESEKNEK TALÁN MÉGIS ÚGY TŰNIK, MINTHA EZ AZ ÖSVÉNY NEM LENNE MINDIG NYÍLEGYENES. JEHOVA LÁTHATÓ SZERVEZETE IDŐNKÉNT OLYAN MAGYARÁZATOKAT KÖZÖL, AMELYEK MINTHA HELYESBÍTENÉNEK KORÁBBI NÉZETEKET. De ez valójában nem így van. Talán ahhoz lehetne hasonlítani, amit hajózási körökben így hívnak: LAVÍROZÁS. A vitorla megfelelő kezelésével a hajósok a hajót jobbról-balra, előre hátra irányítják, de mindenképpen a cél irányába haladnak még ellenszél esetében is.
Értelmes, Istenhez hű ember lévén, mint aki a bibliát is ismeri, úgy tekintek rád, és kérdezem: szerinted is ilyen az az Isten, akit te ismersz??
2Timotheus 2:15
"igyekezz, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint olyan munkás, aki szégyent nem vall, aki helyesen hasogítja az igazságnak beszédét."
Ez önmagában elmondja, milyen Atyánk van, de azért leírom: a helyesen hasogatni kifejezés eredetije orthotomeó aztjelenti: egyenes irányban átvágni egy területen, kerülő utak nélkül neki vágni egy útnak, át vitt értelemben: helyesen tenni, vagy előadni valamit. És még egy, de ezt inkább idézd be te:
flipi 3:16
Írd be kérlek, és mond el, hol értsem azt, hogy a cél egyenes hol előre, hol hátra, jobbra-balra?
:o)
I.
Isten bemutatkozása...
„Az asszony így szólt hozzá: „Uram, merítő edényed sincs, a kút is mély: honnan vennéd az élő vizet?"
(Jn.4:11)
Hogyne lennék szomorú, és hogyne csavarodna el a szívem, amikor erre gondolok?!
Azt látom, azt tapasztalom, hogy az ember - a hívő, megtért ember - elindul, hogy megismerje Istent...
... megy a hívő élet hullámvölgyekkel tarkított útján, tanulmányozza az Igét, keres egy jó keresztyén közösséget, testvérekre lel, s naponta imádkozik. Szeretné Istent követni. Szeretne tartalmas és boldog életet élni. Hiszen megtért! Elfogadott egy olyan életet, mely állandó örömmel és boldogsággal, a végén pedig örökké tartó mennyországgal jár.
Aztán jönnek az első pofonok... Problémák a házasságban, problémák a gyerekekkel, problémák a kapcsolatokban. Szenvedés a munkahelyen, szenvedés a gyülekezetben, szenvedés elalvás előtt. Haláltól való félelem, betegségtől való irtózás, szegénységből való menekülés. Nem sikerül semmi, bármibe is fog. Kudarcok érik egyre inkább. Bénázik, botladozik, szerencsétlenkedik... Menekülni kezd. Szeretne kiszaladni ebből az életből. Menekül újabb emberek felé. Menekül újabb feladatok felé. Menekül a bizonyítás és önbizalom fejlesztés irányába...
Ó, bár nem futna sehová! Bár állna meg egy pillanatra!
Ám ehelyett újabb erőt merít, s folytatja addigi életét...
14 éven keresztül ezt tettem én is! Erőt merítettem... Odamentem a kúthoz, s merítettem. Megpróbáltam minden cseppjét kiinni. Szaladtam ide, szaladtam oda. Egyik testvértől a másikig. Egyik módszertől a másikig. Egyik lelki-gondozótól a másikig...
És mi értelme volt?
Egyszer odajött hozzám Valaki, s megkérdezte, mit csinálok. Isten volt az. Azt feleltem Neki, hogy teszem a dolgomat. Vizet merítek, szolgálok, családos emberként élem a keresztyén élet mindennapjait. Segítek az embereknek, adakozok, szeretek...
Tudjátok mit mondott akkor az Úr nekem?
Soha többet nem fogom elfelejteni, annyira beíródott a szívembe:
- Ember! Neked semmid sincs! Amire azt gondoltad, a tiéd - is az enyém! Azt mondod, nincs mivel merítenem, hiszen én csak egy láthatatlan Isten vagyok, ezért te megpróbálod látható módon bemutatni, milyen Istened van... De milyen? Hogyan gondoltad ezt - nélkülem? Még azt sem engedted meg, hogy Én bemutatkozzak a te életedben! Hogyan veszed a bátorságot arra, hogy kijelentsd: ismersz engem?! Azt mondod: - hiszen ott van a Biblia. S elkezded tanulmányozni. Elmész a teológiára, hogy elsajátítsd az „isten tudományát"? Nélkülem? Neked Isten-képed van csupán, nem pedig élő, s munkálkodó Istened! Vedd észre végre, fiam!"
