Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosok, akik nem élnek...

Vallásosok, akik nem élnek nemi életet, vagy már próbálkoztatok azzal h lemondjatok a szexről, ti mit tettetek ilyen szituációban? Vagy mit tennétek, ha ilyen szituba kerülnétek?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy ti mit tennétek? Buddhista vagyok már lassan két éve, és mostanára már annyira felfejlődött a gyakorlásom h nem élek már szexuális életet sem. És nem megfékezem, nem ellenkezek, hanem nincsen vágyam a szexre, nagyon ritkán jut eszembe valami olyasmi, és hidegen hagy már, ha valaki rám nyomul, mert néha adódnak ilyen esetek. A menstruációm megszűnt, és édesanyám emiatt elkezdett aggódni. Nőgyógyászhoz akar vitetni, de nyilván nem szeretnék odamenni, és hallottam már olyanról is h ha valaki olyannal megy nőgyógyászhoz h nincs menstruációja, akkor a doki felírhat neki olyan gyógyszert is amivel erőltetve ki lehet váltani a menstruációt. Ez nagyon rossz hatással van a szervezetre, nem mennék bele semmi gyógyszerezésbe, sőt, eszem ágában sincs nőgyógyászhoz menni. Mit csináljak? Mondjam meg édesanyámnak h ez azért van, mert lemondtam a szexuális dolgokról? De attól tartok h ez megijesztené, és elkezdene attól félni h emiatt majd valami betegségem lesz, vagy elkezd azon agyalni h nem akarok családot soha... Ti voltatok már hasonló helyzetben? Mit csináltatok? Vagy ha a helyemben lennétek, akkor mit csinálnátok? Köszi előre is a válaszokat!

2012. okt. 19. 21:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Leírom a saját helyzetemet. Szerzetesjelölt vagyok egy katolikus női rendben. Tehát nem élek szexuális életet.

Van néhány kisebb hormonális problémám, de fogamzóképes vagyok. Onnan tudom, hogy előjött fokozatosan pár év alatt néhány érdekes tünetem, ami miatt sokat vizsgáltak, leginkább egy bizonyos PCOS nevű betegségre gyanakodva. Ennek a betegségnek sokféle tünete van, ahhoz, hogy diagnosztizálják, minimum 3 "szükséges" ezekből. Nekem 2,5 van meg. A vérzésem irtó gyenge és kb. 2-3 napig tart. Viszont nőgyógyász azt mondta, hogy ez még belefér a normális kategóriába. Szóval nem elég, hogy nem élek szexuális életet, még van egy arra hajlamosító tünetegyüttesem is, hogy megszűnjön a menstruációm, mégsem teszi! Rengeteg szerzetesnővért ismerek, mindennapi életükkel együtt, és nem ismerek olyat közülük, aki egészséges és fiatal létére havi vérzés nélkül élne.

Tehát Nálad tényleg valami baj van. Rengetegféle dolog kiválthatja ezt, elégtelen táplálkozás, vitaminhiány, túl sok/ túl kevés mozgás, pszichés egyensúlyban zavarok; DE komoly szervi vagy hormonális bajok is állhatnak a háttérben, amit orvosolni kell. Akár ciszták, miómák, daganat, fertőzések (amit bárhogy összeszedhetünk), mellékvese-zavarok stb. Vizsgáltasd meg Magad mindenképpen, ha a nőgyógyász nem talál semmit, akkor endokrinológussal, ha ő sem, akkor meg pszichés lehet. Ha találnak valamit, amire hormont vagy valamilyen gyógyszert akarnak felírni, kérdezd meg, mik a következményei annak, ha nem szeded. Mert van, ami meddőséghez is vezethet (fiatal vagy, kalkuláld be, hogy talán 5 év múlva másképp gondolkodsz); de előfordul olyan hormonzavar, ami komolyan próbára teszi a szervezetet, amely állandó jelleggel megpróbálja korrigálni és rettenetes kimerültséget, fejfájásokat, hízást-fogyást és mindenféle hosszú távon tűrhetetlen tüneteket okozhat. Régi lakótársamnál ilyen helyzet adódott, és bár nem él nemi életet, fogamzásgátlót szed, mert másképp napi 16 óra alvással is folyton olyan fáradt volt, hogy nem bírt ébren maradni, ill. migrénnel küzdött, más kisebb dolgokat nem említve. Eleinte neki sem voltak ilyen tünetei, s mióta szedi a bogyókat, megint képes élni. Én meg nem szedem őket, mert nem bírná a szívem meg az érrendszerem, pedig azzal lenne legegyszerűbb kezelni engem is. Fel akarták írni, én meg nem kértem. Nem kötöttek belém. Speciális étrenddel egész jól kordában tartható vagyok, de minden betegségnél, zavarnál más-más megoldások szükségesek.

