Mit tegyek? Osszezavarodtam ezt nem birom elviselni
Azt írod, hívő vagy. Figyeld a szót:hívő.
Vagyis hiszel benne, mert nem tudhatod.
Nézd végig annak a vallásnak a kialakulását, amiben hiszel.
Alapja a Biblia.
Erre ugye azt mondják, hogy azért igaz, ami benne van, mert Isten sugallmazta.
Ami tény, hogy több ezer éven át alakult ki, és bizony több ezer ember munkájának eredménye. Isten ennyire béna lenne, amikor közölni akarja a teremtményeivel, hogy mik az elvárásai?
Ha csak az Újszövetséget nézzük, eleve Jézus halála után keletkezett.
Tudtad például, hogy azért nincs benne (azért van néhány véletlen benne maradt utalás)a reinkarnáció hite, mert az egyik zsinaton összeültek az egyház fejei, megvitatták és a végén szavazás útján úgy döntöttek, hogy sokkal hasznosabb az egyháznak, ha az emberek nem hisznek benne. (Egyébként egyetlen szavazaton múlt, hogy nem lett a keresztény egyház is reinkarnációhívő. )Ha jól emlékszem, Aranyszájú Szent Jeromos volt az, aki az utolsó szerkesztést elkészítette. Átírta úgy, hogy benne legyen az, ami az egyháznak hasznos, és eltűnjön, ami nem.
Az, hogy bűn a szeretkezés, azért fontos az egyháznak, mert ezzel tudja fenyegetni, lelkiismeretfurdalásban tartani a híveket. Ez természetes emberi ösztön, amit úgysem tudd a többség leküzdeni, ezért csak az egyház adhat feloldozást, IStenhez menekülsz, ha mégis megtetted.
Ne keverd össze Istent, Jézust, az egyház tanításaival.
Más kérdés, hogy téged boldoggá tesz-e a szeretkezés.
Gondold végig, hogy valóban csak a vallásod miatt nem akarod, vagy ez csak kifogás.
Mert ha neked is és a párodnak is boldogságot ad, akkor Isten veletek örül, ő is átéli a ti szerelmetek szépségét.
HA csak a vallás a probléma, akkor ezért felesleges kihagyni az életedből egy gyönyörű kapcsolatot. Inkább éld át boldogan, amit adni tud, mert nem mindenki képes átélni a szerelem érzését.
Tizenkilenc évesen még nem valószínű, hogy arra találtál rá, akit hosszú időre a párodnak választasz, de ha ugyanez lesz a hozzáállásod később is, akkor tényleg sok szépséget és bizony fájdalmat is kihagysz az életből. Ezáltal sok tapasztalatot, pedig azok által válsz egyszer majd olyan lénnyé, aki megérti, milyen határtalanul gyönyörű világot kaptunk Istentől. Ezek szülik meg azt a szeretetet a szívedben, amire Isten valóban teremtett. Ezek a te élményeidből született érzések és nem a szüleid és a papok által szavakkal elmagyarázott, elvárt szeretet. A valódi szeretet nem megy parancsra, annak meg kell születnie.
Megértés:Amit megértésnek gondolsz, az nem más, mint a saját vágyak, érdekek elnyomása annak érdekében, hogy a másik melletted maradjon. Ha már megértésre van szükséged, akkor ott már nincs szerelem. A szerelemben nincs más, csak szerelem. Teljesen magától érthetődik, hogy te magad nem létezel, csak a másik. Amikor már te is belépsz, akkor az már csak párkapcsolat.
Nekem is volt egy ilyen kapcsolatom. Szerettem őt és nem akartam elveszíteni, viszont nem akartam, hogy legyen köztünk szex. Egy idő után beláttam, hogy ez így nem fog menni: vagy ő és szex, vagy egyik sem. Mivel nem akartam elveszíteni az üdvösség lehetőségét, végül szakítottam vele.
Akkor elképesztően nehéz döntésnek éreztem ezt, úgy éreztem, megszakadok, nem bírom elviselni, de utólag beláttam, hogy ez volt életem egyik leghelyesebb és legfontosabb döntése.
Most van egy nagyszerű családom egy másik férfival, egy tökéletes házasságom és egy gyönyörű kislányunk. :)
Tudod, mi a helyes döntés. Ne add el az elsőszülöttségi jogodat egy tál lencséért, ne áldozd fel az üdvösségedet a szexért vagy egy férfiért, bármennyire is jók ezek! Tudod, hogy hogyan kell döntened. Légy hát elég erős ahhoz, hogy helyes döntést hozz! :)
(Egy másik, ugyanilyen témájú kérdésre adott válaszomat másoltam be.)
Az üdvösség és a szex között nincs ok-okozati összefüggés.
Ez csak az egyház tanítása, de tudjuk, sokszor tanítottak már nem igaz dolgokat.
Midenkinek más az útja.
Kedves #13!
Neked fontosabb volt a saját üdvösséged, mint a szerelmed boldogsága. Ezért jól döntöttél.
Ettől még más érezhet másképp, dönthet másképp.
Na hát ezt nevezik Antikrisztusnak.
nincs egység a Jézusi tanításban, mert mindenki engedményeket tesz, egyáltalán nem tartják be a törvényeket
így aztán nem tudom hogyan szeretnének Isten országának örökösei lenni.
(Héberek 13:4) 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.
KI mit ért azon, hogy a házaságy beszennyezetlen?
Megmondom,: hogy nincs kipróbálás, hanem tisztán fekszenek le a házasok a nászéjszakán.
Az más napra tartozik, ha az egyén nem akar keresztény lenni.
De könyörgöm, akkor mire akar keresztény lenni, ha nem úgy él ahogy kell.
