Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csináljak? Lehetek még jó...

Mit csináljak? Lehetek még jó ember?

Figyelt kérdés

Napról napra egyre durvább és kegyetlenebb leszek...

Nem segít semmilyen ima.

Most is volt egy kérdés, amiben a kérdező nagyon szomorú dolgokat írt. De nem írtam neki semmi vígasztalót és a véleményemet sem mondtam el. Mivel főleg durva, gonosz, gúnyos dolgokat írtam volna néhány mmmm miatt. Most is majdnem olyanokat írtam, ami miatt tuti törlik a kérdést.

Nem idegesítenek fel az ostoba emberek, tehát nem szedek nyugtatót meg ilyeneket. Egyszerűen úgy érzem hajlamom van a durvaságra, kegyetlenségre és ez fáj. Mit tegyek?

2012. okt. 4. 17:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszi 9, aranyos vagy:)

Azért vannak emberek, akikkel jól eltudok beszélgetni, akik társaságában képes vagyok mosolyogni, hülyéskedni.

De úgy általában akiket nem régebbről ismerek, azokkal ha beszélni kell, mindegy milyen emberek az van a fejemben, hogy legyen már vége a csevegés és ez nagyon rossz:(

De megpróbálom ezt a pozitív gondolkodást, meg rávenni magam valami normális élet módra...

Csak idegesít, amikor boldog emberek akarnak velem ismerkedni. Nem azért, mert irigylem őket. Inkább szeretem és örülök, hogy jó az életük. Én pedig lerontanám...

Köszi...

2012. okt. 4. 19:40
 12/20 anonim ***** válasza:

"idegesít, amikor boldog emberek akarnak velem ismerkedni."

Ismerkedni akarok... ej, ha ezt a férjem hallaná...! ;)

De nem akartam tolakodónak tűnni, és eszemben sincs idegesíteni. Már le is lépek.

Minden jót! :)

2012. okt. 4. 19:53
 13/20 A kérdező kommentje:

Nem úgy értettem. Nem vagy tolakodó.

Olyan, mintha már eldőlt volna bennem,hogy megölöm magam csak még küzdöm...De kerülök mindenkit, hogy minél kisebb legyen a fájdalom...

De egyébként így van. Jobba teszed ha mész a férjedhez.

Szép életet nektek!

2012. okt. 4. 19:57
 14/20 anonim ***** válasza:

Sok embernek segítettem már, a testvérek közül szinte egymásnak vagyunk a lelki szemetes ládája.

Ha gondolod, szívesen vállalom a kuka szerepét

Zsömle/lány

2012. okt. 4. 21:10
 15/20 A kérdező kommentje:

Aranyos vagy, de nem kell kukának lenned Zsömle...

Köszönöm, hogy írtál. Nekem az tényleg sokat jelent, amikor valaki őszintén gondolja a segítséget és nem csak.... Már azzal, hogy akartál és tanácsot adtál, segítettél. Köszönöm!

2012. okt. 4. 22:20
 16/20 anonim ***** válasza:

szívesen :)

Zsömle/lány

2012. okt. 5. 09:18
 17/20 anonim ***** válasza:

"Napról napra egyre durvább és kegyetlenebb leszek...

Nem segít semmilyen ima."

Milyen imákat mondtál eddig? Van valaki akinek nem tudsz megbocsátani?

Ez szerintem lelki megkötözöttség lehet. Vagyis egy gonosz lélek valamilyen módon hatalmat szerzett fölötted és most ettől nem tudsz megszabadulni, ez okozza a negatív érzéseket.

A legjobb az lenne ha keresnél valamilyen közösséget ahol szabadító imát mondanának Érted. Imában kérd azt is hogy legyen erőd elmenni a közösségbe és hogy megtaláld a megfelelő közösséget.

Ha protestáns vagy akkor ezt az imát ajánlom:

[link]

Ha pedig katolikus akkor a gyakori gyónás/áldozás mellett a Szent Mihály imát és a Rózsafüzért mondd sokat.

"Ha esik az eső, annak örülök. Mindig azt kívánom, hogy belém csapjon a villám."

Ezt miért kívánod? Ha beléd csap a villám nem biztos hogy azonnal meghalsz, lehet hogy hetekig fogsz előtte szenvedni. És az se biztos hogy halálod után olyan helyre kerülsz ami jobb mint a jelenlegi állapot. Szerintem ha logikusan végiggondolod akkor biztos nem kívánsz ilyet.

2012. okt. 5. 10:17
 18/20 anonim ***** válasza:

"Lehetek még jó ember?"

Igen én biztos vagyok benne hogy lehetsz. Ha Jézusra bízod az életedet és hagyod hogy vezessen akkor csodát fog tenni az életedben.

2012. okt. 5. 10:19
 19/20 anonim ***** válasza:
Még valami: amikor érzed magadban a haragot valaki iránt, akkor erős elhatározással hagyd figyelmen kívül a negatív érzelmet és mondj el érte egy rövid imát. Elég az is hogy "Istenem kérlek áldd meg őt". Az érzelmek nem fontosak. Az akarat a lényeg, hiszen ezzel hozunk döntéseket. Ha ezt így csinálod egy ideig akkor az érzelmeid követni fogják az akaratot, vagyis egy idő után már valóban azt fogod érezni hogy őszintén kívánod hogy az embereknek jobb soruk legyen és nem érzed majd a haragot irántuk.
2012. okt. 5. 10:24
 20/20 anonim ***** válasza:
ölj!
2012. okt. 8. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!