2012. okt. 20. 12:04
 12/16 A kérdező kommentje:

ma 12:04 Köszönöm a válaszodat, a tiéd sokat segített. Megfogadom a tanácsaidat.

tegnap 23:08 Az eredeti buddhizmus az a Kis Út. A többi irányzat csak összekutyult cucc valószínűleg, mivel állítólag Buddha szájából sem a Mahajána (=Zen), sem a Vadzsrajána (=Gyémánt Út) szutták (=Buddha beszédei) nem is hangzottak el. A tibeti buddhizmus pedig a sámánista bön vallásból meg buddhista tanításokból összeturmixolt ezotéria feelinges irányzat, bizonytalan létezésű istenségekkel meg istennőkkel megcifrázva, és ez szintén nem az eredeti buddhizmus. Akár tetszik, akár nem. A Kis Út szerint pedig van egy ilyen szutta is:

[link]

Snp 2.14 Dhammika Sutta

Dhammika (részlet)

"Most elmondom a világiaknak szóló tanítást. Mivel nem lehetséges, hogy a világi élettel elfoglalt személy a teljes szerzetesi gyakorlást megvalósítsa, a világi ezt követve lesz erényes.

Nem szabad életet elvennie, sem élet elvételét okoznia, sem mást élet elvételére felbujtania. Tiltott bármilyen lényt, gyengét vagy erőset megsebeznie az egész világon.

Kerülnie kell, hogy bármit elvegyen, amit nem adnak. Nem szabad lopnia, vagy mást lopásra buzdítania. Teljesen tartózkodnia kell a lopástól.

A bölcsnek kerülnie kell a szemérmetlenséget, mintha az izzó parázs lenne. Ha képtelen is arra, hogy nőtlenségben éljen, más asszonyát nem látogathatja.

Belépvén a királyi udvarba vagy emberek társaságába ne mondjon hazugságot. Kerülnie kell a hazug beszédet, és mást se biztasson erre. Teljesen tartózkodnia kell a csalárdságtól.

A világi, aki a Dhamma gyakorlását választotta, nem lehet bódító szerek rabja. Nem ihat alkoholt és nem biztathat senkit, hogy így tegyen, tudván, hogy ez őrültséghez vezet. Az alkoholtól megzavart emberek gonosz tetteket hajtanak végre, és más meggondolatlan embereket is rávesznek ilyesmire. Kerülnie kell a bódító szereket, a vétség ezen fajtáját, ami elbódítja az elmét és bolond emberek öröme.

Ne ölj,

Ne vedd el, amit nem adnak,

Ne hazudj,

Ne fogyassz bódító szereket,

Tartózkodj a szexuális érintkezéstől,

Ne egyél éjjel, a nem megfelelő időben,

Ne viselj virágfüzéreket és illatszereket,

A földön vesd meg az ágyad, vagy gyékényen aludj.

Ez a szenvedésnek véget vető, Felébredett által kinyilatkoztatott nyolc előírás.