... észrevettem.
Összetörten ott álltam életem kútja mellett... a merítő edény lassan kiesett a kezemből... Letérdeltem, leguggoltam, s nekidőltem a kút széléhez. Igaza volt az Úrnak. Nincs értelme ezt tovább csinálnom. Nincs értelme tovább élnem - csupán elméleti szinten -, ha a gyakorlati keresztyénséghez maga Isten jelenléte szükséges.
Összetörés volt ez! Igazi csőd! Beismertem azt, amit - azóta megláttam - oly kevesen ismernek be: Jézus Krisztus személyes jelenléte nélkül nincs valódi hívő élet! Ha nem engedem, hogy Ő - az Ő elképzelése szerint - bemutatkozzon, csak feleslegesen hívom magam hívő embernek, és tékozlom az életem...
Két év telt el a „kútnál való találkozás" óta. Két csodálatos év - Istennel járva!
Azt mondják sokan, akik közelebbről ismernek, hogy megőrültem. Biztos megbolondultam, mert nem tudtam elfogadni azt, ami velem történt. Valószínűleg felbomlott a normális emberi egyensúly bennem, s most skizofrén módon egy saját istent faragtam...
... miközben én ott állok szinte a teljes mai keresztyénséggel szemben - egy élő Istennel a szívemben!
Látom, hogy jönnek-mennek az emberek, s teszik a dolgukat. Élik mindennapi keresztyén életüket, szolgálnak, szolgálgatnak... Próbálnak úrrá lenni a mindennapi problémákon, elveket, tanításokat, módszereket faragnak arról, milyen lehet Isten, s milyennek kell lennie egy Istenhez hű keresztyénnek... Vannak törvényeskedő, a vallás írási részéhez inkább ragaszkodó hívők, kifejezetten az Igére hivatkozva, azt tanulmányozva, Sola Scriptura elvet vallva... s vannak karizmatikusabb testvérek. Ők inkább szabadabban szeretnék követni az Urat, s kifejezetten a szellemi részét ragadnák meg a lényegnek...
... miközben az Urat, az élő Isten Fiát, a Szent Szellem valóságát nem látom ott, bennük!
Elhiszitek ezt? Megállok a legközelebbi ember előtt, aki egész életében hívő életet élt, s próbált munkálkodni... hű gyermekeként az Úrnak. Megállok előtte, s megkérdezem: - testvérem, te mit csinálsz? - Merítek. - feleli. - De miből? Mi az, amibe minden nap, vagy minden héten belemeríted az edényedet? Mire a válasz: - hát erőért imádkozom. Kérem az Urat, segítsen meg valahogy ebben a hátralévő életben, s jöjjön el mielőbb értem, mert szenvedés ez az élet már, testvérem.
Megállok egy másik testvér előtt, aki egész hátralévő életét a szolgálatnak szentelte. Igen. Isten szolgálatának. Evangelizáció, gyülekezet-plántálás, misszió. Minden nap, minden éjjel. Reggeltől estig, estétől reggelig. Milyen csodálatos tervek! Milyen irigylésre méltó élet! Csak egy apró bökkenő van! Hogyan gondolja ezt - önerőből? Az Ige alapján? A tanítások alapján? Erőért és kitartásért imádkozva? Mindent megvizsgálva és előzetes mérlegelés alapján józan módon lépve? Hogyan? - kérdezem én. Hát nem csalódott még eleget? Hát nem értette meg, hogy Isten személyes bemutatkozása nélkül, az Ő gyakorlati Élete híján nincs értelme csinálni? És mennyien vannak így ezzel...
Én magam is ezt tettem - éveken keresztül...
De álljunk meg egy szóra!
Mit értek én azon, hogy megengedni Istennek a bemutatkozást? Már biztosan kíváncsiak lettetek!
Az igazi - hitből való - életet! Egy olyan életet, mely tele van harcokkal, kísértésekkel, problémákkal, szenvedésekkel, de Győzedelmes élet! Miért az? Mert nem az ember élete! Krisztus élete!
