Mitől lesz egy ember szent?
Nem tudom, te hány szent életét ismered, nem volt köztük sok akinek sok pénze volt.
Mit szeretnél tudni/kinyilatkoztatni valóban?
Attól, hogy akik épp hatalmon vannak, szentté avatják azokat, akik az ő érdekeiket képviselték...
mondjuk István épp megérdemelte a szentté avatást, úgy gondolom, hisz nélküle nem lenne országunk
Mit mond a Szentírás?
A gazdag ember
18Egy előkelő ember megkérdezte: "Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerhessem az örök életet?" 19Jézus ezt válaszolta neki: "Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak az Isten. 20Ismered a parancsokat: Ne törj házasságot, ne ölj, ne lopj, ne tégy hamis tanúságot, tiszteld apádat és anyádat." 21Az kijelentette: "Ezt mind megtartottam gyermekkorom óta." 22Ennek hallatára Jézus ezt mondta neki: "Egy dolognak még híjával vagy. Mindenedet, amid csak van, add el, s oszd szét a szegények közt, és kincsed lesz a mennyben. Aztán gyere és kövess engem." 23Amikor ezt meghallotta, igen elszomorodott, mert nagyon gazdag volt.
A gazdagság veszedelme
24Amikor Jézus ezt látta, így szólt: "Milyen nehéz bejutni a gazdagnak az Isten országába! 25Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába." 26Erre hallgatói megkérdezték: "Hát akkor ki üdvözülhet?" 27Ezt felelte: "Ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges."
Lk 18,18-27
Ugyanúgy mint korábban. Annak a megyéspüspöknek kell kezdeményezni a szentté avatást, akinek a területén az illető élt. Összegyűjtenek róla minden fellelhető írásos dokumentumot, ha kortárs, akkor azoktól, akik ismerték, írásos vallomást az életéről.
Ha az életszentség hírében halt meg, akkor (azt hiszem) 2 csodás eset kell hogy a szentté avatandó közbenjárására történjen. Pl. gyógyulások. Ha vértanú volt, a csodák bizonyítása nem szükséges a szentté avatáshoz.
Szükséges még, hogy a helyi nép körében meg legyen a személy tisztelete, szent híre (de nem vallásos formában).
Az iratokat, a szentté avatás mellett és ellene szóló érveket összegyűjtik, felterjesztik Rómába, ahol a Szenttéavatási Kongregáció megvizsgálja azokat, és javasolja a pápának a szentté avatás kimondását.
Szent?
Szent akkor is lehetsz ha bejutsz a mennyek országába.:)
A sok pénz az nem jelent semmit,nem az anyagiaktól függ.
Szóval nem kell,hogy sok pénzed legyen..
Én azt javaslom,hogy imádkozz istenhez ő meghallgatja imáidat.És ne feled isten nem egy automata:).
Törekedj a jóra és KERÜLD a rosszat (a bűnt)!!
Ui:Legyetek jók ha tudtok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!