A világi követő örömmel teli tudattal tartsa be mind a nyolc előírást az upószatha napján, valamint a kéthetes Hold-ciklus tizennegyik, tizenötödik és nyolcadik napján és a kéthetenkénti ünnepnapon is. Reggel a bölcs ember, miután megtartotta az upószathát és annak előírásait, tiszta szívvel és örömmel adakozzon megfelelő ételt és italt a szerzetesek közösségének. Támogassa anyját és apját, hiszen ez kötelessége, és kereskedjen becsületesen. A világi, aki szorgalmasan teljesíti ezen kötelességeit, az önmaguktól fénylő dévák birodalmában születik újra.”

vajon miért nem túl jó a szex?? Azért mert nem lehet szexelni vágy nélkül.

ma 10:22 : Neked sok mindenben igazat adok. :)

ma 11:23 : Én meg úgy tudom h állítólag hülyeség az h Buddha kövér volt. De ha mégis kövér volt, ám legyen. Eleinte Buddha magokat evett, és csak meditált nem csinált mást. Annyira lefogyott, hogy a csontjai kilátszottak, és akkor jött rá h nem jó utat követ. Igen, valóban evett rízst és húst is állítólag néha, de annyiban változott az élete h nem magokon és bogyókon élt hanem kicsit normálisabban és többet evett. Gondolj bele h aki éveken át magvakon és bogyókon él, annak a szervezete vajon hogyan reagál arra ha hirtelen rízst, meg ilyeneket kell megemésztenie? Nyilván súlytöbbletet fog felszedni.

Neked is szívesen ajánlom ezt az oldalt például.

[link]

Snp 2.14 Dhammika Sutta

"Most elmondom a világiaknak szóló tanítást. Mivel nem lehetséges, hogy a világi élettel elfoglalt személy a teljes szerzetesi gyakorlást megvalósítsa, a világi ezt követve lesz erényes.

Nem szabad életet elvennie, sem élet elvételét okoznia, sem mást élet elvételére felbujtania. Tiltott bármilyen lényt, gyengét vagy erőset megsebeznie az egész világon.

Kerülnie kell, hogy bármit elvegyen, amit nem adnak. Nem szabad lopnia, vagy mást lopásra buzdítania. Teljesen tartózkodnia kell a lopástól.

A bölcsnek kerülnie kell a szemérmetlenséget, mintha az izzó parázs lenne. Ha képtelen is arra, hogy nőtlenségben éljen, más asszonyát nem látogathatja.

Belépvén a királyi udvarba vagy emberek társaságába ne mondjon hazugságot. Kerülnie kell a hazug beszédet, és mást se biztasson erre. Teljesen tartózkodnia kell a csalárdságtól.

A világi, aki a Dhamma gyakorlását választotta, nem lehet bódító szerek rabja. Nem ihat alkoholt és nem biztathat senkit, hogy így tegyen, tudván, hogy ez őrültséghez vezet. Az alkoholtól megzavart emberek gonosz tetteket hajtanak végre, és más meggondolatlan embereket is rávesznek ilyesmire. Kerülnie kell a bódító szereket, a vétség ezen fajtáját, ami elbódítja az elmét és bolond emberek öröme.

Ne ölj,

Ne vedd el, amit nem adnak,

Ne hazudj,

Ne fogyassz bódító szereket,

Tartózkodj a szexuális érintkezéstől,

Ne egyél éjjel, a nem megfelelő időben,

Ne viselj virágfüzéreket és illatszereket,

A földön vesd meg az ágyad, vagy gyékényen aludj.

Ez a szenvedésnek véget vető, Felébredett által kinyilatkoztatott nyolc előírás.