Ahogyan Jézus itt járt közöttünk, s szolgált - lábat mosott, gyógyított, segített, feltámasztott, tanított, szenvedett, s meghalt -, úgy kell nekünk is élni! Úgy kellene... ha menne.
De nem megy, csak egyetlen feltétellel: megengedjük az Úrnak, hogy bemutassa Magát nekünk, s rajtunk keresztül másoknak! Ez az átadott élet lényege!
Az ember egyedül semmire nem képes! Ezt beismerni - bátor dolog, de milyen kevesen merik!
Hiszen ott áll az ember - merítő edénnyel a kezében -, s nem hiszi el, hogy nem az-az élet értelme, amit csinál!
Az egyik legnagyobb internetes fórum - de mit is beszélek, minden internetes fórum - élő tárháza ennek! Panaszkodnak, dicsérnek... Összeomlanak, felállnak... állandóan csak merítenek... a saját edényükkel. Mintha erről szólt volna Jézus az asszonynak. De hol van az „élő víz"? Hol marad a szomjúságot örökre megelégítő ital forrása? Hol van maga Krisztus, mint élő Forrás? Hát igen... ez itt a probléma, kedves testvérek.
Nincs élő víz... mert nem Jézus Krisztushoz fordulnak a testvérek, hanem saját belátásuk szerint keresnek edényt, hogy merítsenek... saját kútjukból!
Hát ez lenne a győzedelmes élet? Ez lenne a keresztyénség, melyről annyi csodás bizonyságtétel született már? Erről beszélt volna Pál, amikor azt hallotta Istentől: „Elég néked az én kegyelmem."?
Erről írtak azok az emberek - a legnagyobb üldöztetés, és nyomorúság kellős közepéből, a szegénység legmélyebb szenvedései közepette, a betegségektől kínozva -, akik örömtől sugárzó arccal számoltak be Krisztus mindent betöltő szeretetéről, s békességéről? Erről beszélt David Wilkerson, amikor évtizedeken át tartó kemény szolgálat után egyszer csak kijelentette: „kár volt minden addigi szolgálata, mert csak most látta meg, mit jelent Krisztus tudománya, a valódi Élet."? Erről beszélt volna Ungár Aladár, amikor mindkét lába amputálása után örömtől csillogó arccal tett bizonyságot Krisztusról? Erről szólt volna az a beteg lelkész, akinek - halála előtti - saját felfoghatatlan örömteli bizonyságtételét magad is elolvashatod? Erről tettek tanúbizonyságot azok a misszionáriusok, akik nem emberekre támaszkodva, hanem csupán Krisztusba vetett hittel ugrottak bele az ismeretlen jövőbe? Erről beszélne azoknak a felébredt hívőknek az élete, akik egyik pillanatról a másikra úgy kezdenek el járni, hogy nem látnak, csak hisznek, úgy döntenek, hogy az minden emberi józan paraszti észnek ellene mond, úgy élnek - élő kövekként, és reflektorként világító lámpásokként - , hogy emberi ésszel fel nem fogható, honnan nyerik azt az eszméletlen sok erőt, s kitartást, bátorságot, és boldogságot, tűrést, és szeretetet?
Nem! Távolról sem!
Amit ők éltek át, az valami egészen más hit, mint amit én látok a mai gyülekezetekben. Az valami egészen más keresztyénség! Olyan, amit nem lehet utánozni. Vagy van, vagy nincs. Olyan, ami nem az ember erőt-meríteni-akarásáról szól, hanem arról, amit maga Pál jelentett ki: „nem én élek többé." Ezek a testvérek felébredtek. Rájöttek, hogy valami nem stimmel az életükben. Hát nem erről szól az, amit a Biblia ír? Dehogynem! Ők meglátták a saját szemükkel, amit a születése óta vak ember - a teljes gyógyulást! Testüknek? Lelküknek? Nem! Egész emberi valójuk meggyógyult az örökös merítés kifogyhatatlan szenvedéseiből. Mint ember, Isten kezébe vetették magukat - hittel! Amit ezután tapasztaltak, ők csak arról tudnak beszámolni... és én is.
A győzedelmes életről - a hétköznapokban. A kifogyhatatlan forrásról, mely Jézus Krisztus maga. Egy olyan életről, mely nem pusztai vándorlás, ahol minden nap hol lenn, hol fenn... Egy olyan életről, mely maga a kánaán! Krisztus élete ott van bennünk, s szívesen bemutatkozik, HA ENGEDJÜK!
