Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Annak ellenére hogy pogány...

Annak ellenére hogy pogány vagyok (nem vagyok megkeresztelve) lehetek szent ember?

Figyelt kérdés
2010. nov. 10. 23:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

szentéletű lehetsz

de egyházi értelemben szent nyilván nem

2010. nov. 10. 23:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Kanonizálni nem fognak, ha életed során nem keresztelkedsz meg, de az életszentségedet még az egyház is elfogadhatja, ha úgy élsz.
2010. nov. 10. 23:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
lehetsz szent pogány
2010. nov. 10. 23:35
 4/10 anonim ***** válasza:
90%
szent nem, de jó ember igen. Gandhi például hinduként is szent életű ember volt. De kétlem, hogy sok Gandhi-féle ember rohangálna ma a világban.
2010. nov. 11. 08:10
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Keresztény értelemben azért nem, mert a szentség Istennek való elválasztottságot, Isten céljaira való elkülönítettséget jelent. Ez nem azt jelenti, hogy szerzetesnek vagy apácának kéne lenned (Isten ments, azok után, amiket hallottunk róluk...). Az egyszerű, hétköznapi életet is lehet szentként, azaz Isten embereként élni. Egyszerűen az életedet arra teszed fel, hogy Istennek élsz és vele igazi, személyes kapcsolatot ápolsz. Talán így tudnám összefoglalni.
2010. nov. 11. 09:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Úgy is lehet mondani, hogy hosszú az út és rögös, mely oda vezet. Az első lépés talán az, ha megkeresztelkedsz. És így tovább...

Ez az első áldozat

2010. nov. 11. 14:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha igazán szent életet akarsz élni, és Istennek élni, keresztelkedj meg!
2010. nov. 13. 20:32
 8/10 anonim ***** válasza:

Teljes mértékben egyet értek az előttem íróval !!! :)

Azt hiszem, ez úgy van, hogy az ember feleslegesnek érzi a keresztelkedést, míg meg nem tér... Addig csak egy "szokás" ami egy szép szertartás kisbabáknál. Viszont, ha megtér az illető, érezni fogja a szívében, hogy vágyik a keresztelkedésre...

2010. nov. 13. 21:28
 9/10 Zenon ***** válasza:

Ha jól értem a kérdést, akkor nem arra gondolsz, hogy halálod után szentté avathatnak-e?:)

Persze, hogy lehetsz szent ember, ez nem a megkeresztelkedésen múlik.

2010. nov. 14. 19:44
 10/10 anonim ***** válasza:
A pokolban lehet.
2022. jan. 31. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!