A világi követő örömmel teli tudattal tartsa be mind a nyolc előírást az upószatha napján, valamint a kéthetes Hold-ciklus tizennegyik, tizenötödik és nyolcadik napján és a kéthetenkénti ünnepnapon is. Reggel a bölcs ember, miután megtartotta az upószathát és annak előírásait, tiszta szívvel és örömmel adakozzon megfelelő ételt és italt a szerzetesek közösségének. Támogassa anyját és apját, hiszen ez kötelessége, és kereskedjen becsületesen. A világi, aki szorgalmasan teljesíti ezen kötelességeit, az önmaguktól fénylő dévák birodalmában születik újra.”

2012. okt. 20. 18:57
 13/16 anonim ***** válasza:

" ma 11:23 : Én meg úgy tudom h

ÁLLÍTÓLAG hülyeség az h Buddha

kövér volt. De ha mégis kövér

volt, ám legyen. Eleinte Buddha

magokat evett, és csak meditált

nem csinált mást. Annyira

lefogyott, hogy a csontjai

kilátszottak, és akkor jött rá h

nem jó utat követ. Igen, valóban

evett rízst és húst is ÁLLÍTÓLAG

néha, de annyiban változott az

élete h nem magokon és

bogyókon élt hanem kicsit

normálisabban és többet evett.

Gondolj bele h aki éveken át

magvakon és bogyókon él, annak

a szervezete vajon hogyan reagál

arra ha hirtelen rízst, meg

ilyeneket kell megemésztenie?

Nyilván súlytöbbletet fog

felszedni."

Kiemeltem azokat amivel kapcsolatban el kellene gondolkodni.

A te hited vakhit. De látom arra már nem reagáltál ami a lényeg: rájött, hogy az önsanyargatás marhaság. Majd idézel olyat, hogy sanyargassa meg magát mindenki. Ez így ellentmondás. Amúgy nekem van egy rokonom, aki idestova 40 éves és szinte egyedülálló módon szűz még. Soha nem volt szexuális kapcsolata, igen vallásos. DE van menstruációja. Semmi köze ilyen módon a menszesznek a szexualitásnak. Valószínű neked sem.

Szia

2012. okt. 20. 20:05
 14/16 A kérdező kommentje:

na és a te állításod igazságát mi bizonyítja, h Buddha kövér volt? Honnan tudod h az volt? Más írások szerint miért nem volt az? Én miért azt olvastam h nem volt kövér? Itt a GYIK on is megkérdezte valaki, és adtak neki linket amiben azt írták nem volt kövér. A te állításod igazságát sem bizonyítja senki és semmi.

Olvasd szépen végig azt a részletet, amit az előző üzenetemben írtam. Azt Buddha a világi gyakorlóknak mondta. És az NEM önsanyargatás. Hanem mondhatom rá h középút. Ha önsanyargatás lenne akkor a Buddha nem csupán ennyivel intézte volna el a világi gyakorlókhoz intézett mondatait, hanem valahogy úgy nézett volna ki a szövege h se a világiak, se a szerzetesek nem ehetnek mást, csak magokat és bogyókat, mindig a földön aludjanak, a világiak közül meg senki sem házasodhat meg. Ez lenne az önsanyargatás. Amit olvashatsz az előző üzenetemben a szuttából való részletben, arra én nyugodt szívvel azt mondom h középút. Pá :)

2012. okt. 20. 20:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Középút??? " Tartózkodj a szexuális

érintkezéstől" ez nem középút.

Nagyon beragadtál a kövér hájfej és a csonti girhes témánál. Kutyát sem érdekli, próbálj koncentrálni a többi mondatokra, ráadásul a hited bizonytalansága hívtam fel a figyelmedet ebben és nem az igazamat bizonygattám.

Száz szónak is egy a vége: a menstruációd elmaradása és a szexmentes életmódodnak nincs kapcsolata egymással.

2012. okt. 20. 21:05
 16/16 anonim ***** válasza:

A kövér, nevetős nem Gautama Buddha, hanem eredetileg egy kínai szerzetes, Pu-táj, akinek az ábrázolása összemosódott az eljövendő Maitréja Buddháéval. Lásd: [link]

[link]

2012. okt. 24. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!