Nem kötelező kereszténynek lenni, senki nem mondta.
De amit teszel azért felelősséggel tartozol.
Tudod, ha Isten maga állítana választás elé, hogy egy másik ember mosolya, vagy az én üdvösségem, akkor gondolkodás nélkül a másik ember mosolya mellett döntenék.
Szerencsére Isten nem ilyen kegyetlen. Ő sosem mondaná teremtményeinek, hogy az egyik legcsodálatosabb adománya bűn.
Erről egy régi pszichológiai kísérlet jutott eszembe.
Egy csoport gyerekkel egy szobában elhelyeztek egy halom kívánatosabbnál kívánatosabb játékot úgy, hogy egy üvegfallalválasztották el őket. Ettől kezdve az addig ügyesen és harmonikusan játszó gyerekek megváltoztak, agresszívakká, sokkal ötletszegényebbé, rosz kedvűvé váltak. Frusztráltak lettek.
Már nem tette boldoggá őket az addigi játékaik.
Ha igaz lenne az amit az egyház tanít, akkor Isten is ilyen undok lény volna, aki megadja a szeretkezés gyönyörét, de ugyanakkor megtiltja az élvezetét.
Szándékosan frusztálni akarna. Ezzel nem csak az új játékot venné el, de az általa teremtett élet örömét is.
Isten nem ilyen. Sokat lehet nevelni fegyelmezéssel és szabályokkal, de még többet örömmel és közös munkával.
A másik ember fájdalmának csak az ember tud örülni, az ember akar uralkodni a másikon, ő akarja megszabni a másik életét olyannak, hogy annak fájdalmai legyenek. Így tudja befolyásolni.
Kedves #15!
Teljesen igazad van abban, hogy a keresztény vallás azt tanítja, hogy Isten megbünteti azokat, akik gyermeknemzés célján kívül testi kapcsolatba lépnek. Aki kereszténynek tartja magát, attól az egyház ennek betartását el is várja. Akkor mondhatja magát jó kereszénynak, ha így is cselekszik.
De ha elolvasod a kérdést, ott van benne, hogy "összezavarodtam".
Ekkor nem az a megoldás, hogy Bibliai idézetekkel fenyegetve arra kényszerítünk, hogy térjen meg és igenis tarsa be a szabályokat.
19 évesen még nem meggyőződésből lesz valaki keresztény, hanem nevelésből, hagyományból. A vallásról a legtöbbet a nevelők példáján át vesz át.
Elmúlt már az az idő, amikor az egyház a hatalmánál fogva bárkit is kényszeríthetett. Mindenkinek joga van megismerni a különböző nézeteket és tényeket és az alapján dönteni.
Egyébként ma már nagyon keveset tudunk Jézus tanításairól. Mármint a valódiról. Ami az Újszövetségben áll, az már csak egy java részben átírt, meghamisított tartalom.
Jézus ember is volt, és átélte, élvezte az emberségét teljes egészében. Ha nem így tett volna, nem lehetett volna ember. Sokkal több volt annál, de az is volt. És hidd el, (vagy ne hidd el, ahogy neked jobb) de igenis szerette és élvezte a testi gyönyöröket is. Ha nem így lett volna azzal elhatárolta volna magát az embertől. Megtagadta volna egy emberi részét. Jézus teljes mértékig meg tudta élni magában az embert, különben nem érezhette volna át a földi létet teljes egészében.
Hú!!
Érdekes válaszok születnek egy hívőnek címezve
Egy-két kiegészítés:
A szex valóban nem bűn, a házasságon belül.
Persze ha valaki nem hisz, az úgy éli az életét ahogyan ő akarja.
Nem minden keresztény vallás tanítja azt, hogy a szex csak a gyermeknemzés céljául szolgál/bár valóban vannak akik így élik meg.
19 évesen még valószínűleg jó a kapcsolatod a szüleiddel akik jól ismerik a helyzetedet és a hitedet is/ velünk ellentétben/, beszélgetni kellene velük.
Vagy a vallásodban olyan személlyel akik ismer és tudja, hogy milyen szavak lehetnek gyógyír a lelkedre.
Kívánom, hogy megtaláld a nyugalmadat.
Igaza van a 8:15-nek!
A Bibliát emberek írták, és számtalanszor belenyúltak, hogy az egyházfőknek és az egyháznak jó legyen, mert pár száz évvel ezelőtt az egyház kezében nagy hatalom volt, és egyben a legjobb tömegmanipuláció is.
Nem az a baj, ha az ember hívő. Viszont nem szabad ostoba korlátok közé szorítania magát, ami a boldogságának útjába áll.
Le kéne rázni ezeket a középkori ragadványokat, mert csak boldogtalanná teszik az embereket.
Háhá, azt hiszed, mondtál valami újat? 3000 évvel ezelőtt leírták a Bibliában, amit érzel!
"Zsolt 2:1 Miért dühösködnek a pogányok, és gondolnak hiábavalóságot a népek?
Zsolt 2:2 A föld királyai felkerekednek és a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és az ő felkentje ellen:
Zsolt 2:3 Szaggassuk le az ő bilincseiket, és dobjuk le magunkról köteleiket!"
Tudod, mit mond erre Isten?
"Zsolt 2:4 Az egekben lakozó neveti, az Úr megcsúfolja őket."
Meg lehet próbálni ledobni ezeket a "középkori ragadványokat", de Isten és az ő Igéje soha nem fog megváltozni!
A mérce, ami alapján megítél mindnyájunkat, ugyanaz lesz, mint 3000 éve. Mert mi, emberek is ugyanolyanok vagyunk, csak általában nem vagyunk hajlandóak belátni...
De semmi új nincs a nap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!