Csak előbb eresszük már el azokat a vacak edényeket, amikkel éveken át merítettünk! Engedjük ki a kezünkből az állandó próbálkozásokat. Eresszük el az embereket, és a tanításokat, amikbe kapaszkodtunk eddig! Essen ki a kezünkből minden emberre és embercsoportra támaszkodás! Lépjünk ki a nyílt vízre! Essünk hittel az Úr kezébe!
Ó, ha tudnánk, hogy kicsoda valójában Isten! Ó, ha valóban ismernénk a befogadott Jézus Krisztust, nem csak hallomásból! Bár engednénk meg Neki, hogy bemutatkozzon nekünk, Élő Vízként - megoldással minden eddigi kudarcainkra!
Sajnos én személy szerint kevés vagyok arra, hogy ezt az élő vizet átadjam, de tudom, hol lehet kapni!
Krisztushoz Krisztus kell! Én vettem belőle, s veszek minden pillanatban. Én megtapasztaltam, és megtapasztalom az Ő mindenre elég jelenlétét. Én tudok bizonyságot tenni arról, hogy miközben semmi vagyok, van egy élő Istenem, akik gyermekévé tett engem. Én bevallhatom férfiasan, hogy egész életemben csak hiábavaló dolgokért küzdöttem, amíg meg nem jelent Ő. Igen, én ki merem jelenteni, hogy van Élő Vizem, s kifogyhatatlan forrásom! Nem azért, mert Jézus Krisztus bennem lakik, hanem azért, mert megengedtem, hogy adjon a vízből, azaz Önmagából! Mert meg mertem tenni azt, amit egyre inkább úgy érzek, hogy csak kevesen mernek megtenni: kiejtettem mindent a kezemből, s Krisztus elé állva kértem azt, amit Ő kínált!
Folyamatosan megismerteti velem magát az Úr. De ennek egy feltétele volt: át kellett adnom mindent Neki, és nem támaszkodhattam semmire és senkire, legutolsósorban magamra nem! Hogy megérte-e?
Napról napra elevenednek meg Isten Igéi - a leghétköznapibb dolgaimon keresztül. Kellett a teológia? Dehogy kellett! Olyan szinten mutatja be Isten magát, melyet álmaimban sem gondoltam volna.
Napról napra tapasztalom, mit jelent a gyakorlatban a hitben való járás. Ezrek és ezrek leírták már ezt... De mennyire más leírni, és mennyire más meglépni!
Napról napra szorul össze a szívem, mert amikor odarohanok a testvérekhez, hogy elmondjam, mi történt velem, mit kaptam, mim van, mire ők csak rezignált állapotban hallgatnak, vagy odébbállnak, esetleg ellenem fordulnak, mint a születése óta vak, de meggyógyított ember esetében, akit egyszerűen kiközösítettek.
Hiszen mi lehet szebb annál, mint ha szeretetet próbálunk árasztani magunkból?! De Krisztus nélkül?
Testvérek! Mi értelme van annak? Mert ezt írja a Biblia? Hogy mindig próbáljunk szeretetet árasztani? Merjük már bevallani magunknak, hogy éppen azt próbálgatjuk, amink nincs is! Azt akarjuk adni, amire nekünk is szükségünk lenne, az Élő Vizet!
Hiszen mi értelme van egy beteget meglátogatni - akár minden héten -, ha nem tudunk neki Élő Vizet adni, azaz nem tudjuk őt odavezetni a Forráshoz, Jézushoz. Ha ez sikerülne, akkor többet nem kéne őt látogatni! Ő látogatna minket azután... Hiszen mi értelme van állandóan csak evangelizálni, missziózni? Csak mert az Ige ezt parancsolja? De Krisztus nélkül? Hogyan gondoljuk ezt? Mi keltené fel a hallgatók figyelmét? A tetszelgő mosolyunk? Hát azt hisszük nem rí le rólunk sokszor, mi is van bennünk valójában? Színészkedés az egész misszió! Ha megvan a kellő anyagi támogatás, van gyülekezet, mely ki tud küldeni minket, és elvégeztünk egy-két továbbképző biblia-iskolát, hát mehetünk... Aztán ha beüt a krach, a csőd, a baj, menekülünk... Nem értjük az egészet. Imádkozni és böjtölni kezdünk, s erre buzdítunk mindenkit. De semmi nem változik... Aki megbetegedett, az szépen lassan, de biztosan meghal... aki elszegényedett, az tönkremegy... akinek elindult a házassága a lejtőn, annak meg sem áll a válásig, és a teljes összeomlásig...
Ez lenne a győzedelmes élet?!
Hát senki nincs, aki be tudná mutatni, mit jelent Krisztussal járni?
Csak egy-két elveszett tékozló fiú az, aki feltűnik állandó bizonyságtételeivel... már lemondott róluk mindenki, hívő és hitetlen. Aztán egyszer csak feltűnnek a horizonton, s olyan erővel és hatalommal szólnak, mely lerombol minden tanításokból emelt légvárat, missziós törekvést?
Hozzátok szólok, testvérek, akik elkezdtétek úgy érezni, hogy „valami nem stimmel" az életetekben. Nem kellene ennek így lennie - mondjátok. Úgy működtök, mint az akkumulátor, melyet fel kell tölteni, de hamar lemerül, fel, le, fel, le... Ez lenne a keresztyén élet állandó hit harca?
Hozzátok szólok, akiknek rozsdásodik az edénye, mellyel éveken át meríteni próbált.... Kikezdte a rozsda, s lukacsos is talán. Állandóan kifolyik a víz belőle... Mit gondoltok, mi értelme van így az életnek? A halál, mint megváltás? A néha-néha elért győzedelem? A Krisztushoz egyre inkább való hasonlóság? Az állandó változások? A próbálkozások?
Azt mondjátok erre: „Ébredésre lenne szükség!"?
Miféle ébredésre? Meg kellene halni előtte, nem? Hogyan akartok felébredni, ha azt gondoljátok, nagyon is ébren vagytok?!
Be kellene fejezni az állandó „élni akarok, és ezért küzdök" harcot!
Milyen hálás vagyok az Úr Jézusnak azokért a testvérekért, akik megelégelték a reménytelen küzdelmet, s őszinte szívvel vetették magukat Krisztus kezébe! Meghaltak - Krisztusért. Ők mertek lépni. De nem is volt veszíteni valójuk, hacsak nem egy eltékozolt élet! Mertek odaállni Krisztus elé, s merték elengedni az ÖSSZES edényt, melyet addig arra használtak, hogy valahogy eltengődjenek, mint hívő keresztyének. Mertek hitből lépni. Igen, soha ki nem fogy hálám őértük az Atyánál!
Drága testvérem!
Én csak egy egyszerű bukott tékozló fiú vagyok. Nincsen semmim. Mindent elveszítettem - Krisztusért. De megengedtem Neki, hogy Ő mutassa be Magát az én életemben. Amikor beteg vagyok... amikor gyenge vagyok... amikor elkeseredek... amikor nincsen semmim... amikor feladni kényszerülök... amikor támadnak... amikor kisemmiznek... amikor meg akarnak verni... amikor kiközösítenek... amikor egyedül maradok... amikor félni kezdek...
Hogy megérte-e? Hadd súgjam oda a füledbe úgy, hogy szíveddel halld meg: IGEN!
Mindent elveszítettem, de Jézus Krisztust, mint ÉLŐ VIZET megnyertem. Hogyan? Azáltal, hogy mindent elveszítettem.
Szeretném, ha lenne füled meghallani azt, amit rajtam keresztül üzen az Úr:
Nincs elveszett állapot, csak elveszett ember van!
Nincs módszer, mely segíthetne egy olyan kútból meríteni, melyben nincs is víz! Nincs állandó szomjúság, csak Krisztus nélküli élet!
Nincs folyamatos küzdelem az életben maradásért, csak olyan edények vannak, melyek lukasak, rozsdásak, és képtelenek megtartani a vizet!
Az élő Isten Fia, Jézus Krisztus nevében kérlek téged most:
„Bízd a teljes életedet Krisztusra, s fejezd be azt, hogy állandóan csak emberi dolgokra támaszkodsz! Merj lépni - hittel Krisztus felé, s engedd meg végre, hogy Ő - egyedül Ő - mutatkozhasson be neked!
S a következő pillanatban te is át fogod élni mit jelent HITBŐL ÉLNI - KRISZTUSSAL!"
Ó, Uram, valamiért leírattad ezt velem. Legyen meg a Te akaratod ezzel! ÁMEN
... egy szolgája az Úrnak
"Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem."
Igen, merő ÁLSZENTSÉGNEK tartom azt, hogy idézgeted a kiadványainkat, sokszor helytelen összefüggésben, és elferdített értelemmel! Álszentség abban az értelemben, hogy voltak tévedéseik a tökéletlenségükből adódóan, mivel másnak, máshol nem talán nem? Neked talán nem?!
De neked is voltak, sőt ezesetben vannak is, hiszen az egész spekuláció egy alapvető tévedésre épül!
Amit te vagy szándékosan, vagy ismerethiányból állítasz be úgy, ahogy.
"Jehova TAnúi vallásszervezete röviden összefoglalva azt állítja magáról, hogy:
-egy teokratikus szervezet
-amelynek engedelmeskedni kell
-mert nélküle nem lehet érteni a bibliát
-és mert helyreállította a bibliát"
Szóval ez az összefoglalásod. Akkor nézzük sorban:
"-ő az egyetlen igaz vallás"
Bizonyítsd be, hogy Jézus és a tanítványai nem így gondolták?! Ezt már többször kértem hasonló vádakra, de még senkinek nem akródzott erre Bibliai választ adni! Miért?
Ez megint álszentség és ferdítés a részedről, mert csakis a megállapításokat idezgetted tőlünk, de azt, hogy ezt mire alapozva mondjuk, az neked nem érdekes? Viszont, ha már te az ellenkezőjét állítod, illene min. BIZONYÍTANI!!!
"-egy teokratikus szervezet"
Mert milyen ellenérv üti ezt a megállapítást? Itt megint csak a BIBLIÁBÓL KELLENE BIZONYÍTANI, hogy nem az, és miért nem!
"-amelynek engedelmeskedni kell
-mert nélküle nem lehet érteni a bibliát"
Mit értesz "engedelmességen"? Jehova Tanúinak miben, és kinek kell engedelmeskedni?! Erre a kérdésre kellene először pontos és hiteles választ adnod, mielőtt vádaskogsz, és messzemenő következtetéseket vonnál le? Vajon a Tanúk által publikált kiadványok, nem a Bibliára épülnek?
Nem bizonyítják-e, hogy nincs háromság, vagy pokoltűz, esetleg nem halhatatlan a lélek, és hogy alapvető különbség van a 'lélek' és 'szellem' szavak között?
Ezeken az oldalakon, különféle kérdésekben ezek már mind kitárgyalt témák, és nem tudok olyanról, amit a Tanúk nem tudtak volna bizonyítani!
És értik-e Jehova Tanúi nélkül a Bibliát? Majnem minden egyház a háromság ősi pogány filozófiáját fújja! Ami mellesleg bálványimádóvá tesz, hiszen Jézust Istenként imádják miatta, mikor neki ugyanúgy imádott Istene volt Jehova!
"-és mert helyreállította a bibliát"
És mert nem? Tudod nekem nem az a tekintély, aki pl. valamely történelmi egyházat képviselve kritizálja az Új Világ fordítást. Sokkal inkább elfogadom egy olyan pártatlan, független szakember véleményét, aki szavaiból nem az ellenséges érzület elvakító tüze árad, hanem a józan észérvek alapján minősít.
Az ilyenek véleménye pedig a Jehova Tanúi által kiadott bibliáról, igen pozitív. Nem beszélve arról, hogy sok-sok hazug tanítást mi magunk, mindenféle nagyobb héber, vagy ógörög nyelvtudás nélkül is le tudunk leplezni a Biblia szövegösszefüggéséből!!!
Tanúk!
Ha tetszik, ha nem, az a tény, hogy eddig egyik teológiai állításotokat sem bizonyítottátok a Bibliából!
Az általam már több kérdésben is belinkelt írásra, ami arról szól, hogyan hamisítjátok meg a Bibliát, még csak válasz-kísérlet sem jött tőletek.
Attól, hogy te még nem találkoztál itt ilyen oldallal, vagy éppen nem olvastad el a bizonyítékokat, még léteznek!
A háromságot "bizonyító" érvek sorsa ezen az oldalon pl. jól mutatja, hogy mennyi álérvet tudnak felhozni ennek a mítosznak érdekében a benne hívők:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Ezzel kapcsolatban csak annyit kérdeznék, hogy kiket is akarnak akkor becsapni? Pl. erről is írtam, amikor azt mondtam, hogy sok álérvet könnyen le lehet leplezni, csak a Biblia szövegösszefüggését is figyelembe kellene venni.
De ugyanez a helyzet a halhatatlan lélek, és más, nem Bibliai tanokkal is. Csak tessék utána nézni, nem üres frázisokat kell ismételgetni, hanem elismerni, ha valami nem stimmel. Ha nem ismered el, attól még nem fog megváltozni az igazság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!